Кюстендил затваря нощните заведения от днес

Областта е в червената зона, затяга мерките до 10 ноември
27 окт 2020 12:29, Анисия Иванова
7
Кюстендил затваря нощните заведения от днес
Снимка: БГНЕС

По-строги противоепидемични мерки, за да се овладее заразата от коронавируса, се въвеждат в Кюстендилска област от днес, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Мерките ще важат до 10 ноември и предвиждат преустановяване на плановите операции и плановия прием на пациенти в болниците и лечебните заведения в областта. Всичките пет лечебни заведения пък се задължават да разкрият специализирани структури за лечение на пациенти с коронавирус, с минимум 10 процента от общия брой легла, с които разполагат.

Взето е решение да се затворят временно нощните заведения в областта - дискотеки, барове, клубове.
Областният щаб ще отправи и препоръка до директора на ОУ "Неофит Рилски" в Дупница за създаване на организация за преминаване към електронна среда на обучение на част от паралелките или на цялото училище.

Там има 11 заболели учители и трима души непедагогически персонал, а няколко паралелки са под карантина.

До затягане на мерките се стигна, след като областта попадна в критичната "червена зона", с над 120 заразени на 100 000 души население. За изминалите две седмици - от 12 до 25 октомври, броят на новозаразените с коронавирусна инфекция в областта е 144. Най-голям брой заболели за последните две седмици има в двете най-големи общини - Кюстендил и Дупница.

На домашно лечение в областта са 133-ма души, 190 души са под карантина, а хоспитализирани в болнични заведения - 24 души. Излекуваните от началото на пандемията са 589, а починалите - 37.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
115 преди 3 години
Супер! Чакаме КПП-тата.
6
1
 
0
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Money for nothing...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Иван 3Д-р Поповски изрази мнение, че здравната система се нуждае от стегната организация."Въпросът е да се направи стегната организация, за да не се получи друг вакуум в другите специалности, да не могат да си поемат пациентите. За Университетската болница в Плевен между 2000 и 3000 лв излиза един Ковид-19 пациент. Имаме един рекорден пациент, който лежа повече от 20 дни , и струваше на болницата 6500 лв"
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Иван 3 1200 лв е клиничната пътека Някои хора стоят по над месец в болниците , курс на лечение с ремдесевир излзиза 2000 евро Болниците са задължени да приемат лекуват и хора без здравни осигуровки , за които НЗОК не им плаща нищо
3
6
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Абе,интересна работа.Друг вид грип няма ли или само корона19 пишете като гламави да окрадете здравната каса,че плаща скъпо пътеката???
2
7
 
4
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Колегата Кантарджиев много ясно разясни, че силната музика разпространява коронавируса! Какво още не ви е ясно, простаци!?
1
10
 
3
 
! Отговори
Ричи Владимирович преди 3 години
Оставка за гербаджийския кмет, корона паникьор!