Банско посреща туристите с лаборатория за PCR тестове

Ще има отделен хотел за тези с положителна проба
21 окт 2020 14:00, Анисия Иванова
29
Банско посреща туристите с лаборатория за PCR тестове
Снимка: БГНЕС

Банско ще посрещне туристите за зимния сезон с лаборатория за PCR тестове. Носенето на маски на открито вече е задължително в зимния курорт.

В момента общината договаря с туристическия бранш наемането на малък семеен хотел или къща за гости, за карантиниране на туристи, дали положителна проба или контактни с такива лица.

Общинският оперативен щаб прие пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса и сигурността на туристите през зимата.

Носенето на маски е задължително, във всички обществени сгради и магазини се контролира изискването за дистанция и дезинфекция, както на помещенията, така и на хората, влизащи в тях.

По инициатива на местната власт в курорта ще бъде разкрита лаборатория за PCR тестове, като резултатите от пробите ще излизат в рамките на два часа. Идеята е чуждите туристи, които трябва да представят документ за отрицателен тест, прибирайки се у дома, да имат тази възможност на място. Лабораторията ще се ползва и в случаите на проявени симптоми на коронавирус.

За да се избегне струпването на хора пред кабинковия лифт, ще бъде открита и постоянна линия за извозване на скиорите в планината при спазване на всички противоепидемични мерки. Редуциран е броят на хората в кабината и седалковите лифтове. Карти за ползване на съоръженията в ски зоната ще се продават и от специално монтирани в града автомати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банско е по-скъпо от Алпите.А с тоя вирус има да чакат туристи.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 3Какво Пампорово бе?!Това община Чепеларе за нищо не става!Сложи ли полицейска кола и знак еднопосочно движение,ама със стойка вадят го от багажника на патрулката.През лятото в най-голямата жега и чакат като паяци балъци да се върнат обратно за да напишат фиш.То кола не минава там лятото ама те висят.Нема да им стъпя лев да им оставя повече там!Пампорово лии?!НИКОГА ВЕЧЕ!
6
5
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Мутрите са главно по морето,но всички ходите там,нали?И не ревете.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банско вади очите на вожда,защото ГЕРБ не спечелиха изборите там.Сега ще си отмъщават до откат.А всеки ще ходи там,където си иска.Заразата е плъзнала навсякъде и няма гаранция,че където и да си,няма да се заразиш.
4
7
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Не знам кого са изритали, но мутрите са там. Банско е мутрите. Воглаве с Юлен, разбира се. Опсс, фирмата май беше на Марк Жирардели ...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво сте се вгледали само в Банско.Кажете нещо и за Пампорово.Или то е свещената крава на Цветелинка и там не се пипа.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще ходи в Уханско бе не се излагайте.То беше под карантина край с този развъдник на ковид-19.Да събарят хотелите и да си го направят като едно време чисто,природа и обикновени хора.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изритаха мутрите и бизнеса потръгна.