Да учиш медицина в онлайн среда

Как ще се случи това, обяснява проф. Каролина Любомирова
20 окт 2020 21:51, Петя Славова
10

Само преди месеци в режим на отдалечено присъствие преминаха всички училища и университети в страната. В критичния период множество студенти от медицински учебни заведения се включиха като доброволци в борбата с епидемията.

Днес стана ясно, че Медицинският университет в Плевен е първото висше учебно заведение под карантина. Причината - 19 студенти и двама преподаватели са дали положителни проби на коронавирус.

От ръководството решиха присъствено обучение да имат единствено стажант-лекарите от шести курс. Онлайн обучението за всички останали курсове ще продължи две седмици.

По какъв начин премина дистанционният семестър за студентите по медицина преди няколко месеца и как се очаква да се проведе сега? Могат ли да се извършват хирургични манипулации в онлайн среда и как можем да задържим завършващите медици у нас?

Отговорите на тези въпроси в разговор с проф. Каролина Любомирова – заместник ректор на МУ-София в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
офф преди 3 години
На студентите да купят по една надуваема секс кукла, за уроците по анатомия :)))
7
0
 
1
 
! Отговори
valdes преди 3 години
nline обучение значи едно НИЩО....Образование отдавна няма... Беше някъде преди около 25 години назад..Сега правилото е плащаш и получаваш....Пълно е с неграмотни лица с дипломи. Това е резултата. Пълнят ви главите с разни купешки думи и нищо повече... Добре че все още има умни хора - които създават нещото наречено ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на управляващите некадърници да им се наложи по спешност да ги оперират онлайн обучени хирурзи и анестезиолози.
5
0
 
8
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Едно време когато бях студент през 80-те години в СССР при моята специалност в областта на земеделието нямаше нито вечерна, нито задочна форма.Обучението беше само редовно.Един човек до като е студент трябва да се научи да общува с колеги, да влиза и да чете в Научната библиотека на университета, да пипне и да се докосне до реалността на своята специалност.Познавам студенти филолози които са завършили задочно, уви, те и две изречения не са в състояние да направят.Между редовна и задочна форм
4
1
 
2
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
Вече си мисля , че трябваше да запиша право..........
3
1
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Има си много основателна причина медицина да не се учи задочно или онлайн.Като са толкова загрижени, трябваше да обявят нулева година за медицинските университети и да им покрият по няколко десетки милиона загуби от заплати на преподавателите и невнесени студентски такси.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите некасърници мислят, че понеже те са прости, всички трябва да са като тях.Дано им се наложи спешно са ги лекуват обучили се дистанционно медици.
1
0
 
17
 
! Отговори
Доктор на науките преди 3 години
Ами никак. Само с четене и конферентна видео и аудио връзка не става. Трябва реална практика. Не важи само за медицината. Представете си, например, как се става шофьор или летец с видео игри, дори да са от жанра на симулаторите. ;)