Военна болница - Сливен търси доброволци за COVID отделението

Там има няколко свободни легла, но и много тежко болни
24 окт 2020 14:58, Елка Василева
49
Военна болница - Сливен търси доброволци за COVID отделението
Снимка: архив, БГНЕС

Военна болница - Сливен, търси доброволци санитари и медицински сестри за помощ в COVID отделението, съобщи началникът на болницата д-р Илиян Комитов.

Той призова личните лекари, техните медицински сестри и санитари да се включат в работата на отделението за по няколко часа на ден.

Междувременно областният управител на Сливен Чавдар Божурски промени датата на влизане в сила на заповедта за забрана на работата на нощните заведения, сватби и кръщенета от днес, 24 октомври, на 27 октомври, предаде БНР.

Д-р Комитов съобщи, че в момента в отделението има няколко свободни легла, но и много тежко болни.

Още по темата

"Двата етажа - във Вътрешно отделение и в Инфекциозно, са запълнени почти на 100%. Имаме вече и обаждане от Координационен център - Бургас за насочване на болни и от там", каза д-р Комитов.  

Днес лекарите от първа линия в борбата с коронавируса получиха дарения от граждани - минерална вода и храни с висока енергийна стойност.

Час преди да бъде променена датата на влизане в сила на заповедта за празненства на закрито група диджеи се събраха на протест пред Областна администрация.  "Всички заведения, ресторанти, спазваме абсолютно всички мерки - капацитетът ни е намален на половина, имаме дезинфектанти, персоналът работи с маски, но въпреки това бяхме затворени", казаха протестиращите.  

Днес новите случаи на COVID-19 в област Сливен са 25.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари