Обявеният за мъртъв мъж от Сливен - в тежко състояние

Семейството му има намерение да заведе дело за лекарска грешка
26 окт 2020 08:27, Ния Христова
20
Обявеният за мъртъв мъж от Сливен - в тежко състояние
Снимка: Pixabay
72-годишният Руси Русев от Сливен бе обявен за мъртъв, а след като от траурна агенция започнаха подготовката за погребение, стана ясно, че е жив. Той продължава да е в тежко състояние в сливенската болница, пише Нова ТВ. Предстои да бъде изписан. Той не е контактен и за него ще трябва да се полагат специални грижи. Семейството му, което се прибра от чужбина заради новината, смята да заведе съдебни дела. Предполагат, че забавянето на адекватната медицинска помощ е влошило състоянието на Руси.
 
Съпругата и синът на Руси живеят в САЩ и са се върнали спешно, но още не могат да осъзнаят абсурдната ситуация.
 
"След като получихме обаждане, че баща ми е починал, след няколко часа неговият братовчед от Ямбол каза, че е станало чудо и той се е размърдал. След това го карат в болницата и от тогава е там. Състоянието му не е добро. И според докторите не е добро, не могат да кажат точно как ще продължи лечението. В момента той има нужда от невролог”, обясни синът Веселин Русев. „Мърда си лявата ръка, има гримаси, но не е контактен".
Още по темата
 
"Това беше страхотен шок за нас. До последно сме разговаряли с него, той беше сравнително добре, пиеше си лекарствата. Той е много подвижен човек. Занимава се с йога почти цял живот. Просто бяхме шокирани, не само изненадани", обяснява съпругата Пенка Русева.
 
Семейството на мъжа смята, че тези почти 7 часа, в които Руси е бил обявен за мъртъв и е бил оставен без лекарски грижи, са фатални за настоящото му изключително тежко състояние.
 
"За мен те са фатални. Не съм убедена, че това е била диабетна кома. В такова състояние всяка една минута е от значение, а това са часове", смята Пенка Русева.
 
В момента продължава да се извършва вътрешна проверка и в спешна помощ по случая. Има образувано производство и в прокуратурата. Роднините на Руси са категорични, че ще заведат дело за лекарска грешка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Явно си по- добре информиран.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, много невеж народ тука. Такива случаи има много по света, не е единствения, няма и да е последния. Е тия ще си гласувате за Трифонов, и все ще се пулите. Ама може ли толкова *** и невеж народ да има из форумите. Няма пулс, няма дихателна дейност. Лекаря установява летален изход, после при определени условия организма сам си възстановява тази дейност. Абе просветете се малко бе. Аман от дебилщини.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15--------------------------------Грешката е на фелдшера от спешната. И как да не е изоставен като синът му е в САЩ.Какво значи редовно да си идва и болния да ходи там. Идва си веднъж на 2 г.а старецът не е стъпвал там.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам човека лично.Не е изоставен и до последно си гледаше пчелите и обработваше градината.Роднините му се прибират постоянно, той ходи до там.А от това по - очевидна лекарска грешка да обявиш жив за мъртав ...здраве му кажи.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия го изоставили, сега ще съдят... Не става така другари. А това не е грешка, има си термин в медицината - анабиоза. И баба ми беше така, само не я бяха откарали в траурното и на другия ден стана от леглото и живя още 3 години. Стига с тия глупости. Човека е в тежко състояние, да има дни колкото е отредил Господ.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те близките му първо са то зае.али тук сам и са помолили съсед да се грижи за него, сега се правят на много загрижени и йога го изкараха даже. Сега им е мъка, че ще трябва да го гледат на легло, а не да се веят в САЩ
9
7
 
6
 
! Отговори
Те преди 3 години
Това май е един изоствен от роднините си много болен човек.Сега па ще съдят лекарите,които в Сливен са залудели от работа щото най-лесно.Ми да си го вземат ва Америка да си го гледат щото е за гледане.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не си остана умрял ами става от ковчега?!
7
1
 
28
 
! Отговори
. преди 3 години
Време е лекари да започнат да влизат ефективно в затвора, не може да обявиш някой за мъртъв вместо да го лекуваш и да си на свобода ...
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 И какво ти е идеята? Забранено ли е? Какво е? Гледаш по немската телевизия за Сливен по повод жена работеща в Германия и разказваха историята й. То грозно та грозно, гето от панелки.
5
15
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Някой ще коментира ли и причината тези хора да си тръгнат и живеят на хиляди километри, а не да са тук в България и по-точно в Сливен?!
4
1
 
40
 
! Отговори
Capital преди 3 години
Той продължава да е в тежко състояние в сливенската болница, пише Нова ТВ. Предстои да бъде изписан. ????А защо ще го изписват, като е в тежко състояние???Или пътеката свършва?
3
3
 
33
 
! Отговори
Глупако преди 3 години
в България няма здравеопзване, ела в Испания невежа да видиш какво е истинско здравеопазване на 100%безплатно!! Каква България какво здравеопазване, болниците на ниво Първа Световна война
2
12
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Сори, но са ужасени, че ще трябва да плащат грижите за него.
1
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'живеят в САЩ и са се върнали спешно'върнали се по същата причина всички българи се връщат от запада - евтино здравеопазване.ето затова е евтино.