Положението в болницата в Шумен е критично

Никой не е изявил желание да помогне на медицинския персонал
23 окт 2020 10:25, Ния Христова
55
Положението в болницата в Шумен е критично
Снимка: БГНЕС
В болницата в Шумен в момента има близо 100 пациенти с коронавирус, а места за повече няма. Спешно се търсят варианти, защото от вчера вече има чакащи болни. Критична е ситуацията и с медицинския персонал, който съвсем не достига.
 
"Места в болницата отдавна няма. Постоянно се опитваме някъде да сместим легло, за да не върнем пациент. До онзи ден имахме възможност за насочване на инфектирани във Варна, от вчера вечерта и там местата се заеха", обяви в ефира на Нова ТВ директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.
 
Той обясни, че днес нови 20 души ще бъдат изследвани, за които има съмнения, че са заразени с COVID-19. Очаква се част от тях да са с положителни проби.
 
"Положението наистина е критично. Снощи с големи усилия успяхме да приемем последния пациент. От тази сутрин места няма", допълни д-р Костов. 
 
Директорът посочи още, че медицинският персонал вече е достигнал критичния си минимум. "В момента имаме девет болни лекари и четирима, които са под карантина. 16 са медицинските сестри – по-малка част от тях болни, останалите – карантинирани", каза още той. 
 
Здравния министър проф. Костадин Ангелов вчера призова на помощ на медиците в болниците да се включат лекари от консултативните центрове и студенти, д-р Костов съобщи, че засега никой не е заявил желание.
 
"Без лекари болницата няма да остане, но ще има звена, които няма да могат да приемат спешните пациенти и да ги обслужват. Имаме някакъв лимит за болни и не можем да се разтягаме. Моралът обаче не ни позволява да върнем никого", заключи директорът на болницата в Шумен. 
 
По данни на Единния информационен портал новите случаи на COVID-19 за изминалото денонощие в Шумен са 64.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МунчоАми, купи си лекари!А , ти си тролингер и въобще не ти дреме за проблема, важното е да се из*каш някъде.
28
1
 
1
 
! Отговори
колкото и малко да преди 3 години
-- е короната ,като я пуснеш да се разиграва по училища и дискотеки няма начин да не засегне възрастното население ,това е единствения начин да се стигне и до най--предпазливите защото по домовете никой не ходи с маска ,а от дома до работния колектив е следващата стъпка и ето ви за два месеца резултат който предварително се знае , над 15% от населението на сто и при това положение естествено болници и прочие ще нададат аларма и ще е въпрос на време затварянето !
27
3
 
3
 
! Отговори
Сгрешен подход преди 3 години
За да не сгигат хората до болниците - трябва да се посочи от МЗ списък от лекарства, народни средства, без антибиотици, които помагат, ако са взети навреме още в началото на инфекцията. Така ще има много по- малко пневмонии.
26
3
 
8
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Амииии, командировайте Мангъров. Специалистът по сухите съчки и мухъла на Земята.
25
0
 
6
 
! Отговори
димек преди 3 години
Моля затворете хората в къщи защото няма персонал по болниците , след няколко дена като почне същото да се чува от всякъде и честит ни Ноември месец . Тогава най накрая ще затворят училищата и дискотеките и към 15 -- 20 Декември ще сме топ за празниците ,това се говореше още от лятото .
24
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
От Правителствена болница защо не помогнат?? ЗДР. каси - също, нали там са лекари?
23
3
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
За какво са се размрънкали, вижте какви страхотни самолети купихме !
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24"Няма ли доброволци от ПП ГЕРБ или от Обогатените патриоти?"Няма ли доброволци от троловете като теб, които досега разправяха, че вирус няма, Боко е мутра и нарочно плаши народа? В коя болница ще ходиш да помагаш, или те е страх?Цър-цър-цър-цър-цър.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22О, не се притеснявай, тепърва ще става "весело". Нали не си мислите, че сега като сме рекли, от днес ще спазваме, случаите веднага ще почнат да намаляват: това е картинката отпреди 10-14 дни, след 10-14 дни ще е тази от днес, така че тепърва ще фучат линейките и ще има ревове. Той НОЩ и Боко ги предупреждаваха, но те бяха "мутри" и "купени". Сега кои са мутрите?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли доброволци от ПП ГЕРБ или от Обогатените патриоти?
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До а такаПо-злобно мнение отдавна не съм чел, а от злоба човек се разболява по-тежко, отколкото от всички вируси накуп. Контролирай емоциите си, човече!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, довчера четох из форума как няма корона и как лекарите лъжат и морят пациентите, хем в същия сайт..А днес мълчание...
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг път като ви говори умен човек като Мутафчиски слушайте, а не си бъркайте там дето слънце не грее
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
президентът каза да не се паникьосватенего има кой да го лекува и ще лети където си искаи освен това е в добро здраве и си е направил три пи-си-ар теста
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се притеснявайте, ей сега тия дето обясняват как от маските няма полза ще дадат решение на проблема.Айде другаре, вие сте, дайте решението, нали от всичко разбирате. Къде е вашия бог Мангъров да обясни за стадния имунитет, безмислието да се носят маски, приликата между грипа и тоя вирус, липсата на нужда от предупреждения, "за да не се насажда паника" и естествено, за сухите съчки?
14
2
 
17
 
! Отговори
здравни кадри преди 3 години
Колко здравни кадри ще умрат , за да може някой да се забавлява по кръчмите.
13
6
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Защо не сложихте моряшки койки бе?? Аз ли да ви уча- така ще имате по две легла на мястото на едно! Сега единственият вариант на болните е -у дома и Алелуя!
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе пичове, не спорете. Хилядарка на месец за първа линия е малко. Пиша ви го като бивш лекар. Като го разбиеш - по 250 на седмица, по 50 лева на ден. Ами то един заварчик със средно взема 200 на ден...Затова сега пищите "няма лекари". Ми ходете на заварчици. Пускат ви по една точка и сте шест. Лекарската професия в България нито е оценена(ако не ближеш на управляващите), нито е заплатена(ако не си търгаш). Има къде къде по-лежерни и доходни професии.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството изпусна ситуацията от контрол. Сега единствения изход е затваряне на всичко, защото така и така икономиката я няма
10
9
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Ти осъзнаваш ли се какви глупости говориш ? 250 Евро на час. Явно и ти си слушал някой от БСП или Боко,че говориш такива глупости. Аз съм живял 8 години в Германия. ИТ-тата взимат по 20 евро на час а лекарите и те някъде толкова. Какви глупости говориш за 250... Дори 30 да взимат , но няма нищо общо с 250. От тези 30 имат поне 40 % данъци. Писна ми от некадърници които говорят тотални глупости без да знаят.