Починалият в Плевен получил инфаркт след отказа от прием

Човекът не бил приет в болницата, защото нямало места
26 окт 2020 11:28, Петя Славова
38
Починалият в Плевен получил инфаркт след отказа от прием
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

76-годишен мъж от Плевен почина, след като беше върнат в дома си от Спешна помощ, тъй като нямало място в университетската болница. Тодор Георгиев е бил закаран със задух и симптоми на COVID-19. Случаят е от 19 октомври, а официалната причина за смъртта му е "остър коронарен инцидент", предаде Нова тв

Около 12 октомври Тодор Георгиев за първи път получава симптоми. След няколко дни личният лекар му предписва антибиотик. Два дни по-късно получава задух, губи вкус и обоняние.

"Обадихме се на личната лекарка, а тя се обади на линейка. Взеха го, приеха го в Спешна помощ в Плевен. 3 часа чаках пред Спешна помощ. След това ми казаха, че ще го изпишат", разказа дъщеря му Ралица Окова.

Още по темата

По думите й от Спешна помощ са й обяснили, че му е направен PCR тест и той трябва да изчака резултата вкъщи. Ако е положителен, щели да го приемат в болница на следващия ден. От Спешното й обяснили още, че в COVID-отделението изобщо нямало места.

Мъжът бил качен на линейката и върнат у дома. Пред вратата обаче паднал и починал.

"Лекарката му правеше сърдечен масаж, но той си беше отишъл", споделя Ралица Окова.

Говорителят на болницата в Плевен Момчил Цветков обясни, че пациентите със съмнения за COVID-19, но без тест се настаняват в триаж, в който се изчаква положителната проба. Човек, за който няма данни, че е с COVID, не може да бъде настанен, защото по думите му болницата ще се напълни за 1 ден.

"Почива от остър коронарен инцидент, който няма общо с лечението на симптоми за COVID. Той получава инфаркт", заяви Момчил Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тази сатанинска лъжа, която спретнахте, ще горите в ада, *** безчовечни. Докторчетата, които съучаствате в този цирк, и вас няма да ви подмине!!!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бялата мафия не прощава.. Пита се "защо няма меса" ? Ами да разкрият!!! Или разкриват трибуквието само на министъра!!! Общо взето бюрокрацията е толкова голяма, че попълваш томове с бумащина за да те приемат след като си чакал цял ден в един тъмен соц коридор.. Дет се вика, може да си умреш чакайки.....
33
1
 
9
 
! Отговори
Ко става преди 3 години
Тия медици стават убийци. Болниците празни и не приемат дори и не преглеждат.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е имало "отказ от прием".Имало е изчакване, за да излезе резултата от теста, за да може да бъде приет.Е да де. Изчакване да си пукне. Било е въпрос на минути, а според тях е трябвало да чака дни. Къв беше този триаж, майна? Явно стандартите в кардиологията са вече празни думи.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо е това - доста недомислици има в здравната ни система - дали случайно или с умисъл божа работа. Има нужда от нова реформа с приоритет пациентите и тяхното здраве!Лека му пръст на човека!
30
0
 
1
 
! Отговори
друг анонимен преди 3 години
А Другите от корона?
29
0
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
"Явно е бил зле, но не е бил за спешна хоспитализация."И защото не е бил за спешна хоспитализация - взел, че умрял пред вратата си! И в кой момент е за спешна хоспитализация?
28
3
 
6
 
! Отговори
аз съм си аз преди 3 години
не да ги бият, а да ги пребиват трябва лекатите.
27
1
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Скачахте, че сте чакали за "Лада" ?Сега ще чакате за болн.легло ... много ще чакате ... и още повече ще чакате ... ако дочакате ...
26
5
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Това, че спазваш мерки, няма да ти помогне, когато се разболееш от друго и откажат да те лекуват. По-добре не ги спазвай и ще си осигуриш място в болница, може би. Там ще имаш някакъв шанс да оживееш ако направиш инфаркт, апендицит или рак.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26"ама това че е на умирачка"Човека не е бил "на умирачка". Той не е отишъл в болницата със симптоми от това от което е починал, тъй че няма как да е "бил на умирачка" при положение, че не е имало такова "събитие". Явно е бил зле, но не е бил за спешна хоспитализация.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей как го извъртяха бе, нямал положителен тест и трябвало да чака резултата, ама това че е на умирачка , няма никакво значение и, че е напълно възможно и от друго да си замине. Боже до къде се докарахме, лекари да обясняват, че човешкият живот не означава нищо! Като няма места - *** като кучета. Спазвайте мерки, че лошо ни се пише на всички.
23
0
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Позна. Няма да те лекуват
22
0
 
18
 
! Отговори
Перничанин преди 3 години
Страшна глупост. Ако нямам корона и съм видимо зле със задух, няма да ме лекуват ли ? Да ги съдят за немърливост, защото утре ще е някой друг на негово място.
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е имало "отказ от прием".Имало е изчакване, за да излезе резултата от теста, за да може да бъде приет.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Covid отделенията са пълни защото точат пари от касата .
19
1
 
3
 
! Отговори
Котка преди 3 години
Ми наште ко съ праят на ущипани? Драхти и принципа - или се лекуваш в стая 5 звезди, или мреш.
18
1
 
9
 
! Отговори
до коткатъ преди 3 години
Ако трябва в мазето ще го сложат. Едно време и в коридорите са ги слагали, като се напълнят стаите.----------------Че, то на Запад и сега си лежат по коридорите.Рутинна практика, шъ знайш!
17
1
 
13
 
! Отговори
Котка преди 3 години
"И като няма легла в мазето ли да го сложат."Ако трябва в мазето ще го сложат. Едно време и в коридорите са ги слагали, като се напълнят стаите. Само и само да не умрат, а да ги лекуват. Но това е било в медицинските Dark Ages, разбира се. Преди светлата ера на здравната каса и европейските медицински стандарти.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъщерята каза по ТВ, че никъде в епикризата и смъртния акт не е записан инфаркт, доктора си го измисли ей така в интервюто. Човека е бил с двустранна пневмония изписан да си ходи със силен задух в тях. Пълна трагедия. И на с ни чака същото зимния сезон, а за хората по малките населени места въобще не ми се мисли.