Лекар от Ямбол повторно се зарази с коронавирус

За това съобщи областният управител
28 окт 2020 12:12, Ния Христова
24
Лекар от Ямбол повторно се зарази с коронавирус
Снимка: Pixabay
Лекар от Ямбол е повторно се е заразил с коронавирус. Той преди няколко месеца е боледувал и е придобил антитела, съобщи областният управител Димитър Иванов, цитиран от Нова тв.
 
Работата на читалищата и пенсионерските клубове в областта от днес се преустановява за 14 дни. Засега нощните заведения, клубове и ресторанти ще работят при строг контрол и ограничен брой посетители.
 
Областният управител ще организира среща със собствениците на заведения и представители на Бюрото по труда, за да обсъдят подпомагането им чрез мярката 60/40 или под друга форма.
 
Ямболска област не попада в червената зона на заразата, но трябва да се приложат по-строги мерки. Повече от 60 на сто от положителните проби за последното денонощие са на хора над 55 години.
 
"Отделенията за лечение на CОVID-19 в МБАЛ "Св. Пантелеймон" са запълнени и трябва да се прецизира приемът на болни, ще се търси съдействие и от останалите лечебни заведения в областта", допълни Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
и шок и бонба преди 3 години
Кожен термометър, PCR регистрира фрагменти от вируси, не антитела. За вторите има други тестове. Ама правени ли са в случая, не са ли...Пускат по няколко десетки скандаУни статии на ден за злия вирус без никаква реална обосновка. После тези статии ги четат и хора впечатлителни или със слаба психика. И откачат. Не е хубаво.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не почине и да се вьзтанови за да може да лекува хилядите други заразени
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5 Няма да ти се размине, на никого май няма да се размине, ще разберете сами за какво става дума. Аз го прекарах в началото на май, на 20 октомври вече нямах антитела. Ей за това става дума. А ти не вярвай, твоя работа. Естествения подбор ще си каже думата и невярващите силно ще намалеят съвсем скоро.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смях!Бай да не те пипне, че ох каква жална песен ще запееш. Мога да ти разкажа какъв кеф е да не можеш да дишаш и две крачки да не можеш да направиш. Плондер.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано се оправи и да може да си върши работата.
14
1
 
1
 
! Отговори
Кожения термометър преди 3 години
До шок бонба 16Те всички имунологични тестове се базиран на търсене на антитела, вирусът няма как да се открие в заразените.Лошото е, че тия антитела изчезват бързо, което води до краткотраен имунитет - 6 месеца макс. Може два и повече пъти в годината да се заразяваме с Ковид, което е доста кофти. Всеки знае какво е да те повтори пневмонията, а пък тази е още по- лоша.
13
4
 
2
 
! Отговори
шок бонба преди 3 години
Първо, на какво се базират двата резултата, на тестове за антитела или PCR? Щото ако е второто, цял живот периодично ще му излизат позитивни тестове.Второ, лекарите на първа линия са изложени на огромен вирусен товар, всекидневно. При такива обстоятелства е възможно да се разболееш повторно - дали заради ниска момента кондиция на имунната система, голямо количество на вируса, сблъсквайки се с друг щам.Какъв е морала на 4884266325 - ната статия за вирОса? Сички ше омрем?
12
7
 
6
 
! Отговори
о, не ..! преди 3 години
Всичко, абсолютно всичко да затварят, моля предприемайте мерки.В мазето съм врътнал 800 литра вино, а синовете и двете снахи са до мен. Пием, ядем и нещо друго ..! Внуците са около камината, а в 3 етажната къщурка (375 м2) парното яко бучи.Всичко да затворят. Днес при нас вали дъж.Снахите много добре готвят, ядене има в къщи.Ние със синовете гледаме 38 530 дка земя. Съпругата и зимнина направи и чакаме Коледа, Нова година.По заведения не ходим, празника е в нас, имам три внука и две внучи.
11
0
 
10
 
! Отговори
Ох преди 3 години
Само като погледна коментарите в Днес.бг се сещам веднага за " Няма нищо по - безкрайно от човешката глупост "...ДА , скъпи съфорумници . това е вирус и може да се за заразяване многократно от него или производни от него. Да , точно срещу щама от който е заразен човек се изработва имунитет , НО той е краткосрочен 3- 4 месецаПоне го запомнете
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова са ви точни изследванията.
9
8
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 9Разбирай го, че втори път е взел 2 000лв. А за някои, и по веднъж не се дореждат
8
0
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Смях!Не сме в паника дуфус. Пазим болни и възрастни и не искаме болниците да рухнат и да избием лекарите. Все пак се налага понякога да се посетят ...
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали нямало такъв вирус - как се е заразил два пъти ?!
6
2
 
2
 
! Отговори
Хасен Гербаджията преди 3 години
Лекарите са на фронта със вируса, руснаците разработифха ваксина да се ваксинират със руските ваксини. Ние си носим маски и отиваме на маскен бал където да пием коктейли. Кой за каквото е учил.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хорицата с корона на разходка.Мемеме
4
14
 
7
 
! Отговори
Смях! преди 3 години
Моля, хората в паника, да напускат работа и да си зазидат входната врата, но да не занимават останалите с глупостите си !!! За едното главоболие, няма да спираме да живеем я !!!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАЙДЕ БОЙКО, НЯМА ВРЕМЕЛекарите един след друг се поболяха.Затвори всичко. Изпуснахте питомното.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид психари как сте? Сменяте ли памперса, по-често от маската?
1
2
 
7
 
! Отговори
Палми Странджев преди 3 години
Откога областните управители проследяват историята на заболяванията?