Маските задължителни и на открито, слагаме ги от 22 октомври

Очакваме намаляване на заболяваемостта, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 20 окт 2020 17:27 | 20 окт 2020 17:26, Петя Славова
887
Маските задължителни и на открито, слагаме ги от 22 октомври
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов потвърди, че става задължително носенето на маски и на открито.

Още по темата

"Обсъдихме плюсовете и минусите. Очакваме намаляване на заболеваемостта, ако се спазват стриктно мерките. Ще дадем един ден възможност на хората, за да се снабдят с маски. От четвъртък маските на открито ще са задължителни за всички. Преследваме медицински цели", обяви на брифинг в Ловеч министър Ангелов.

Целта на мярката е да се намалили броя на заразените граждани. Той отбеляза, че с въвеждането ѝ се пазят и българските медици.

Той увери, че продължава активният контрол на всички обществени места за спазването на мерките, свързани с коронавируса. "Ситуацията в Ловешко е контролирана, макар че за последните 2 седмици имаме нарастване на заболеваемостта. Проверихме готовността на лечебните заведения - 6 болници са пряко ангажирани с лечение на пациенти с Ковид-симптоматика", добави здравният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


887
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
744
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същественото е,че хората не се инструктират как да носят маските си.Някои от тях не знаят как
743
5
 
3
 
! Отговори
До 655 преди 3 години
Маската те е 2 лвМаските са по 35 Ст на едро и 70 Ст на дребно.4 лв са специалните Kn95,които могат да се използват по цял ден,като се дезинфекцират при краткотрайно сваляне.При всички случаи е разходМного по- малък от разход за медикаменти за лечение или те дай Боже карантина.
742
3
 
5
 
! Отговори
Сезонен Грип преди 3 години
Който иска да бъде маскиран, гражданското общество ше го маскира добре и завинаги.
741
4
 
5
 
! Отговори
До 717 преди 3 години
Лекари да са против мерките?Какви филми гледаш?Сменяй дилъра.
740
8
 
4
 
! Отговори
До 778 преди 3 години
Колкото и да ти е чудно, много малко хора имат ,, гъбички,,.Маските следва да се сменят редовно и /или да се подлагат на дезинфекция.Ръцете се мият редовно.Така няма опасност да се развиват инфекции.Много отдавна хората слагат маски и в къщи,ако обслужват болен член на семейството си.Мярката не е нова.Новост е,че трябва да се прилага при всички хора.
739
4
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Хора, тая пионка дори не знае какво говори на народа. Просто изпълнява като робиня, защото е задължен... най-вероятно има 3 вили по морето и Балкана...Няма как да е другояче.
738
4
 
5
 
! Отговори
Разочаровано Мъжле преди 3 години
След минджи, миришещи на риба... вече трябва да се пазим и от психясали жени, чиито усти миришат по същия начин....Според мен, някой иска да си изгубим либидото и да намалим прираста на човека.За това и рекламират толкова много гейщините. Искат да няма толкова деца на планетата.Самия Бил Гейтс го казва в официалния си канал... по негови думи "Проблема е в броя на хората"Ако го перефразираме, сега с вас, това се превежда на "Няма човек, няма проблем"... което вече е недостойно.. СРАМ!
737
2
 
1
 
! Отговори
Миризма на риба преди 3 години
До Миризма на рибаПропуснах:- Текстилна тъкан, която да пази от проветрение.
736
3
 
2
 
! Отговори
Миризма на риба преди 3 години
Рецептата за миризма на риба е следната:- Влажен човешки отвор- Ниско ниво на хигиенаУспех с маските. Дистанцията може да стане 50 метра.... само казвам.
735
3
 
6
 
! Отговори
Гъбична Инфекция преди 3 години
Не си правете оглушки. Гъбичната инфекция мирише почти толко гадно, колкото мършата.Усещали сте я, ако са ви сваляли гипс, след счупен крайник. Усещали сте я (недай Боже) при интимни инфекции...Не си го причинявайте на устата. Бога ми, умолявам ви! Недейте!
734
3
 
4
 
! Отговори
Дрифтър преди 3 години
Дайте да си го кажем...И гъбичките са човек, и те трябва да просперират, между маската и устата. Влажната среда е перфектното място за тях. А слюнката, която излиза по ръбчетата на устните е съвършен вододаен източник за тях.Който разбира от еволюция и секреция, ще разбере. Който не - ше мирише на умрел лебед.
733
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доскотеки, барове и ресторанти работят ама с маски в парка..... ХА-ХАИ в Африка няма такива ***!Както съм го казал милиони пъти, от българите по-прости на тази земя НЯМА.Тази наредба го доказва за хиляден път.
732
2
 
7
 
! Отговори
ГЪБИЧКИ преди 3 години
Заспете с мисълта за тях. Гъбичките идват за вас, под маската.Гъбичките не си почиват в Гърция, както Щаба. Гъбичките работят нон-стоп върху влажни и не-проветрени местенца.
731
3
 
3
 
! Отговори
ГЪБИЧКИ преди 3 години
ТОВА Е БЪДЕЩЕТОГЪБИЧКИ! ЗА ВСЕКИ! ПО УСТАТА!Дори любимата ви ше се отврати от тая смрад. След 1-2 години ще се редите по аптеките за мазила за гъбички... по устата..ОТВРАТ!
730
1
 
4
 
! Отговори
Дайте да си ГОВОРИМ преди 3 години
На планетата Земя няма само хора.И гъбичките трябва да просперират някак си... между маската и устата на всеки един *** хуманоид.
729
4
 
4
 
! Отговори
Генерал Маскаджийски преди 3 години
От четвъртък черния генерал се връща на бял кон пред синия екран! Треперете мангъровци!
728
2
 
6
 
! Отговори
Нямате идея преди 3 години
Нямате идея колко микроорганизми ше се възползват от тази мярка.Това е благодат за малките ни приятели ГЪБИЧКИТЕ, ВИРУСИТЕ и БАКТЕРИИТЕ.Милиарди от тях биха ликували, ако имаха ръце в момента.
727
1
 
5
 
! Отговори
ГЪБАР преди 3 години
ГЪБИЧКИТЕ се развиват във влажна и не-ветровита среда.Успех с маските.
726
2
 
2
 
! Отговори
Обичаш Гъбите преди 3 години
Ще ги имаш. Няма да са баш гъби за ядене, но пак ще са гъби.Под маската ти. По крайчеца на устата ти. ГЪБИЧКИ.Вкусно, а?Ще мирише на урунгел.
725
3
 
2
 
! Отговори
верно е преди 3 години
До Знаете ли че...И баба ми за това почина на 98 години,ако ббеше правила заръките ти сега щеше да е на 200 и Боеко щеше да фалира заради пенсията и.Които маска не носи така млад си отива като баба.