Какво показа разследването на смъртта на студент с COVID-19?

Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев загуби битката с вируса
19 окт 2020 10:05, Ния Христова
35
Какво показа разследването на смъртта на студент с COVID-19?
Снимка: Pixabay
Медицинският доклад по казуса със смъртта на абитуриент с COVID-19 в болница във Велико Търново показа, че не е допусната лекарска грешка.
 
Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев загуби битката с вируса и стана най-младата жертва на коронавируса у нас. Баща му обвини лекарите, че са му приложили експериментално лечение, което е довело до смъртта му. 
 
Проверката в болницата обаче доказва, че грешки в лечението няма, посочени бяха само административни нарушения, предаде Нова ТВ.
 
Бащата на Христо сподели, че е имал възможност да се запознае с медицинската документация по случая. Той е категоричен, че никой не е давал разрешение за прилагането на експериментално лечение. Добавя, че според документацията синът му е бил лекуван с 30-40 медикамента.
 
"Когато истината се изяснява винаги има поне две страни. Когато фактите и истината се появят наяве е нормално да има несъгласие при една от страните. В случая обаче границата на нормалното е премината", казва директорът на МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" д-р Стефан Филев.
 
Д-р Филев изтъкна, че още преди да започне разследването е била стартирана медийна атака и манипулативни твърдения спрямо болницата и професионалистите, които работят там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОСЯВКА НА БАКТЕРИАЛНА КУЛТУРА ТРЯБВА, а не лечение на СЛЯПО!!!!!Това много добре го знаят във всяка една болница!!!КАКВИ са тези СХЕМИ за "ЛЕЧЕНИЕ" със 7/седем/антибиотика. Та това е УБИЙСТВО/ГЕНОЦИД!!!Хора мислете с главите си и изисквайте от лекарите да направят каквото ТРЯБВА!Мен не ме интерсуват техните 7 антибиотика и сатаниснски ваксини!!!!
34
1
 
7
 
! Отговори
Mesten преди 3 години
Обвиняват момчето че не се е пазило, бащата - че в скъбта си ги напада без да мисли. НО ПИТАМ, зададоха ли си въпроса дали правилно лекуват болните си ? В тази реанимация смъртността е >90% от преди КОВИД19
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато някой е убеден, че младите хора не умират от Ковод-19, нищо не може да ги убеди, че точно това е станало. Във Франция едно 16 годишно здраво момиче почина от коронавируса. В България този 19 годишен младеж. Жалко, че те не са се пазили, както и че околните не са ги пазили.
32
2
 
7
 
! Отговори
Велико Търново 19.10 преди 3 години
Още когато Министъра на здравеопазването смени шефа на агенция "Медицински Надзор" Росен Иванов ми стана ясно че лобито на Ръководството на МОБАЛ В Търново ЕАД е надделяло в този "казус". Горките боляри, ако знаеха за какво "здравеопазване" им отиват вноските. Ковид19 само ще им допокаже не кирливите ризи ами осраните памперси. Колкото до др. Рашкови, аз не бих се лекувал при професора
31
1
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
До Др-ФилТочно това очаквах от тази статия - да каже какво са напривили докторите, какъв тип бактерия са открили и какъв антибиотик са изписали. Но забелязваш ли че няма информация? На мен досега винаги ми дават антибиотик без изследвания. Поради тази причина смятам, че е по-безопасно да си седя в нас.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мои близки бяха диагностицирани с ковид.Говорих няколко пъти с мой приятел лекар УНГ с 35 години стаж и го разпитвах какво да пият. Всеки път отговорите бяха "нищо". Абсолютно нищо. Дори без препарат за сваляне на температура. След няколко дни им мина без усложнения. Болните бяха на 34 и 38 години. Няма нищо достъпно за нас, което да лекува тоя вирус.
29
0
 
10
 
! Отговори
DR PHIL преди 3 години
До Поручик РжевскиАнтибиотик се прилага за борба срещу вторична бактериална инфекция на белите дробове (както при пневмонията), а не срещу самия вирус... Но за ефективно антибиотично лечение, се изисква идентификация на бактериалната култура... за това доктор те лекува с антибиотик а не ти самия в къщи!
28
6
 
11
 
! Отговори
А...? преди 3 години
Ако короната беше толкова заразна и опасна,до сега тези на протестите отдавна да са измрели от този вирус!
27
7
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
За коронавируса няма лечение. Антибиотик не помага при вирусна инфекция. Тогава се питам за какво трябва доктор да ме "лекува"? Докторите трябва юридически да ти дадат нещо и познай какво дават - антибиотик. Бог да ме пази лекар да ме лекува от този грип.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Боляр"я върви във болницата и поразпитай колко е"добра и обичана"
25
6
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
"По света има над 1млн. починали, не малко са и младите хора и то при държави с добри здравни системи. Понякога няма спасение каквото и да правиш, още повече ,че при тази нова зараза нищо не се знае със сигурност.С това отношение няма да има лекари в Ковид -отделенията.Да се бориш срещу заразата и срещу омразата на близките идва в повече.Бащата го разбирам-от мъка е ,но останалите плюещи омраза ме отвращават."Дай да те тъпча с 30-40 хапа дневно и да видим, колко ще изкараш!
24
5
 
12
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
По света има над 1млн. починали, не малко са и младите хора и то при държави с добри здравни системи. Все лекарите ли са виновни?Понякога няма спасение каквото и да правиш, още повече ,че при тази нова зараза нищо не се знае със сигурност.С това отношение няма да има лекари в Ковид -отделенията.Да се бориш срещу заразата и срещу омразата на близките идва в повече.Бащата го разбирам-от мъка е ,но останалите плюещи омраза ме отвращават.
23
3
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Истината е, че лекарите в болниците прилагат вече утвърдени схеми за лечение, не експериментират. Но тези схеми са погрешни. Лечение със 7 антибиотика е абсолютно токсично за болния. Особено токсично за черния дроб, което всъщност е установено и при аутопсията. Самата медицина е погрешна в много отношения и така обучават лекарите. Те нямат лична вина, освен ако имат нечовешко отношение, но в случая не е така. Аз съм лекар, но вече от много години не се лекувам така.
22
12
 
10
 
! Отговори
Боляр преди 3 години
башата е адвокат от тия който правят пари от всичко което им падне но не го бива защото е темерут колкото до лекарката тя е най добрата в греда
21
10
 
4
 
! Отговори
Джугашвили преди 3 години
Расстрелять врачей-вредителей!!!!!
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая"многообичаната"..........още ли е на работа?
19
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарката си е правила експерименти с момчето. Колегите й никога няма да го признаят. Тези, които трябва да открият причината за смъртта са нейни колеги. Някога лекарите може и да са били хора и все още може да срещнете такива измежду пенсиониралите се, които са излезли от системата преди да се опорочи. Всички работещи сега са безчувствени търговци на здравни услуги. Влезеш ли в болница, по вероятно е да излезеш инвалид, отколкото здрав. Целта е от всеки постъпил да се извлече максимална печалба
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 или 40?
17
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медийната атака беше срещу лекарката,която се опълчи срещу малтусианските теории на Мангъров.
16
8
 
27
 
! Отговори
Няма осъден лекар преди 3 години
Ако медицинският доклад беше показал лекарска грешка, много щях да се учудя. Както се казва "Гарван гарвану око не вади." Лекарите винаги покриват безобразията на колегите си. Моето дете беше увредено от лечението на една лекарка. Лечение, което не сме търсили, а беше ни наптрапено. Постъпихме в болницата, за да изследват детето, а те започнаха да го тъпчат с лекарство с изключително силни странични ефекти. Двама авокати ми казаха, че нямам никакъв шанс да я осъдя. А тя е увредила идруги деца.