Ремонтът на 12 км от "Тракия" готов до края на месеца

В участъка се работи без почивен ден
17
Ремонтът на 12 км от "Тракия" готов до края на месеца
Снимка: АПИ

Ремонтът на първите 12 км от автомагистрала "Тракия" в платното за Бургас се очаква да приключи в края на месеца.

Общо 52 км поетапно ще бъдат обновени. Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" провери работата в участъка между 156-ти км след пътен възел "Белозем" и 168-ми км преди пътен възел "Оризово".
 
Строителните дейности в отсечката започнаха в началото на октомври. Ремонтът включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В целия участък е положен първият асфалтов пласт - биндер, и се монтират ограничителните системи преди поставянето на следващия пласт асфалт.
 
Ремонтът се изпълнява от дружеството "Автомагистрали", с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала "Тракия". На обекта се работи без почивен ден, за да може ремонтът да завърши колкото се може по-бързо.

Предвижда се след като завърши ремонтът в платното за Бургас работата да продължи в 12 км участък в платното за София, като трафикът ще преминава в ремонтираното трасе. В посока Бургас ще се работи в нова 2-километрова отсечка между км 198-ми и км 200.

При строителните работи в момента трафикът преминава двупосочно в платното за София, а скоростта на движение е до 70 км/ч. Заради ремонтните работи е затворена връзката на пътен възел "Плодовитово" от АМ "Тракия" в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово - Плодовитово - Първомай.

Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала "Тракия" при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 3 години
Дори и да са готови в края на месеца, това са 12 км в едната посока за 1 месец. 52 км * 2 = 104км в двете посоки, което прави 8 месеца и 20 дни ремонти. Ако приемем, че в януари и декември ще е много студено за да се работи, то ремонта и съответно гениалните ограничения и задръствания, ще траят и догодина през лятото! Милионите настрана!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина отново ,така се правят пачки от 30 г така строят
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай ся проверете колко ги лупкат четериосите при максимум разрешен бруто тегло 40 тона и ще разберете що се гъне ама някой не ги закачат хич
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те за това го дават на Държавната Автомагистрали за да избегна търга подизпълнителя се знаеше от две години тая фирма е фалирала доста големи и малки играчи арнаудов от пловдив заради тях фалира
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам да са готови! Имат да слагат още износващ слой и мноооого мантинели - няма как физически да стане!https://youtube/watch?v=vwjrhk3BeuQ&ab_channel=skyPoint
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния бутафорен ремонт така е какво ще правят фирмите на братко и батко, ако не са тези безкрайни ремонти.
9
2
 
2
 
! Отговори
Ot преди 3 години
Народ, протест, борба, блокада.Тиква, джип, гора, ливада.Басни, приказки, лъжи.Залъгалки, брой, пари. Доган, сарай, прасе, каскет. Парламент, слуги, разчет. Алчност, липса, опозиция. Граждани, арест, полиция. Държава, армия, бюрократи. Бюра, агенции, заплати. Рекет, данъци, джуджета. Фактури, разписки, ментета. Европа, поглед, резолюция. Зора, проблясък, революция. Смелост, мафия, отпор. Справедливост, съд, затвор.
8
3
 
1
 
! Отговори
Стичес преди 3 години
Мизерията на българистанб
7
7
 
4
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Айде, сега Станишев изкараха виновен за на бойко тииквата кражбите. Не че станишев, тоя съсел, не е за бой и сръбска музика.А Северната скоростна тангента кой я строи? Цариградско, Графа - кой ги ремонтира? Пак ли Съсела?!
6
2
 
7
 
! Отговори
Асен и Петър преди 3 години
Температурите били високи и затова се гънели...ами идете в беден Египет или богат Дубай да се научите как на 50 градуса целогодишно настилката им не е мръднала и сантиметър.Тук не видях от никого да се търси отговорност...ама истинска за зле свършена работа.
5
3
 
9
 
! Отговори
Дани преди 3 години
КОгато Станишев откриваше тази отсечка, тя завърваше с кръгово. В кадър зад гърба на Станишката още на откриването един юнак се метна от къговото :)
4
2
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи тоя път от чирпан до малко преди отбивката на стара загора (поне аз дотам карам) е мнооого зле! Ако за месец правят 12км то значи, че нищо не правят! Само отгоре асфалта сменят! А там си има нужда да се заровят едва ли не отдолу за да поправят бетонната възглавница! Която си мисля, че я няма!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден даваха за Великата Китайска стена и покрай нея в пустинята, хиляди км магистрала ама перфектна няма напукано и пропаднало без кръпки викам си бижее ние къде живеем следващата година след ремонт и пътя пропаднал
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички писачи - отсечката на АМ "Тракия" от Чипран до Стара Загора я строиха и откриха правителствот на Сергей Станишев и тройната коалиция! Така че, въпросите за качеството към другарката Нинова и другаря Сергей! Факт е, че фирма" Трейс", която е изпълнител на трасвто си строи супер калпаво и при тройната и при Бойко, но си има гранциони срокове и да им се тръси сметка и наказателна отговорност на тях,
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще почва ремонта на ремонтираните дванадесет километра? Че то така е при сикаджията със суджуците. Ремонт на ремонта и след ремонта ремонт. И чекмедженцето пълно.