Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До медик. Ами и вие сте ***. Ако всичко затвори от къде ще дойде вашата заплата? Или ще работите про боно?
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно определение - тичаме след бурята. Всичко е до интелект.
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се затвори държавата. Нова Зеландия е изолирана от света, ние сме на кръстопът
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно 300лв пенсия стигат сте се храним,лекуваме,плащаме ток вода ,обличаме се пътуваме в градския транспорт даже остават парите спестяваме в банките супер пари са стигат няма нужда от още.
72
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aman ot tazi marsha Tablov.
71
19
 
20
 
! Отговори
Медик преди 3 години
Ей много разбирачи тука . *** разбира от епидемии ,зарази и медицина . Когато пролетта беше затворено всичко и блокади на градовете имаше съвсем малко случаи но сега хак да ви е късно е либе за китка . Мутафчийски ви предупреди че масово ще се мре
70
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е моментът всички български лекари и медицински лица, работещи в чужбина и силно разтревожени какво се случва в България, да се върнат и помогнат в родните болници!
69
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя недоучил санитар защо не дава акъл на Меркелнека си говори за Германия като е тамзащото ще го изхвърлят от кварталната болница
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Айде нема нужда безропотно да си слагаме главата в торбата, щото некой специалист така решил, а? Мислили, мислили, накрая ние по техните измишльотини - леш, а пък някои други са си ок, нали? Ще кажеш "ама те другите заради дисциплина, заради диктатура, бла бла". Ами не. Заради адекватни мерки! Адекватни!
67
2
 
6
 
! Отговори
Камбанария преди 3 години
Камбанарията е важната докторе!А хаусът винаги е съществувал!Борбата е поне малко да е организиран!
66
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито и сценарии да се развиват, ние сме безгласни букви! Това са сценарии обмисляни и развивани от втората световна война насам и са обмислени толкова добре, че да работят без грешка.
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма други държави с такова мислене като Япония и Китай. Нито един друг народ някога ще ги настигне. Там няма Аз има Ние. Навсякъде другаде всеки гледа само и единствено себе си.
64
10
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Прав е докторът! Бойко е изключително страхлив от действията на някакви кресльовци и лобита! Той обичада му се казва непрекъснато БРАВО , а се смразява от викове УУУУУУ.....! Всичко това води до непостоянните му действия! Вие медиите също имате отношение за влошаване на обстановката, като непрекъснато помествате на интервюта на противници на мерките-Мангъров, Чорбанов, Първанова и др. Българина се чуди вече на кого да вярва! За съжаление вече положението е изпуснато.
63
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този защо не си гледа работата в Германия,а си вре носа в чуждинте държави? При нас в щаба има бг лекари,които преценяват. Пиши на Меркел,умник.
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоТова като корейската храна - яко с лют червен пипер и чесън, то направо все едно им е основното в храната. Не знам лютия пипер какъв ефект има при вируси, ама пък виж, че са си добре хората. А чайче с лют пипер би могло да помогне при някои спешни проблеми със сърцето.. Та да ти кажа, хич не си Tъпо...
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшива новина ! Докторе ти знаеш ли че Бойко вдига 200км .ч и фарфоли наред
60
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Жена ми е люта...македонка и като комбинирам с...лютия червен пипер,ефекта е...двоен.При мен това е...предимство.(платена...реклама)
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69Та какво за круиз Япония?Всички новини са от април.След това круизи няма.
58
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Туя мерки са писани от колеги медици, един вид тях критикува. Но винаги е най-лесбо да хейтиш от страни, без да си отговорен за резултата.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворете Google търсачка и напишете:Covid-19 круиз Япония!!