Проф. Балтов: "Пирогов" не може да поема повече пациенти с коронавирус

Колегите се отпуснаха през последните два месеца
Обновена: 19 окт 2020 09:04 | 19 окт 2020 08:54, Петя Славова
86
Проф. Балтов: "Пирогов" не може да поема повече пациенти с коронавирус
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Аз съм неспокоен от това как колегите ми работят. През последните два месеца всички бяха по-спокойни, всички се отпуснаха. Решиха, че тези неща са преминали и че едва ли не остава някаква опашка. Виждате, че от началото на октомври случаите нараснаха, но това не доведе до мобилизиране на всички колеги, които работят в системата, заяви пред Нова тв директорът на "Пирогов" проф.д-р Асен Балтов.

Още по темата

Според него това е един от по-големите проблеми на медиците, тъй като има случаи, които не могат да бъдат прихванати от PCR  тестове.

Той е на мнение, че тези хора са опасни за здравната система. Проф. Балтов изрази желание да се наблегне на най-важните мерки в момента. Според него медиците, които работят в COVID отделения са по-защитени, защото са по-добре екипирани и знаят, че са в опасна среда.

"Останалите колеги, които работят в другите отделения, за съжаление са се поотпуснали и не взимат достатъчно сериозни мерки. Според мен те трябва да носят по-сигурни маски – както пациентите, така и всички, които ги обслужват", препоръчва проф. Балтов.

Директорът на "Пирогов" разкри, че вероятно отново пред болницата ще бъдат поставени два фургона за тестване на потенциално заразени с коронавирус. В момента в двора на лечебното заведение действа само един. Към момента капацитетът на "Пирогов" е запълнен. В рамките на последната седмица има двойно нарастване на случаите  - 68 случая, от които 4 са в Реанимация.

"За съжаление не можем да поемаме повече пациенти. В крайна сметка ние не лекуваме само коронавирус. "Пирогов" поема изключително тежкия травматизъм на София и на страната”, добави проф. Балтов. Според него предстои отварянето на нови допълнителни отделения. Той увери, че в "Пирогов" има достатъчно лекари.

"Те обаче са изключително уморени. Това са 6 месеца постоянен труд. За съжаление много малко са доброволците, които влизат в отделенията за коронавирус", посочи директорът на болницата.

Проф. Балтов пожела кураж на колегите си за професионалния им празник и изрази увереност, че заедно ще преборят пандемията, въпреки че обясни,  че според него този вирус е "тунингован". "Това е вирус, който не се подава на нищо, свързано с вирусологията. Има някакъв лабораторен принос към този вирус, защото всички короновируси са изчезвали и самозаразата е спирала", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, няма как да е другояче. Сами си го изпросихте. Достатъчно показателно е отношението към лекари, сестри и доброволци от страна на чиновниците в МЗ и НЗОК. Няма как да се обещава и да не се изпълнява.Но обещанията се хвърлят от Боко, а после се търси как да не се изпълняват (и да не се плаща по заслуги). Обяснете защо продължават да се разболяват лекари при твърденията,че са осигурени със защитна екипировка? Обяснете и защо не се плащат обещаните премии на помагащите в борбата с COVID-19?
73
0
 
8
 
! Отговори
77 преди 3 години
ДО ТАМ НИ ДОВЕДЕ ТОЛУПА
72
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Останалите колеги, които работят в другите отделения, за съжаление са се поотпуснали и не взимат достатъчно сериозни мерки. Според мен те трябва да носят по-сигурни маски както пациентите, така и всички, които ги обслужват"Чакайте сега малко - мали именно медиците са именно тези, които непрекъснато ни повтарят да носим предпазни средства и колко е опасно?
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69"По скоро ББ не смее да мръдне и прави това което хората поискат дори и да е в тяхна вреда. Щото ако почне да затваря всичко, хората ще използват гнева си от короната и тъй като не може да свалиш вирус от власт, единственото, което ще им остане е да свалят него от власт."Те "гражданите" пищяха от правителството, когато имаше локдаун, и пищят, когато няма и случаите се повишават.Интересното е, че никога не виждат себе си като влияещи на проблема, за което призова Бойко.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сещам се за един който постоянно се прави на експерт по медиите, вместо да отиде "доброволец".
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко плащате на доброволците.Само да не е по малко отколкото на толупите в парламента,ме пишете.
68
8
 
4
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
В този вирус имало лабораторен принос.О не, в конспиративни теории от този вид няма да ме вкарате, докторе. Търся по-прости хипотези, свързани с неустановен досега зоорезервоар и масовото прилагане на PCR диагностика. Този вирус е бил отдавна в нас, а масовият PCR ще открие и други вируси постоянно в нас. А Вие, докторе, може да ходите и в Царичина дупка и да копаете конспирации и там
67
4
 
7
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
По-голям проблем бил този, че имало случаи, които не се прихващат от PCR тестовете.Г-н Балтов, как установихте тези случаи? Използвахте критичен сеанс с Ванга или имате заобикалящ поглед през отвъдното? И неоткритите инфектирани с PCR тест не са и не могат да бъдат заплаха за никой, г-н Човекомразец.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гтПравителството е неадекватно - маратон, тенис турнир, дискотеки и заведения отворени, молове също. Явно искат да килнат повче хора, за да могат по-лесно да манипулират изборите...-------------------------------По скоро ББ не смее да мръдне и прави това което хората поискат дори и да е в тяхна вреда. Щото ако почне да затваря всичко, хората ще използват гнева си от короната и тъй като не може да свалиш вирус от власт, единственото, което ще им остане е да свалят него от власт.
65
1
 
11
 
! Отговори
Хора преди 3 години
не разчитайте на ТЪПИТЕ решения на "щаба" пазете се сами. Колкото и да ни се иска този вирус НЕ Е БЕЗОБИДЕН. Особено опасен е за хора с диабет и дихателни проблеми.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов директно признава, че това е лабораторно произведен вирус. Тръмп се опита да направи разследване в Китай, но никой не го подкрепи. Трябваше международната общност и съответните нейни органи да влязат в китайските лаборатории и да се наложат огромни санкции на тези не нормалници. Накрая те си овладяха заразата, но светът още години наред ще се занимава с тази г адост.
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64Млъквай, и не ни говори наставнически. Носи си маската, какво те интересуват другите. Кой си ти, какъв си?Нали знаеш правилото за тези които пишат ***? Всички сте с малки пипетки и топки колкото индийско орехче. Другия вариант е да си някой сакат и озлобен или грозник с квадратна тиква.
62
2
 
9
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
"Има някакъв ЛАБОРАТОРЕН ПРИНОС" - ще кажете ли сега, че и проф. Балтов е "консперативен теоритик "?
61
4
 
9
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Вслушайте се в съветите на докторите, бе, дами и г-да, другарки и другари, потомци на бай гАньос!Протестирайте, ругайте, дерете си гласовите струни и ана-ните отверствия с "лозунги" и нечленоразделни звуци....НО, носете маски, спазвайте поне 2 метра дистанция един от друг, използвайте дезифектанти, мийте си ръцете, щоту съзнателно или несъзнателно, вие разпространявате Заразата!!!!!!
60
2
 
6
 
! Отговори
гт преди 3 години
Правителството е неадекватно - маратон, тенис турнир, дискотеки и заведения отворени, молове също. Явно искат да килнат повче хора, за да могат по-лесно да манипулират изборите...
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера пак правете протест без маски и може и още един маратон да спретнете в София, щото малко се заразиха при предния.----------------------------------------Не ме разбирайте погрешно. Не съм привърженик на никоя партия. Всеки е свободен да протестира и да има собствено мнение. Но, поне се пазете бе хора.
58
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Като започнем да умираме на улицата или у дома, тогава ще разберете, какво ви говорят лекарите!
57
1
 
1
 
! Отговори
Covid-20 преди 3 години
Да дойда да ги натегна малко?
56
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера пак правете протест без маски и може и още един маратон да спретнете в София, щото малко се заразиха при предния.
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много "точат пари" частните клиники! Те лекуват само леки случаи в по-добра обстановка....Тежките случаи със скъпо лечение се изпращат към държавните болници!