Масово отменяне на резервации в Банско

Хотелиерите и местната власт търсят решение на проблема
20 окт 2020 11:29, Ния Христова
35
Масово отменяне на резервации в Банско
Снимка: БГНЕС
Отчетен е отлив на резервациите в Банско след призива на здравния минситър проф. Костадин Ангелов да не се пътува в област Благоевград, тъй като е една от двете най-рискови зони. Хотелиери и местна власт се опитват да намерят решение на проблема малко преди началото на зимния сезон, съобщава bTV.
 
"Обстановката е спокойна, поддържаме контакт ежедневно с туристическия бранш и сме убедени, че Банско и Добринище отговарят на всички условия. Споделяме и поддържаме предложението на Националния борд по туризъм, които предлагат да се разработи Единна здравна система, на която да отговарят всечки зимни курорти", каза кметът на Банско Иван Кадев. 
 
Според него страната ни трябва да се рекламира усилено пред другите държави.
 
Кадев каза още, че категорично е против да се затварят цели области и допълни, че ситуацията в Благоевград е сериозна, но не означава, че и в Банско е така. 
 
"Явно притесненията на здравните власти са, че хората, минавайки покрай Благоевград - ще влизат в града и евентуално ще се заразят. Ами, тези, които минават по Околовръстния път как ще се заразят?", попита кметът.
 
От хотелиерския бранш уверяват, че всички мерки за безопасност са взети и заявиха, че очакват по-слаб сезон, но не и провал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
30
 
! Отговори
... преди 3 години
Ми то при тия цени в Банско е далеч по-добре да се карат ски я в Автрия я в Италия!
11
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратителен, бетонясан град с ужасно обслужване, лоша куня, гранясали пържоли, представяни като моля ви се "местен специалитет".Повече - никога!
10
5
 
12
 
! Отговори
Цък, Цък преди 3 години
Цък, Цък, Цък, Цък - времето на кабинета на Борисов изтича. Декември месец, като чукнем 3000 на ден и зимния туризъм изобщо не отвори, приключва.
9
1
 
29
 
! Отговори
as преди 3 години
може да пробват да си свалят цените например
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га ядаха кифтета не риваха, са шо реват?
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано на следващите им дойде акъла в кратуните и да вземат единственото правилно решение за оцеляването на държавата.А то е незабавна и повсеместна реиндустриализация.Който може да го направи да взема властта.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цеко само ще се вози на лифта.
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаха някакъв истински поминък, а не само паразитирането върху природните ресурси, сега нямаше да са изправени пред катастрофа. Така става, когато си алчен и глупав. Да им е за урок и дано научат нещо.
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами цяла Европа ни е сложила в Червената зона с над 75 на 100000 заразени за последните две седмици и това е само началото,така че решението е едно,хлопвайте кепенците!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте си провал,здравето на хората е по-важно от това да печелите вие.при толкова заразени ще настане мор, като каните гости нархте ли си реаниматори? . Пролетта един преди зарази цяло Банско, сега като дойдат и от други населени места ще пръснат навсякъде заразата. Обясниха, че сухият студен въздух е виновен за това нещо.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Пампорово има ли отменени резервации?Питам за една приятелка-Цветелина Бориславова.Да не вземе да фалира.
1
5
 
34
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
Спрете се малко бе една година без планина или море нищо няма да ви стане нали всеки реве че е зле пък всички курорти и ресторанти пълни