Водата в Дупница потече, притесненията остават

Към момента водоподаването в града е подновено
21 окт 2020 17:52, Ния Христова
9
 
Авария остави жителите на Дупница 5 дни без вода. Късно снощи е била пусната, но хората се притесняват от нова авария заради остарялата водопреносна мрежа. 
 
Училища, детски градини, болници, учреждения и стотици семейства в Дупница останаха без вода, предаде Bulgaria ON AIR. Местните разказваха как са се снабдявали с вода и как са преживяли през тези дни.
 
Ани е една от стотиците майки, която се притеснява не само за себе си и своите деца , но и за своите съграждани. Без вода са били останали училища и детски градини и болницата, в която се намира COVID отделението.
 
Водоноски са разнасяли вода из различните квартали на града, но не водата е стигнала за всички. От ВИК обясниха, че нямат техническа възможност да обслужат всички граждани.
 
Към момента водоподаването е подновено, но на места в града все още тече кална вода и е със слаб дебит. Екипите на водното дружество са подготвени за евентуална нова авария. Вече има закупена нова тръба и муфа. От дружеството уверяват, че вече знаят как да действат.

9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Да се примирим преди 1 месец
Нека това да не ни притеснява,а да си носим маските и да не разсъждаваме много, защото заплахата от вируса е реална!
5
0
 
4
 
! Отговори
НАГЪНАТ АСФАЛТ преди 1 месец
градове и села без вода, скоро и без ток. Затваряме ТЕЦовете, щото са лоши, АЕЦа , щото е руски, за американски реактори нямаме пари. Обаче яжте САМОЛЕТИ, Ф 16 модел 2024-2030 ще дойдат, Ликувай народе. .
4
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ СА ПО–ЛОШИ преди 1 месец
даже и от ЧУМА. След тях никой няма да оцелее
3
0
 
2
 
! Отговори
ЕХ ТИКВО, ТИКВО преди 1 месец
Преди за всеки БОСТАН имаше вода даже и за градините на всички, не само в БАНКЯ, сега само за твоя
2
0
 
3
 
! Отговори
Перник и Дупница преди 1 месец
В Перник и Дупница останаха ли фенове на ГЕРБ?

Благодерние на ГЕРБ Ковачки им трови въздуха. Пак благодарение на ГЕРБ останаха без вода за да дават вода на ТЕЦовете на Шиши.

ГЕРБ едвам смогнаха да им направят магистрала само с няколко години закъснение която стана на дупки още първата година ,а междувременно камионите разбиха старият път.

ГЕРБ са ЧУМА!!
1
2
 
0
 
! Отговори
Квас Квас преди 1 месец
Голяма работа! В Русия всеки ден спира водата на десетки места и много повече хора се притесняват.