Започват поетапно да пускат парното в Перник

До 4-5 дни парно ще има в целия град
27 окт 2020 14:11, Ния Христова
1
Започват поетапно да пускат парното в Перник
Снимка: БГНЕС
От утре започват поетапното пускане на парното в Перник. До 4-5 дни трябва да има вече в целия град, предаде БНР.
 
Директорът на местната "Топлофикация" Ясен Кацаров обясни, че на склад в дружеството има около 70 000 тона въглища, които ще стигнат за месец и половина, дори да няма нито една доставка.
 
Абонатите трябва да знаят, че в сградите, където вътрешните отоплителни инсталации не са напълнени с вода, парното ще бъде пуснато едва след като това бъде направено.
 
"Задължението е на отговорниците по абонатни станции в жилищните блокове, а не на работниците от "Топлофикация", каза Кацаров.
 
Това важи и за наводнени абонатни станции. Отоплението в тях ще бъде пуснато, след като бъдат отводнени.
 
В около 80 абонатни станции, сред тях детски градини и училища, е било пуснато парното преди старта на отоплителния сезон по желание на абонатите.
 
"Топлофикация Перник" има 20 000 абонати. Около 7000 от тях към момента са сключили договори "Лоялен клиент" и ще плащат парното на равни вноски през годината, като ползват и отстъпки.
 
Срокът, в който останалите могат да направят това, е до края на октомври. Не се очаква да има сътресения през новия отоплителен сезон.
 
"В края на лятото бе направен ремонт на мощностите и на топлопреносната мрежа", каза Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
и ..? преди 3 години
В къщи е топло, на този етап нямаме необходимост от парно.Да, когато стане студено, например поне няколко дни температурата да бъде някъде към +5оС, да, тогава разбирам да се пуска парно.Аз нямам пари за хляб, чудя се от къде и как да изкарам прехраната, да пускам парно ..?О, не ..!Зимата е все далеч.