Helpbook сигнали: Опасни дървета в столицата и нагло паркирани коли

Подайте сигнал в платформата, ако видите нередност
27 окт 2020 18:00, Анисия Иванова
7

Снимка: Helpbook

Срокът за отстраняване на опасни дървета зависи от общината, към която е подадено искане, но това се оказва доста разтегливо понятие. Премахването може да се случи в рамките на няколко дни, но може да се проточи и година-две. Глобите за самоволно изсичане също варират според общините - например в София е от 1000 до 5000 лв., което в повечето случаи спира потенциалните потърпевши да вземат нещата в свои ръце.

Получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за огромно опасно дърво в район „Слатина“, което при вятър размества керемидите на кооперацията до него. Според автора то е маркирано за премахване, но това така и не се случило до този момент. Молбата е да бъдат взети мерки, тъй като то вече е причинило немалко щети и са се наложили ремонти на покрива.

Със същия проблем се сблъскват живущите в кооперация в район "Подуяне“. Високо дърво с огромна корона се е извисило пред прозорците и терасите на няколко етажа, освен че изцяло закрива слънчевите лъчи, представлява опасност за материални щети и фатални инциденти.

Преминаваме към вечния проблем с паркирането в различни части на страната. В район "Одесос“ в морската ни столица след предплащане за синя зона на квартална улица, възможността собствениците да паркират колите си пред домовете си е силно ограничена. Нашият потребител е възмутен, че при наличието на закупени гаражи те са почти напълно неизползваеми, тъй като редовно са препречени от приходящи, които спират пред тях.

В район „Надежда“ в София нагъл собственик на автомобил редовно и безцеремонно паркира возилото си в зелените площи на квартала, в резултат на което разнася кал и мръсотия по улиците и дава лош пример на всички останали участници в движението.

Сигнализираха ни и за множество изоставени автомобили в район „Приморски“ във Варна, както и за такъв на пътя до лифт „Симеоново“ в Столицата, който вече е със счупено стъкло.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Забраната за продажба и/или внос на автомобили над някаква възраст навсякъде по света, където го направиха доведе до още по-голямо остаряване на автопарка. Съвсем ясно е защо е така.
5
1
 
2
 
! Отговори
До 3 Край преди 3 години
В нормалните градове по света хората имат поне три пъти повече коли отколкото са в България, вкл. и София, а проблемът с паркирането го създаде общината.
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Автомобилите регистрирани извън София би трябвало да бъдат слагани на платен паркинг.Автомобили преди 2005-та трябва да ги забранят за продажба.
3
4
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
Популизъм се нарича това да позволиш в един град на има 2пъти повече коли отколокото могат да се паркират законно.София прави *** отски експеримент може ли в град от 1.5 млн. да има 1.5 млн. коли.В нормалните градове по света с таково население и градоустройство е СКЪПО да държиш кола. Не да я купиш -да я държиш в града.
2
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До АнонименЗа общината е най-лесно да взима пари от зони, но нови инвестиции - никакви. И не си измисляй, че в зониите няма проблеми. В Лозенец масово се паркира по градинки за да се избегне зоната.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглото паркиране е манталитет. Преустановява се лесно- в кварталите със Зона няма подобни изцепки. От 1-ноември-2020 ЦГМ започва акция в кварталите без зона, именно за подобни сeляндypи, паркирали в зелените площи и по тротоарите. Ние, гражданите, ще сигнализираме за всяко подобно своеволие. Няма къде да спреш, не ходиш с бракмата си да задръстваш града, *** ceлянинo!