Д-р Чобанова: Притеснително е многото заразени медици

Не трябва да се ходи по кабинетите при минимални оплаквания
19 окт 2020 14:28, Петя Славова
21
Д-р Чобанова: Притеснително е многото заразени медици
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Болните постепенно се увеличават, смесват се вече коронавирусни с некоронавирусни инфекции. Трудно ни е да ги ограничим", каза пред БНТ председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари за София област д-р Виктория Чобанова.

Още по темата

Д-р Чобанова е на мнение, че инфекцията върви точно както трябва да върви. Това е въздушно-капкова инфекция, която няма начин да не мине по този път. Притеснително е не ръстът на положителните за коронавирус, а голямото количество заразени медици.

Според нея положението е станало доста сериозно след началото на учебната година, защото е започнало връщането на болни деца при личните лекари. Обсъжда се назначаването на тестовете за коронавирус да става дистанционно.

Д-р Чобанова обясни, че трябва да се говори масово на хората, че не трябва да идват в кабинетите при минимални оплаквания. Необходими са ясни критерии за издаване на направленията. Те не трябва да бъдат лимитирани. Според нея е нормално да се определи и цена на тази дейност.

Според опита й намаляването на дните от карантината - от 14 на 10 е логично, защото симптомите се проявяват предимно първата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам един лекар - джи пи - който не само че държи да лекува само по телефона, но ако някой случайно стигне до кабинета му за преглед, му забранява да прекрачва прага. На отворена врата, но зад прага и, пациентът си казва оплакванията и лекарят така от разстояние "преглежда".Да се смееш ли, да плачеш ли...
17
3
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Вируса мутира, всички ще измрем !
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тези от частните болници и лаборатории, където се правят на тарикати, да ги задължат да дават дежурства..."Кажи малко, липсва ли ти кoмyнизма? :) Ще задължаваш, ще отнемаш, ще наказваш... Белене да го отворим ли пак? Ех, Сталин щеше да има сълзи в очите от умиление, ако те слуша!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според опита й намаляването на дните от карантината - от 14 на 10 е логично, защото симптомите се проявяват предимно първата седмица."Ами тогава я намалете на 7 дена бе, логико?
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се въртят на смени с дежурства. Тези от частните болници и лаборатории, където се правят на тарикати, да ги задължат да дават дежурства иначе да им се взема ценза за практикуващ лекар.
13
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Това са хора, *** такъв! Дано ти си от съчките и да се сетиш за гадостите, които пишеш сега, когато вече си на чао!
12
0
 
14
 
! Отговори
хм преди 3 години
Какво ще рече "Не трябва да се ходи по кабинетите при минимални оплаквания"? Като станат сериозни ли трябва да се ходи? А тогава ще стигнат ли леглата и вентилаторите? А не се ли замисляте, че тогава още по-зле ще стане? Или дай да натоварваме лекарите и сестрите от реанимационните отделения, за да не им тежи на джипитата?
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички лекари трябва да преминат през това, сухите съчки да отпаднат и да останат масово имунизираните лекари.Заради 5 процента сухи съчки обричаме 95 процента лекари на безпричинен страх.
10
1
 
7
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 3 години
Естественият Подбор: най-естественият подбор!!
9
1
 
16
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Не ходете при минимални оплаквания,след това ама защо идвате толкова късно.Отвратителна история.Никаква организация и синхрон!Да не говорим,че освен лекари,вече има и починала учителка от този вирус.Най-накрая ще се реализира мечтата на Мангъров.Оставиха ни на естествения подбор!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко нали се би у тиквата, че осигурил маски, костюми и дезинфектанти?
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ лекарите са сталинисти.Най-новата сентенция на БГ лекарите: Смъртта на лекар е трагедия, смъртта на хиляди пациенти е само статистика на Антония Първанова.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се притеснявайте, статистиката на доктор Антония Първанова показва, че вирусът не е страшен, не е много заразен и малко са заболелите и умрелите.Глупаво е да се обявява опасна пандемия при толкова малко заразени и умрели.Доцент Мангъров, който е светило в инфекционизма, препоръчва да се постигне масов имунитет чрез масово заразяване и болните да си живеят живота.
5
2
 
1
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
малко е, още много може! Да живее Император Жи, за Живее Китайската Комунистическа Империя!!
4
4
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Ох, аман от зомбирани! Нищо не трябва да се затваря!
3
1
 
11
 
! Отговори
ДонКорон преди 3 години
До момента вирусът SARS-CoV-2 в Словакия е регистриран сред 29 835 души. От заболелите 88 са починали, а 7 359 са оздравели. До момента в България регистрирани 29503 , но умрелите са 986 ! Десет пъти повече. Едва ли словаците са без придружаващи заболявания , но със сигурност ги лекуват с друг подход май.
2
8
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Ами докторите да си носят маски и не би трябвало да се заразят, нали?!?!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахм, да не се ходело при минимални оплкавания. А кога да се ходи? И как да извиним отсъствията на учениците, които за лека хрема биват връщани? Пълна порнография! Затваряйте заведения и чалготеки веднага! Учащите да минават на онлайн обучение. Всичко е пламнало вече, какви глупости вършите? Нито има излишък от лекари, нито от учители. След 2 седмици няма да има и къде да лекувате болните.