Д-р Чобанова: Притеснително е многото заразени медици

Не трябва да се ходи по кабинетите при минимални оплаквания
19 окт 2020 14:28, Петя Славова
21
Д-р Чобанова: Притеснително е многото заразени медици
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Болните постепенно се увеличават, смесват се вече коронавирусни с некоронавирусни инфекции. Трудно ни е да ги ограничим", каза пред БНТ председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари за София област д-р Виктория Чобанова.

Още по темата

Д-р Чобанова е на мнение, че инфекцията върви точно както трябва да върви. Това е въздушно-капкова инфекция, която няма начин да не мине по този път. Притеснително е не ръстът на положителните за коронавирус, а голямото количество заразени медици.

Според нея положението е станало доста сериозно след началото на учебната година, защото е започнало връщането на болни деца при личните лекари. Обсъжда се назначаването на тестовете за коронавирус да става дистанционно.

Д-р Чобанова обясни, че трябва да се говори масово на хората, че не трябва да идват в кабинетите при минимални оплаквания. Необходими са ясни критерии за издаване на направленията. Те не трябва да бъдат лимитирани. Според нея е нормално да се определи и цена на тази дейност.

Според опита й намаляването на дните от карантината - от 14 на 10 е логично, защото симптомите се проявяват предимно първата седмица.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Познавам един лекар - джи пи - който не само че държи да лекува само по телефона, но ако някой случайно стигне до кабинета му за преглед, му забранява да прекрачва прага. На отворена врата, но зад прага и, пациентът си казва оплакванията и лекарят така от разстояние "преглежда".
Да се смееш ли, да плачеш ли...
19
3
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 1 месец
Вируса мутира, всички ще измрем !
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тези от частните болници и лаборатории, където се правят на тарикати, да ги задължат да дават дежурства..."

Кажи малко, липсва ли ти кoмyнизма? :) Ще задължаваш, ще отнемаш, ще наказваш... Белене да го отворим ли пак? Ех, Сталин щеше да има сълзи в очите от умиление, ако те слуша!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според опита й намаляването на дните от карантината - от 14 на 10 е логично, защото симптомите се проявяват предимно първата седмица."

Ами тогава я намалете на 7 дена бе, логико?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се въртят на смени с дежурства. Тези от частните болници и лаборатории, където се правят на тарикати, да ги задължат да дават дежурства иначе да им се взема ценза за практикуващ лекар.
15
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Това са хора, *** такъв! Дано ти си от съчките и да се сетиш за гадостите, които пишеш сега, когато вече си на чао!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето ви доказателството, че от маски файда ЙОК!
13
0
 
14
 
! Отговори
хм преди 1 месец
Какво ще рече "Не трябва да се ходи по кабинетите при минимални оплаквания"? Като станат сериозни ли трябва да се ходи? А тогава ще стигнат ли леглата и вентилаторите? А не се ли замисляте, че тогава още по-зле ще стане? Или дай да натоварваме лекарите и сестрите от реанимационните отделения, за да не им тежи на джипитата?
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички лекари трябва да преминат през това, сухите съчки да отпаднат и да останат масово имунизираните лекари.

Заради 5 процента сухи съчки обричаме 95 процента лекари на безпричинен страх.
11
1
 
4
 
! Отговори
Бай Мангър преди 1 месец
Тоя да се връща веднага в БАН да прави джибрито и ракията. За друго не става тоя плювалник. Ваксината щяла да бъде готова до есента, след това до Нова Година. Ходи по телевизиите с едни костюмчета и иди ми дойди ми - днес такова, утре онакова. Не може да му хванеш края.

Да почва да дава съвети за джибрито и ракията по-добре. В това го бива.
10
1
 
7
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 1 месец
Естественият Подбор: най-естественият подбор!!
9
1
 
16
 
! Отговори
Мими преди 1 месец
Не ходете при минимални оплаквания,след това ама защо идвате толкова късно.Отвратителна история.Никаква организация и синхрон!Да не говорим,че освен лекари,вече има и починала учителка от този вирус.Най-накрая ще се реализира мечтата на Мангъров.Оставиха ни на естествения подбор!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко нали се би у тиквата, че осигурил маски, костюми и дезинфектанти?
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БГ лекарите са сталинисти.

Най-новата сентенция на БГ лекарите: Смъртта на лекар е трагедия, смъртта на хиляди пациенти е само статистика на Антония Първанова.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се притеснявайте, статистиката на доктор Антония Първанова показва, че вирусът не е страшен, не е много заразен и малко са заболелите и умрелите.

Глупаво е да се обявява опасна пандемия при толкова малко заразени и умрели.

Доцент Мангъров, който е светило в инфекционизма, препоръчва да се постигне масов имунитет чрез масово заразяване и болните да си живеят живота.
5
2
 
1
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 1 месец
малко е, още много може! Да живее Император Жи, за Живее Китайската Комунистическа Империя!!
4
4
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Ох, аман от зомбирани! Нищо не трябва да се затваря!
3
1
 
11
 
! Отговори
ДонКорон преди 1 месец
До момента вирусът SARS-CoV-2 в Словакия е регистриран сред 29 835 души. От заболелите 88 са починали, а 7 359 са оздравели. До момента в България регистрирани 29503 , но умрелите са 986 ! Десет пъти повече. Едва ли словаците са без придружаващи заболявания , но със сигурност ги лекуват с друг подход май.
2
8
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
Ами докторите да си носят маски и не би трябвало да се заразят, нали?!?!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахм, да не се ходело при минимални оплкавания. А кога да се ходи? И как да извиним отсъствията на учениците, които за лека хрема биват връщани? Пълна порнография! Затваряйте заведения и чалготеки веднага! Учащите да минават на онлайн обучение. Всичко е пламнало вече, какви глупости вършите? Нито има излишък от лекари, нито от учители. След 2 седмици няма да има и къде да лекувате болните.