Масово отменяне на резервации в Банско

Хотелиерите и местната власт търсят решение на проблема
20 окт 2020 11:29, Ния Христова
35
Масово отменяне на резервации в Банско
Снимка: БГНЕС
Отчетен е отлив на резервациите в Банско след призива на здравния минситър проф. Костадин Ангелов да не се пътува в област Благоевград, тъй като е една от двете най-рискови зони. Хотелиери и местна власт се опитват да намерят решение на проблема малко преди началото на зимния сезон, съобщава bTV.
 
"Обстановката е спокойна, поддържаме контакт ежедневно с туристическия бранш и сме убедени, че Банско и Добринище отговарят на всички условия. Споделяме и поддържаме предложението на Националния борд по туризъм, които предлагат да се разработи Единна здравна система, на която да отговарят всечки зимни курорти", каза кметът на Банско Иван Кадев. 
 
Според него страната ни трябва да се рекламира усилено пред другите държави.
 
Кадев каза още, че категорично е против да се затварят цели области и допълни, че ситуацията в Благоевград е сериозна, но не означава, че и в Банско е така. 
 
"Явно притесненията на здравните власти са, че хората, минавайки покрай Благоевград - ще влизат в града и евентуално ще се заразят. Ами, тези, които минават по Околовръстния път как ще се заразят?", попита кметът.
 
От хотелиерския бранш уверяват, че всички мерки за безопасност са взети и заявиха, че очакват по-слаб сезон, но не и провал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Едно време преди 3 години
Граждански самолети не летяха над Плевен от страх пътничките да не забременеят.
31
3
 
2
 
! Отговори
Богдан преди 3 години
Дано няма промяна при провеждането на Световната купа по ски догодина, защото тя е шанс за реклама на България навън!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рискови зони?? Не разбирам защо продължавате да плашите хората и да всявате паника. Напротив, планината винаги ще е най-добрия лек за всичко!
29
2
 
7
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Това със заразяването напът е пълно безумие!!! Отделно хич нямам намерение да си отменям каквото и да е било за Банско (да сме живи и здрави де!).....като си стриктен в личен план, планината и карането ще са ти само от полза в такава обстановка!
28
1
 
5
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Абе *** ги разбери здравният казва не ходете, Кунчев казва - може да се ходи в планината. Хора спазвайте мерките и си карайте ските с кеф!
27
2
 
5
 
! Отговори
ww преди 3 години
Заради *** алчни политици и журналисти ,става така! Оставете хората да спортуват!
26
2
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Поне ски ще може да се кара, че като си с каска и се пускаш нямаш контакт с никого. Нямам търпение да дойде ски сезона. Ясно, че няма да е като друг път, но поне е някакъв светъл лъч в целия този ковид ужас.
25
1
 
2
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Сега като се качват само по 4 *** вместо 8 човека представяте ли си каква ще е опашката. Ще стига до Разлог.
24
1
 
11
 
! Отговори
аз съм преди 3 години
Решението е лесно-да се престане с лъжите. След ,като няма ваксина и няма лекарство на каква база се правят тези тестове?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яйде пускайте копторите в OLX-a за безпари, откога ви чакам и да знаете поне още 5 годни ще карате на българи само, така че внимавайте в картинката.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турчина Алибегов няма ли да изреве за 0% ДДС за бранша на мутрите?
21
3
 
28
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Стига с това Банско бе!ЕДно време може да е било красиво,сега е страшна селяния и то от алчноста на местните!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалирайте, алчни мyтpи
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цеко ще комперсира с по-скъпи карти за лифта. Щото щял да вози по 4-*** вместо по 8 в кабинката за да се спазва дистанция.... И Държавата ще му помогне.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бря,ще има 60 на 40 ,произведено от герб,честито бръснене милионерчета пак ще ви затворят
17
3
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Ми аз отивам да карам ски! По цял ден и дори и нощни карания правя! И тък като пистите в Италия и Австрия са в десетки дори стотици пъти повече отколкото в Банско а и цените по пистите са в пъти по-ниски отколкото в Банско то избора ми е лесен! За Covid ми няма да ида тази година, какво толкова! Не е такъв проблем! Проблема е, че тука се наливат едни пари да ми се казва и показва как е най-добре тука в БГ! А се оказва, че не е така! Но после се искат и субсидии т.е. пак пари! Еми ....
16
2
 
32
 
! Отговори
Шорти преди 3 години
По - голяма селяния от Банско няма ....... За сметка на това зелева супа с бира - 15 лв ??!!??? Крадци на кашкавал, дано тъпкано ви се върне!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразата в Банско миналата година я внесоха 180 израелски туристи от един полет.Те заразиха останалите,Които я разнесоха по другите населени места.Да не забравяме и гастарбайтерите и другите чужди туристи,които увеличиха заразата.
14
6
 
15
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Не става въпрос за цените,а да се удари Банско за сметка на Пампорово.Иначе никой не те кара насила да ходиш там.Ако на Витоша,Боровец и Пампорово ти е по-евтино-отиваш там.Ако в Австрия ти е още по-евтино-заминавай там.Само че ковид 19 в Европа тръгна от Австрия.Така че,всеки да си прави сметката.
13
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега са решили да ударят Банско,защото ГЕРБ загубиха изборите там.Нищо,че има само един заразен в момента. За отмъщение.