Продават износени гуми за здрави на "атрактивна цена"

Измамите зачестяват на прага на зимния сезон
22 окт 2020 16:22, Петя Славова
27
Продават износени гуми за здрави на "атрактивна цена"
Снимка: БГНЕС

Търговци предлагат износени и дори надупчени гуми като здрави в интернет. За това алармират потърпевши на прага на зимния сезон. Сигнали за гуми с дефекти – "втора ръка" получават и в центровете за монтаж и демонтаж. Там вече започна поставянето на зимните гуми.

Най-отговорните шофьори вече започнаха да подготвят автомобилите си за зимните месеци. Изискването за гумите е дълбочината на грайфера да е минимум 4 мм.

Все по-често обаче шофьорите, които посещават сервизите, търсят съдействие от техниците след като са попаднали на износени, налепени и дори надупчени гуми.

Гуми "втора ръка" – с отлично качество и атрактивна цена. Примамливите оферти привличат шофьорите в интернет.

Димитър Стоянов обаче не се доверява на атрактивните предложения. И тази зима ще заложи на чисто нови. Тъй като вече е попадал на гуми с дефекти, закупени от интернет.

"Гумата изглежда в перфектно състояние – така я презентират, но при монтаж – теловете се виждат… Правиш няколко километра, след това – теловете започват да се показват, балончета…", разказва пред Нова тв Димитър Стоянов .

Все по-често монтьорите в сервизите се натъкват на дефекти по гумите, които шофьорите носят за монтаж. Проблемите обаче излизат едва когато започнат да ги поставят на колата, разказва професионалният монтьор Иван Генов.

"С просто око не се вижда, но когато се завърти на баланса – се показва дефектът, който носи. Идват с гуми, които са закупили, за да ги ползват, а се оказва, че те не стават. Когато гумата тръгне да криви - най-често почва да губи въздух и се показват телове от нея – това пак трябва да се загледате и да я видите – може видимо да е добра гумата, но де факто не е", посочва автомонтьорът Иван Генов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: сервизшофьоригуми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си взех нови зимни и втора ръка летни почти нови за 50 кинта парчето и съм супер доволен. Лятото може с всякакви. Преди да взема новите зимни, карах с едни зимни втора ръка 2 години и лятото без да ги сменям и си бяха екстра.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За гумите не го разбирам - купуваш едни зимни и едни летни... после айдаааа... 50к км на комплект. 100к километра кога ще ги извъртите? 5-6 години? Един комплект гуми масовия размер е по 100 лева парчока.Ако не можете да инвестирате крупните 800 лева за следващите 5 години - не знам какво да правим нататъка... пари за гориво имате ли или и него на черно го вземате?
4
13
 
5
 
! Отговори
Стамо БМВ преди 3 години
Какви гуми ве. Зимната гума само бочи и скърца. Карам сас полу сликове беемвето целогодишно и съм доволен. Ама то до майсторлък. Задницата мога да я суча на секи завой и винаги знам де отива колата. Дядо ви се сас зимни гуми й карал.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано по-малко хора им се вържат,но като познавам манталитета на българина,ще има доста набутани.
2
6
 
21
 
! Отговори
Абсурдистан преди 3 години
Фалшиви гуми,фалшиво ядене,фалшиви заплати,фалшива държава,фалшива Тиква-премиер!Съдба!
1
4
 
20
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
Така им се пада на клошовете дето все далавери гонят.