Положението в болницата в Шумен е критично

Никой не е изявил желание да помогне на медицинския персонал
23 окт 2020 10:25, Ния Христова
55
Положението в болницата в Шумен е критично
Снимка: БГНЕС
В болницата в Шумен в момента има близо 100 пациенти с коронавирус, а места за повече няма. Спешно се търсят варианти, защото от вчера вече има чакащи болни. Критична е ситуацията и с медицинския персонал, който съвсем не достига.
 
"Места в болницата отдавна няма. Постоянно се опитваме някъде да сместим легло, за да не върнем пациент. До онзи ден имахме възможност за насочване на инфектирани във Варна, от вчера вечерта и там местата се заеха", обяви в ефира на Нова ТВ директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.
 
Той обясни, че днес нови 20 души ще бъдат изследвани, за които има съмнения, че са заразени с COVID-19. Очаква се част от тях да са с положителни проби.
 
"Положението наистина е критично. Снощи с големи усилия успяхме да приемем последния пациент. От тази сутрин места няма", допълни д-р Костов. 
 
Директорът посочи още, че медицинският персонал вече е достигнал критичния си минимум. "В момента имаме девет болни лекари и четирима, които са под карантина. 16 са медицинските сестри – по-малка част от тях болни, останалите – карантинирани", каза още той. 
 
Здравния министър проф. Костадин Ангелов вчера призова на помощ на медиците в болниците да се включат лекари от консултативните центрове и студенти, д-р Костов съобщи, че засега никой не е заявил желание.
 
"Без лекари болницата няма да остане, но ще има звена, които няма да могат да приемат спешните пациенти и да ги обслужват. Имаме някакъв лимит за болни и не можем да се разтягаме. Моралът обаче не ни позволява да върнем никого", заключи директорът на болницата в Шумен. 
 
По данни на Единния информационен портал новите случаи на COVID-19 за изминалото денонощие в Шумен са 64.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
20
 
! Отговори
а така преди 3 години
Дано сега тия балъци дето не носят маски и си мислят,че няма вирус им се наложи да отидат в болница.... *** народ !!!
8
3
 
31
 
! Отговори
от Шумен преди 3 години
За съжаление това е истината..Лекари, мед.сестри, персонал и места в болницата НЯМА..Всички пациенти, които са в болницата са вече в тежко състояние, пневмонии не се лекуват, защото няма места и са по домовете си...Колко още трябва да се повтаря на глупавия ни народ, че тази невидима болест същестува и че никой от нас не е защитетен от заразяване, а и вече от фатален край, защото няма как да получим лечение....
7
3
 
9
 
! Отговори
md преди 3 години
Толкова *** в този сайт има. Ако можеше да свършат някаква смислена работа и да доброволстват...
6
2
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Сигур всичките са Ангал върнало се от Германистан и цяло лято дънило масови кечеци,неплащало осигуровки и т.н.!Сега пак на нашия гръб а ние ще се гърбим болни по фабрики и полета да ги раним
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С пневмонии са, затова са в болници. В малките градове като Шумен правят и по-малко тестове, така че половината или повече от тези, които са заразени, са за болница вече
4
12
 
6
 
! Отговори
едно не разбирам преди 3 години
Защо толкова много хора са в болниците. Дали са с неовладяеми в домашни условия симптоми или са истеризирани от постоянното медийно облъчване за короната?В хипохондрици ни превърнаха. За децата ми е най-мъчно.
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отровното трио и пинокио да отиват да помагат
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тиквун всякак обгрижва "трайно безработните" и калинките в администрацията, са да вика тях.. липсва каквато и да било държавна политика последните години, караха по течението, крадоха европари - ето резултата. гробавите партийци се смяха на сестрите, че искат повече пари, че искат нормални условия на труд, обиждаха ги, подиграваха им се.. са да заемат техните места.
1
4
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Какъвто матряла, такава и тиквата!