Полицаи от цялата страна продължават да протестират

Органите на реда настояват за по-високи заплати
22 окт 2020 08:13, Ния Христова
59
Полицаи от цялата страна продължават да протестират
Снимка: БГНЕС
Щафетните протестни акции на полицаите в страната продължават. Униформените настояват за по-високи заплати.
 
Първата демонстрация на органите на реда се проведе в сряда вечерта във Варна.
 
Протестите ще продължат в Русе, Кърджали и Бургас. От Синдиката на МВР изтъкват, че ако не бъдат удовлетворени исканията им, се предвижда голям национален протест в София. 
 
Тази вечер на площад "Свобода" в Русе служители в системата на МВР ще се съберат на протест с искане за увеличение на възнагражденията им.
 
Възмущението на органите на реда се породи от факта, че след решение на правителството бяха увеличени с 30% заплатите в различни агенции и ведомства с аргумента, че те са работили на първа линия в епидемичната обстановка.
 
Иван Димитров, който е председател на Синдикалното дружество към Синдикалната федерация на служителите в МВР и командир на екип във Втора пожарна служба определи ситуацията като "дълбоко несправедлива":
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да съкратят щата на 30 000 души и да вдигнат заплатите двойно. Лесно и просто като милиционер...
14
0
 
23
 
! Отговори
Какво още искат преди 3 години
търтеите на обществото? Нищо не допринасят, а искат най много да получават. Хората по селата не могат да спят спокойно, тези за дебелите си з адници мислят, да започнат да вършат работата си, и тогава ще получават пари. Народа не е длъжен да ги храни като !
13
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АхСигурността колега е скъпо удоволствие! Скъпо откъв заплащане,материално осигуряване,качествено обучение и вс.останало каквото се сетиш!
12
0
 
15
 
! Отговори
Дудек преди 3 години
Е те биха хората, които искаха работеща икономика...Сега заплати откъде?
11
0
 
29
 
! Отговори
Немеца преди 3 години
Когато стане като в западните държави - полицаи да има по улиците да вървят и хората да се чувстват сигурни, когато полицая е учтив с гражданите и строг с престъпниците, когато няма подмазване на този с луксозната кола а бой по този с бричката, тогава елате да търсите високи заплати. До тогава сте просто една корумпирана пасмина, от която никаква защита не може да се очаква.
10
0
 
19
 
! Отговори
СЪКРАЩЕНИЯ преди 3 години
Как е възможно полиция 60 000 души, а армия 25 000. На всичкото отгоре от гледане на американски сериали взеха да се правят на шерифи, които могат да слагат белезници и да бият зад камерите. Обаче на всички американски коли има КАМЕРИ и сценката КВО ПРАИМ СЕГА не върви. В колите имат терминали и оборудване, а не само да им отпускат наряд за бензин. Ц.то хвърля камъни по тях, те преглъщат, Но когато хвърлят домати по ТИКВАТА от цялата страна командироват полицаи.
9
17
 
6
 
! Отговори
Данчо Катаджията преди 3 години
Само така колеги! Поне 30 процента увеличение.Ще го отпразнуваме в новата ни група!
8
1
 
23
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Да кажат колко им удържат за осигоровки Са мо реват.Засрамете се .Какво да кажат другите работещи. Хем работят хем им удържат за осигоровки.Сигорно сте галениците на управляващите
7
0
 
19
 
! Отговори
Реален случай преди 3 години
В Перник сектанти убиват хора, а местните ченгета не си помръдват пръста дори напротив!ПОЗОР Пк!
6
0
 
29
 
! Отговори
334 преди 3 години
Нямат насищане. Въртят частен бизнес с фитнес салони, имат топла връзка с бандидите, не дават отчет за извършеното, работят само по сигнал...това са си милиционери от фуражката до обущата им.
5
0
 
21
 
! Отговори
Ах преди 3 години
Ми то с техния брой, заплати и нищоправене колко да ги храним. Заплатите им ги даваме от нашите осигуровки. Колко бихте били склонни да им дадем?! За обикновените, без специално образование, подготовка, тези два на два. Айдееее зима идва за всички, но тях не ги очаква съкращение или фалит!!! Нагли!
4
12
 
17
 
! Отговори
НАПРАВИХА ГИ ЛУДИ преди 3 години
От цялата страна командировки по 3 дни. Преди всеки голям протест хотела на ТУРЧИНА - РАМАДА/ бившия ПРИНЦЕС/ е пълен с командировани полицаи от цялата страна. А пари за допълнителен труд няма, компенсации няма,. Ако влезете в някое районно ще останете потресени от мизерията вътре. Преди месец ми се наложи да посетя 6 Районно. Сигурно не е правен ремонт от Априлския пленум. Мебелите даже Ц.то не биха ги взели от улицата. Хората си носят компютри от в къщи. Нашата Полиция е само да прави шпалири
3
22
 
5
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Аз ги подкрепям !
2
0
 
27
 
! Отговори
иш преди 3 години
Употребени и изхвърлени, но за тази работа дето вършат и тези пари са им много ....
1
1
 
29
 
! Отговори
Кадъноразклащач преди 3 години
Заптиетата, отново на протест....не са подкрепени от народа и не ся подкрепени от господарите си от парламента.