Бедствие: Отсечени и осакатени дървета в центъра на Плевен

Най-вероятно се дължи на немарливост
27 окт 2020 10:51, Александър Попов
41

Вижте как са изглеждали преди улиците и как изглеждат в настоящия момент.

Осакатени дървета, приличащи на призраци или направо отсечени заради немарливост - това показва картина от централните улици на Плевен.

Наши възмутени читатели изпратиха сигнал и показаха нагледно със снимки размера на бедствието.

На кадрите се вижда ясно какво е било състоянието преди няколко години и какво е сега през 2020 г.

Дърветата са били варварски окастрени от общината, за да се ограничи техния растеж, и резултатът е катастрофален - много от тях са загинали и по-късно изсечени, като не са заместени с нови дръвчета.

Останалите, както се вижда от снимките, не става напълно ясно дали ще се възстановят и оцелеят.

Снимките са на дървета от централните улици на Плевен "Хаджи Димитър", "Иван Вазов", "Сан Стефано", но щети на дървета има и много други места из целия град, алармират жители на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
21
 
13
 
! Отговори
Да бъда откровен преди 3 години
Плевен е най-грозния град в югоизточна Европа ! Град мръсен, мизерен и неугледен! Селище без инфраструктура, без управа!Града е като след ядрена бомбардировка! Трагедията е в завършен формат!Жителите на пропадналото селище бог да ги прости! Амин!
15
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо им няма на дърветата, напролет ще пуснат нови клони.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9А ти с бетон и мръсотия даржиш да си обграден явно.
13
13
 
7
 
! Отговори
Горския преди 3 години
Айдеее, сега всички почнаха да разбират и от градски паркове и грижа за дърветата :)))Зо години никой не се грижеше за дърветата, а сега всички станаха разбирачи
12
23
 
2
 
! Отговори
Драго преди 3 години
У градо дървата място нямат! Само пречат. Най-добре би било да ги изкоренят всичките и да не се засаждат нови. Който муй зор да гледа дърва, да оди у горътъ!
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам на кой гений реши градските дървета да се окастрят до дъно оставяйки два три дебели клона на височина. Такова подрязване не съществува. Без страничните ниски клони, дървото става неустойчиво, корона ще направи след години и то неесъествена, да не говорим за намаляването на кислород в градовете и т.н. Абсурдистан отвсякъде
10
7
 
3
 
! Отговори
Аполо преди 3 години
Авторчето....Първо прочети или попитай за вида резитба(сеч е в гората), както и каква е целта на деянието!!Не оспорвам че може по-добре да се ореже, но в крайна сметка всеки има свое виждане..Началника" не е черен с вид на мутра, а трябва да е ЛА,Горски, Агроном или друг специалист по дървесните видове ;)П.с.Знаете лафа: познавам човек който ще ни оправи държавата за 6месеца, ама няма кой да му кара таксито
9
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По незнайно какви причини българина обича да се обгради с дървета,храсти,клони,шума и да не вижда слънце,криейки се от незнайно какво.Нашият блок е на 9 етажа,като едното изложение е североизток,но дърветата са израсли на два метра от фасадата и са високи до покрива на блока.Отвориш си терасата и пред теб гъсталак.Шанс за промяна няма,комшиите само мрънкат...
8
4
 
18
 
! Отговори
мак преди 3 години
По отношение на дърветата е истинско варварство. Режат кой където свари, понякога садят нови, но като не се грижат за тях, новите умират. Явно на отговорните безотговорни не им са нужни дърветата, а само дървесината.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде е така. Търси се начин да се налеят едни общински пари на определени фирми и най-лесно е да се кастрят "опасни" дървета. В София е същото.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне слагайте нови като убивате старите дървета. Някои след подобна варварска намеса наистина умират.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Аз живея на 6 етаж и преди се радвах на птичките които правят гнездо и си отглеждат малките.Имаше врабчета,лястовици и разни други птици които не знам как се казват.Сега отсякоха дърветата и се радвам на гледката на мърлявият фолксваген пасат на съседа,ръждивият бус на другият,алкохолиците които се напиват до безпаметност всяка вечер и викащите ромки които вдигат облаци от прах докато имитират работа с метла.Дърветата приятелю крият адската мизерия и нищета която дъхти отвсякъде.
4
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За същото реваха и във Варна, но напролет дърветата си пускат нови клони и стана много красиво.А старите и опасни клони и дървета теябва да се изрежат за безопасност на хората.
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да има цялостна стратегия, има си специални , паркови дървета за озеленяване на градски паркове. Не е нормално да живея на 6-тия етаж и като има буря , клоните на дърветата да блъскат по щорите. Или пред блока да мирише на джибри, защото са засадили джанки .
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София направиха същото.Наемат на работа най-долнопробните роми дават им резачки и слагат един дебел от етноса с вид на мутра да ги надзирава.Навремето така са правили турците само че с българи.Трябва да спрат да наемат роми на работа защото те не работят а когато работят го правят така ,че по-добре никога да не са работили.
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дърветата в града трябва да се оформят, някои изсъхват и трябва да се отсекат, за да не паднат върху *** тикви на възмутените снимащите читатели!