Здрава и хубава кожа след 40 - ето как!

Ето няколко съвета на специалисти, които ще са ви от полза
22 окт 2020 22:52, Дарена Найденова
7
Здрава и хубава кожа след 40 - ето как!
БГНЕС

Подобно на вино от мерло и изискано сирене, ние просто се подобряваме с напредването на възрастта.

Някои от нещата, които правят стареенето толкова красиво, са че се чувстваме по-комфортно в собствената си кожа, не се интересуваме толкова какво мислят другите и не губим енергията си в излишна драма. С напредването на възрастта обаче кожата ни също се променя, така че ние коригираме нашите процедури за грижа, за да се справим с нейните нови нужди. В това число влиза и гримирането.
 
Въпреки че ние сме привърженици на носенето на какъвто и да е грим, на която и да е възраст, не бихме могли да използваме едни и същи продукти през целия си живот. Реалността е, че когато говорим за носене на грим често го свързваме с младата и стегната кожа, докато по-остарялата е оставена извън картинката.
 
Обществото има погрешното схващане, че красотата е само за младите. Ето защо от InStyle говорят с двама известни гримьори, които дават своите съвети за трикове за грим за жени над 40 години, които искат да продължат да показват своята красота.

1. Не забравяйте подготовката на кожата
 
Правилната подготовка на кожата е особено важна за жени над 40 години както вечер, така и сутрин преди да нанесете грима си. „Сухата кожа може да доведе до това, че фон дьо тенът да изглежда твърде мазен или на бучки, ако използвате грешните продукти“, казва Фулвия Фаролди, която е работила с Виктория Бекъм и Криси Търлингтън. 
 
През нощта тя препоръчва използването на нежно почистващо средство, нанесено с ленена кърпа и хладка вода. Фаролди използва успокояваща тоалетна вода, която повишава и сиянието на кожата. Прибавете към нощната си рутина овлажнител, който стяга кожата. Добре е продуктът да подобрява еластичността и да увеличава плътността. 
 
Сутрин се уверете, че използвате овлажнител, който не се противопоставя на грима, който ще сложите след това. „Намирането на подходящи овлажнители и грундове за постигане на здраво изглеждаща кожа е една от най-важните стъпки преди нанасянето на грима“, казва Карола Гонзалес пред InStyle. 
 
2. Изберете правилната основа
 
Може да изглежда очевидно, но правилният нюанс на основата ще осигури естествено изглеждащ грим. Когато избирате фон дьо тен, Гонзалес препоръчва да заложите на цвят, който затопля тена на кожата ви, спрямо този, който го прави да изглежда натрапчив.
 
Що се отнася до формулата на основата, Фаролди казва, че изборът ви трябва да се спре върху такава, която не е твърде мазна или прекалено суха. Също така е важно да изберете продукт, който е устойчив на пот и съдържа съставки, които хидратират кожата и я защитават от замърсяване и увреждане от синя светлина. 
 
Още съвети, които ще са ви от ползва в грижата за кожата след 40,четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи чичковци и ние, като вас не харесваме плешиви и шкембясали ***, а млади и хубави момчета така, че не ни жалете и без вас ще сме добре ;)
3
2
 
9
 
! Отговори
сперматико-вазелин преди 3 години
така се казва цярът - полезен е не само за кожата, ама и за устата, а че и за косата
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младото си е младо!Тия след 40 си ги ползвайте вие!
1
2
 
10
 
! Отговори
ЛаптопитеНаБайдън преди 3 години
след 40 за нищо не ставате, за това Байдънови налитат на 14 годишни - елита знае!