Пак скок - 1472 заразени с коронавирус, 29 души починаха

Излекуваните за денонощието са 184
22 окт 2020 06:30, Александър Попов
340
Пак скок - 1472 заразени с коронавирус, 29 души починаха
Снимка: БГНЕС

1 472 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие при направени 11 505 PCR теста, показват данните в Националната информационна система.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени у нас, са общо 33 335, от които активни са 14 689.

Още по темата
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 58; Бургас - 59; Варна - 77; Велико Търново - 27; Враца - 40; Габрово - 48; Добрич - 6; Кърджали - 42; Кюстендил - 12; Ловеч - 20; Монтана - 23; Пазарджик - 44; Перник - 22; Плевен - 33; Пловдив - 147; Разград - 7; Русе - 54; Силистра - 8; Сливен - 60; Смолян - 20; София област - 29; София (град) - 483; Стара Загора - 37; Търговище - 43; Хасково - 23; Шумен - 47; Ямбол - 3.

Излекуваните лица са 17 598, от тях 184 през изминалото денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 1732-ма пациенти с доказан COVID-19, 107 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е потвърдена при 1727 медици, 45 са регистрирани през последните 24 часа.

29 души са починали през денонощието, от началото на епидемията те вече са 1048.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
6
 
5
 
! Отговори
до 216 от славянин преди 3 години
''Може би, защото около мен са само интелигентни и добре платени хора, но човек, който да не спазва мерките или да мисли, че вирусът е някаква конспирация, аз не познавам. Но, виж, колкото по-неквалифициран и нископлатен, толкова по-уверен, че вирусът е конспирация. Сблъсък на класите. Неслучайно едните караме чисто нови автомобили и работим в западни компании, а другите случат чалга и псуват от строежа или в склада.''Колкото по-необразван си, толкова повече вярваш във ''страшния' вирус! Факт!
209
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една лъжа като се повтаря много и става истина.лъжи:1. всички вируси са болестотворни2. ковид19 е смъртоносна болест3. маските помагат4.чакаме ваксина, само тя ще ни спасиСъбудете се ве стадоо, бее беее
208
7
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До до 207 от славянин"Ами зависи от вирусолозите, тиквичке, истинските вирусолози говорят истината, че маски на открито са излишни,"Затова ли в Германия започнаха да глобяват ако не носиш маска на открито където дистанцията не може да се спазва, защото си нямат велики (или както ги наричаш "истински") вирусолози?
207
8
 
11
 
! Отговори
5 в 1 преди 3 години
НЕОЧАКВАНО СКАПАНА КОМБИНАЦИЯ!!!- *** народ пренебрегващ факти и препоръки на вирусолози- изключително мизерна здравна система- нарастващ брой заразени доктори и съответно недостиг на хора- смехотворно правителство което няма обмислен план за действие- премиер мутрагенРезултата: огромен брой заразени + огромен брой умрели
206
11
 
7
 
! Отговори
до 207 от славянин преди 3 години
''За вас всичко е конспирация, всичко е лъжа и измама. Разбирате повече от вирусолозите... В същото време вече имаме 1100 жертви. И пак не носите маски, пак всеки си прави каквото си иска. С тези темпове до НГ ще имаме 500 000 заразени и поне 30 хиляди умрели. И тогава ли всичко ще е измама???''Ами зависи от вирусолозите, тиквичке, истинските вирусолози говорят истината, че маски на открито са излишни, говорят че вкъщи трябва да си стоят само позитивни със симптоми!
205
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
съседка на 69, почина преди няколко дни от пневмония в следствие на грип. малко преди да влезе в болницата и направиха тест за корона - положителен. в акта и пише починала от корона. семейството и иска да променят акта и не вярват че е умряла от това. всичките и лекари са единодушни - жената е приета с тежка пневмония, а не с корона. извод - тестовете са фалшиви и смъртните актове се фалшифицират. щеш не щеш, умрял си от корона, върви се оправяй после.
204
2
 
2
 
! Отговори
генерал Смърт преди 3 години
Пак скок и пак смърт, много смърт!
203
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите от сутрин до вечер пускат какви ли не статии и новини за вируса (този сайт напр.бълва по 30-40 статии всики ден за ковид), а нито една медия, нито един журналист не се помръднаха да разследват и осветят какви са тия тумби ци.га-ни, които всяка сутрин ги стоварват пред някои лаборатории. Граждани пускаха снимки и видео във ФБ, където се виждат няколко десетки мург-ави да чакат пред една лаборатория да им направят тест. Кой ги организира и "доставя" пред лабораторията? Кой плаща? Защо?
202
6
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
И аз забелязвам, че колкото по-интелигентен и знаещ е човек, толкова повече спазва мерките и дървените философи без образование не се съобразяват.
201
20
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 237Бай *** си ти. Бай *** не съм чувал да има потомци в Германия, защото в Германия също не вярват на шашмата с новия коронавирус и се вдигат на бунтове вече срещу мерките. Стига с този герой на Алеко, девалвирахте му стойността така, както Жан Виденов девалвира българския лев - нищо не струва вече!Освен това аз слушам докторите. Но слушам тези, на които вярвам.Да си чувал за информирано съгласие? Не, нали?Аз не съм овца да ходя на ветеринар!
200
14
 
13
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Той е голям мъж, разбира повече от всички, него никой не мож го излъже, по-доктор е от докторите, по-умен е от учените, и най-важното той е над закона. И затова Бай *** живее толкова добре!
199
13
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 196Абе не ви ли омръзна да плашите с тези лъжи за интензивните сектори бе???Първо, белодробната болница във Враца няма директор. Длъжността се нарича другояче, а сети се как точно? Освен това - кажи му името, как се казва?Дай телефон да му се обадим?Освен това съм бил в интензивен сектор на неврологична клиника.Пуснаха ме нелегално, защото баща ми беше там, миналата година, когато не бяхме чували за новия вирус. Никой няма да те пусне ей така на, щото искаш да видиш!
198
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв грип няма в момента.... Братовчедка ми е мед. сестра и вчера и откриха ,че е с covid-19. Цялото семейство сега е под карантина. За момента няма сериозни оплаквания. Сега и търсят контактите в последните дни. Сами си представете, какво следва за всички тези хора.
197
31
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в момента, в който почнаха да идват евродепутати в България и да вадат кирливите ризи на Баце и заразените резко скочиха, вече настинали и грипави нема, само болни от коронавирус, ЦИРКАДЖИИ, никой не Ви се връзва вече на глупостите
196
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте училищата! Не ни е толкова добра здравната система, за да си правим експерименти!
195
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е , страхуват ли Ви :)
194
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската по принцип не е направена да спира вируса на 100% ,а да намалява разпространението му от вирусоносителите. Вероятно всички ще се заразим ,но това трябва да става под някакъв контрол,който в момента вече не действа. Затова ще последват и други мерки, които са много по-ефикасни. Китайците ги показаха отдавна. Икономиката сама ще спре ,когато болшинството хора в нея се заразят и разболеят.
193
6
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Това с училищата е в цяла Европа и незнам, защо настояват да работят.Е да където гръмнаха яко, ги спряха. Знам за Чехия например, в Гърция самите ученици скочиха и ги затвориха.
192
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновенно по това време на годината говорим за настъпваща грипна вълна, тая година нема грип, има само ковид :))) не требва да имаш много акъл в главата за да зацепиш че всички болни от грип се пишат, болни от коронавирус, защо ли ? ами просто е защото се плаща по-добре на болниците, а и на Баце му е изгодно, вижте как забравихме за резолюцията на ЕП, някак си изчезна от новините
191
6
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Маските на ОТКРИТО не решават никакъв проблем! След като ученикът се върне и ви лепне вирус, какво че сте се пазили с маската на чист въздух.Маски само на ЗАКРИТО. И учениците от 7-12 клас ЗАСЕГА да се върнат дистанционно.НЕ знам откъде ББ ги намира тези неадекватни министри или им плаща от шкафчето да се правят на дебиили?