Още рестрикции в Пловдив - клубовете пълни на 50%

В ресторантите ще сядат до 6 души на маса
21 окт 2020 13:07, Александър Попов
27
Още рестрикции в Пловдив - клубовете пълни на 50%
Снимка: БГНЕС

В Пловдив въвеждат още мерки срещу коронавируса. Нощните клубове ще работят с половината си капацитет, на входовете ще се мери температурата на клиентите. В ресторантите пък ще сядат до 6 души на маса, като ще трябва да се спазва и необходимата дистанция.

Рестрикциите бяха обявени от областния управител Дани Каназирева след среща със собственици на нощни заведения и ресторанти.

Още по темата
"Целта е да се съхрани здравната система и икономиката. Ще засилим и контрола, който ще се извършва от РЗИ, полицията, Агенцията по храните и общините. От дни вървят проверки в градския транспорт на Пловдив и вече има над 100 предупредителни протокола за неносене на маски. След това ще има санкции", заяви Каназирева, цитирана от "24 часа".

Тя допълни, че към настоящия момент активните случаи при медиците са 92-ма. И по тази причина ще иска по-строги мерки в здравните заведения, а не само в COVID-отделенията.

Павлин Павлов от асоциацията на заведенията каза, че заедно са набелязали мерките. "Трябва да съхраним здравето на клиентите и на служители си", добави той.

На този етап хората се въздържали да правят резервации за Нова година, както и за студентския празник на 8 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: пловдивкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Да се затворят всички клубове аптеки банки магазинчета стадиони кина молове!! Требе да се заключим в апартаментите да гледаме Щабът какво ще ни съветва -и да палим свещи -Алелуя))хахахахах Кубрат Пулев да си седи на гъ--за защото ще зарази с Ковид Джошуа !!
1
2
 
15
 
! Отговори
Gost преди 3 години
Само да попитам що автобусите Пловдив-София са разредени през два часа и пътуват пълни на максимален капацитет, а не са на 50%? Начин в клуба ги намаляват, а в автобуса един до друг!