Бедствие: Отсечени и осакатени дървета в центъра на Плевен

Най-вероятно се дължи на немарливост
27 окт 2020 10:51, Александър Попов
41

Виж други галерии »

Осакатени дървета, приличащи на призраци или направо отсечени заради немарливост - това показва картина от централните улици на Плевен.

Наши възмутени читатели изпратиха сигнал и показаха нагледно със снимки размера на бедствието.

На кадрите се вижда ясно какво е било състоянието преди няколко години и какво е сега през 2020 г.

Дърветата са били варварски окастрени от общината, за да се ограничи техния растеж, и резултатът е катастрофален - много от тях са загинали и по-късно изсечени, като не са заместени с нови дръвчета.

Останалите, както се вижда от снимките, не става напълно ясно дали ще се възстановят и оцелеят.

Снимките са на дървета от централните улици на Плевен "Хаджи Димитър", "Иван Вазов", "Сан Стефано", но щети на дървета има и много други места из целия град, алармират жители на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Валери Митев преди 3 години
Плевен е един от 12 града с най-голямо замърсяване на въздуха в България. Всяко дърво е ценно. Кастренето с резачката през средата, както се процедира води до изсъхването на дърветата след няколко години. Новата корона не може да поддържа дървото, срезовете не се обработват и започват болести, който допринасят за по-бързото изсъхване на дървото. За потвърждение, вижте колко пънове са останали от някога красивите дървета.
35
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
***, като 70% от населението. Няма надежда.
34
2
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Кестените в цялата страна страдат от молец...затова им падат листата още юли месец;Вадейки новите, дървото черпи от запасите си и това води до изтощение година след година..Затова много често подменят вече кестените по алеите с други видове като явор,ясен,каталпа...
33
9
 
8
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
До администратора на сайта.Ако обичате изтрийте коментара на психичноболния селянин номер 16(Да бъда откровен) и го блокирайте.Този изкукуригал неандерталец не за първи път обижда по най-просташки начин прекрасния ни град.Ако аз го нарека така,както заслужава,ще ме блокирате,нали.Не знам защо не смятате за обида простащините на тоя ***.
32
1
 
9
 
! Отговори
Гого преди 3 години
На кестените в Плевен ... им има нещо от доста време. Боледуват ли, остарели ли са ... не мога да кажа, но от години насам още през лятото им изсъхват листата. Кастреренето надали ще помогне с нещо. Забелязвам, че не малко иглолистни дървета просто изсъхнаха. Иначе като цяло е вярно това, че по големите улици и централната градска част се кастрят здрави дървета, а по малките улички се оставят болни и опасни такива, които би трябвало да бъдат премахнати.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За същото реваха и във Варна, но напролет дърветата си пускат нови клони и стана много красиво.А старите и опасни клони и дървета теябва да се изрежат за безопасност на хората.Taka samo deto balgarina ot vsichko razbira ot finansi do gradinarstvo,a zabravih futbola
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен-За същото реваха и във Варна, но напролет дърветата си пускат нови клони и стана много красиво.А старите и опасни клони и дървета теябва да се изрежат за безопасност на хората.Respekt,taka beshe,ama tezi deto protestirat pod statiqta za vsichko si protestirat samo i samo da sa kontra.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
V Germaniq gi kastrqt prez godina i nqma da padat kloni po ulicite na gradowete kato u nas.Pravilno sa gi podkastrili,prosto trqbva da e po-chesto,a ne na 20 godini edin pat.
28
3
 
6
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
За едно отсечено дърво,ако имах власт,бих пратил човек за 10год. в трудов лагер...
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя немарливостта си има име, защото масовото вихрене по зелената система и то на централните улици не е възможно без знанието на и благословията от съответните длъжностни лица в общината. Въпросът е някой да се поинтересува...
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България е пълно със псевдо-градинари,и всякакви разбирачи по всичко.
25
2
 
10
 
! Отговори
Алоо, плевнеии... преди 3 години
Какво се чудите ! Ако тези, които избрахте не вършат работа просто ги прогонете !Вие сте им работодателите ! ! ! !
24
2
 
7
 
! Отговори
ммм преди 3 години
В Плевен положението е много тежко.Вечерно време около бензиностанцията на OMV (1-ва спирка), жк. Сторгозия, там където е така наречият замък, там е невъзможно да се мине. Всичко е задръстено от коли.Преди време (1989-1992гг.) се предвиждаше да има паркинг между 13 и 14 блок в жк Сторгозия, но това не стана, поради това, че Община Плевен нямаше пари да заплати на лицата от гаражите направени разходи. Те купиха земята и сега ... няма паркинг.Какво правим?От двете страни на улицата всичко е бл
23
1
 
12
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
И в нашия т.нар. град е същото - общинарите действат по сталински принцип: има дърво-има проблем, няма дърво - няма проблем !От неграмотното кастрене или от директното рязане "през кръста" повечето дървета изсъхнаха и улиците станха лунен пейзаж - няма и най-малка сянка през лятото !Новозасадените 3(три !!!)-метрови фиданки , също дадоха фира . Но на кой му пука - програмите си вървят , кинтите се "усвояват" , кадърните се уволняват и резултатите са налице !"Видими резултати"-звучи ми познато?
22
1
 
12
 
! Отговори
далавери преди 3 години
Съпругата на плевенския кмет Спартански е началник във фирмата която осакатява дърветата! Няма пари за квалифицирани резачи. Трябват пари за премии!
21
0
 
2
 
! Отговори
Храсталак преди 3 години
Слънчевите лъчи са разкъсали жестоко ДНК-то в мозъчните клетки на коментиращ номер 9. Няма спасение за него!
20
5
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Никой не твърди, че дърветата нямат място в градовете, но всичко трябва да е в рамките на разумното, трябва да се планира къде и на каква гъстотата да се засаждат дървета. Когато едно дърво е опасно, то се отсича или окастря, не може да се правят трагедии от което. Има стандарти и природни закономерности, старите дървета са опасни, те цялостно или частно изсъхват и за това е необходимо периодично да се секат, а на тяхно място да се засаждат нови.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В потрес съм от коментарите на явно безкрайно семпли хора,които държат и публично да покажат "нивото" си! Как изобщо може да се говори,че градът не е място за дървета! Имайки предвид,че това са дробовете на природата ,те произвеждат кислород,те прочистват въздуха и от отровните газове на колите,ограничават силата на вятъра и шума наоколо,намаляват градския прах...
18
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек само като прочете заглавите и му става ясно, че статията е писана радикален екоталибан. Цялата история е базирана на безумни внушения, свободни съчинения, клюки и възвишена простотия. Вместо да се попита специалист, общината и т.н. се почва с мятането на плюнки. Това че някакъв зелен *** е възмутен, не значи че е прав, не значи че неговото мнение е закон, не значи че трябва да се съгласяваме безропотно с него, рискувайки живота, здравето и спокойствието си.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Не желая да "гледам слънце" Слънцето е една гигантска водородна бомба всяка секунда 500 милиона тона водород се превръщат в енергия,радиация и други елементи.