Битката с коронавируса при запълнени болнични отделения

Критично малко са екипите на Спешна помощ в София
20 окт 2020 19:38, Петя Славова
34

 Битката на г-н Енев за живота на родителите му започва преди няколко дни, когато майка му дава положителен за COVID-тест. Само за ден състоянието ѝ, както и това на съпругът ѝ се влошава, и синът им вика Спешна помощ.

"Влизат при тях двамата, докторът преглежда майка ми, качват я нея в линейката, но баща ми, понеже е в безпомощно състояние, благодарение на COVID-19, а и той е с придружаващо заболяване, той е неадекватен и казва: "Не, аз ще остана да си умра вкъщи. И докторът му подава един лист да се подпише, че той иска да си умре вкъщи. Искам да питам как може да го оставят вкъщи", попита Веселин Енев.

Още по темата

Говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска коментира, че екипът на Спешна помощ е молил мъжа да го закарат до болницата, но той категорично е отказал и се е подписал, че не желае в болница.

Още същата вечер, в която екипът на Спешна помощ е откарал възрастната жена за хоспитализиране, синът на инфектираните получава обаждане, че връщат мaйка му обратно обратно у дома, защото Ковид-отделенията са препълнени и няма къде да я настанят.

"В момента не е имало свободно легло, малко по-късно се е освободило", коментира Сунгарска.

Г-н Енев не се съгласява да я върнат вкъщи и малко след това жената е настанена в "Пета градска болница". След още един ден състоянието на баща му обаче, става критично и Веселин отново звъни на Спешна помощ. Налага се да чака.

"В 06:40 им се обадихме, отидох, разбих вратата, защото той не можеше да си отключи вратата, човекът се облече и стоеше на едно столче. 2 часа и половина и умря там, докато чакаме "Бърза помощ", каза Веселин.

Човекът издъхва на място и при пристигането си екипът на "Спешна помощ констатира смъртта. Оказва се, че между 12 и 18 екипа на "Спешна помощ работят за цялата територия на София, която е население над 1 милион в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е загубена. Затваряй като Ленинград.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кървавите чалгарски и мангърски ръце правят това.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е пламнала, но Вълчев продължава да тика децата присъствено в училищата, нищо че те са основният разпространител в момента и могат да заразят родителите си, които се грижат за тях. Като се разболеят и родителите, кой ще се грижи за тези деца? Борисов? Вълчев? Ангелов?
6
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тези които не спазват никакви мерки и правила и ходят без маски, ние отговорните ще останем без легла и лекарства, защото ще лекуват безотговорните!
5
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната система няма да издържи, то е ясно. В Спешна помощ работят за едната чест, заплатите са гола вода, бонусите са във вид на бой от ромите... Но пък Борисов ни купува изстребители...
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сащ хората имат здравни застравоки и там няма как да приемат някой който му няма нищо с без застравока с цел да запълва леглата.
3
9
 
5
 
! Отговори
Биби преди 3 години
до Мими:Ех Мими, колко си заблЮдена!
2
10
 
26
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Щом в София е така,представете си как е в провинцията!!!Дано сега,макар и късно, сте проумяли от какво точно се опитваше да ни предпази Мутафчийски!
1
3
 
20
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Е ама как нали здравния министър слугата на боко каза, че има достатъчно легла и некъв нов логистичен център за внуци и внучки на герб ще да прави за да си клатят...