Столични болници на ръба, все повече медици - заразени

Три клиники са затворени в "Пирогов"
27 окт 2020 23:20, Красимир Ангелов
29

Пандемията от COVID-19 изправи пред сериозно изпитание най-голямата болница за спешна медицина у нас - "Пирогов". Не достигат легла, а сред персонала има голям брой заразени – 61 за последните 48 часа.

Директорът на болницата проф. Асен Балтов призна, че заразата вече се разпространява дифузно. Два етажа ще бъдат отделени за лечение на болни с Ковид-19, единият от тях ще бъде предназначен за лечение на персонала на болницата.

Още по темата
Три клиники са затворени в "Пирогов". Заети са леглата в Ковид-отделението и в "Александровска" болница. Разкриват се нови.

"Имаме разкрити 26 легла, допълнително се разкриват още 10, с възможности сме да реагираме към обстановката. От вчера имаме разкрити отново 11 легла, настанени са пациенти. Заради липсата на жива сила, сме въвели Ковид-дистанционна електронна система. Имаме трима пациенти с проследяване на показатели", каза директорът на УМБАЛ - Александровска проф. Борис Богов.

14 са заразените от персонала в болницата.

ВМА също изпитва недостиг на лекари и набира доброволци, които искат да подпомогнат екипите в битката им със заразата. В готовност да помогнат незабавно са членовете на асоциацията на студентите медици в България. Имат обаче и известни притеснения.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Кореняк Софиянец преди 3 години
Бах му майката, Пирогов цял живот реве за пари и средства. По кръвожадни са от Парламента да го ***....
19
0
 
0
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
До Анонимен 11Според вас ако в средата в която се намират е наситена с вируси, според вас маската как ще помогне! Единствено би помогнал костюм със собствен източник на кислород! Но с такива костюми те няма да могат да се движат камо ли да лекуват! Като толкова много знаеш за маските вземай няколко и беж доброволец в някоя болница не да лекуваш а да ги учиш как се слагат маски!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Ела утре в 14:00 в Пирогов, ербап, и кажи че си "*** и некадърниците му значи", кандидат-доброволец, те ще са предупредени да ми звъннат. Ще дойдеш ли , лапацало анонимно, да те видя колко струваш?
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да, ....Ти като гледам, хляб нямаш, но компютър и интернет имаш. Ракия къркаш ли? Какво ядеш, пасти ли? Дрън-дрън ярина е твойто. Я ми покажи един нормален в България, умрял от глад през последните 50-60 години...
16
2
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Такива прости, невежи, неграмотни и нелепи изказвания(хора) съсипват държавата и обществото.
15
1
 
8
 
! Отговори
Да, .... преди 3 години
.. и ако дойдат от Сомалия, Лаос, Кампучия, та даже и Америка на работа в България, те не биха издържали на тези "ВИСОКИ" заплати които българските работодатели дават ...... тези заплати не позволяват да си купим хляб, камо ли долни *** ...
14
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така се заразяват тези тиквеници?Не знаят как да си слагат маските ли?Да дойда аз да им ги сложа? *** и некадърниците му, значи! Режете им от заплатите, докато се научат да не се заразяват!
13
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Мафия, крадци и престъпници ли трябва да сме заедно ????С вируса ще се справим .Мафията убива повече от вируса .Скоро системата ще е на ръба на възможностите - защото крадоха 10 години като за последно .Последната година продължиха ......Оставка и затвор!
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15.С толкова плоскоземни нищо добро не ни чакало.Ама нещо лошо ли е станало? Откога подсмърчащият нос стана сериозно заболяване?
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като отидат при всевишния сегашните медици ще си внесеме нови от бежанцитеБаце каза не може да затворим всичко в дьржавата и не бива
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми с толкова много *** в коментарите, нищо добро не ни чака.За такива, един картечен ред и плитък гроб.
9
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има заразени медици, значи маските не помагат. Медиците не свалят маските и дезинфекцират редовно, но щом и те се.разболяват, значи нема смисъл от маски.
8
6
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
голям прас!нали тиквата пращаше българите да бачкат в ес в съзвучие с ценностите му?!
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо. Важното е че Бойко не подава оставка. Той е доволен и от малката заплата която получава.Ако се разболеем, Бойко може и да ни лекува!
6
14
 
15
 
! Отговори
Ох! преди 3 години
Пророних сълза. Великата болница Пирогов, в която работят хиляди лекари, спря работа заради няколко заразени! Уплаши се от едно ОРЗ.Закривай!Лозето не ще молитва, а мотика.
5
4
 
23
 
! Отговори
Ц преди 3 години
Вижте сега Бурята се задаваше месеци наред и сега да плачем , Тя дойде , не можеш да я спреш. Защо, никой не се подготви. По - скоро , лятото и жаждата за спокоен и нормален живот приспа много от хората. Всеки си вика , като на война , мен куршумът и днес ще ме пропусне, ама войната дълго се проточи и часът явно идва , късметът няма да те покрива вечно.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес бях там. Всички изглеждат много отдадени на работата си.Единствените кисели з**дници са някои от дъртите всички останали по-млади или на средна възраст са супер свежи и очевидно имат висок дух.Всичко изглежда много чисто.Наистина сякаш липсва персонал но засега положението не изглежда извън контрол поне не и на човек който не разбира.Единствена забележка имам към тестовете за К19 кой умник го сложи вътре в общото помещение?Изкарайте ги във фургона навън без въобще да имат достъп до вътре.
3
6
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Кармата така ще те цапардоса, че само на трипер ще станеш. Шибаничко малко педалченце
2
4
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Пиян ли си, дрогиран ли си или какво ??????
1
8
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Колко ли безмозъчен трябва да е някой,че да напише подобно нещо и то в тази ситуация?!?!