Проф. Ангелов: Не изключвам възможността за полеви болници, но лекари?

Прогнози за коронавируса са трудни, обясни той
Обновена: 28 окт 2020 10:43 | 28 окт 2020 10:33, Петя Славова
149
Проф. Ангелов: Не изключвам възможността за полеви болници, но лекари?
Снимка: БГНЕС

"Прогнозите около коронавируса са много трудни за правене, защото все още има много неизвестни. Към момента разполагаме с достатъчно легла. Не изключваме възможността за създаване на полеви болници. За тези места обаче трябва да намерим лекари, сестри и санитари. Те обаче в момента са недостатъчно". Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред Нова тв.

Проф. Ангелов посочи, че вниманието и усилията сега са насочени към лечебните заведения и в тяхното преструктуриране.

"Издадохме заповеди за спиране на плановия прием и операции. Нека кажа, че това не е самоцел на министъра. Изказаха се твърдения, че спираме лечението на българските граждани. Категорично държа да подчертая, че не спираме нито едно лечение. Няма да има човек, който да не се лекува навреме. Спешните състояния могат да получат помощ", каза здравният министър.

Още по темата

Проф. Костадин Ангелов коментира последните въведени мерки и дали те са достатъчни.

"В момента, в който главният държавен здравен инспектор входира мерките в Министерството на здравеопазването, същия ден моята заповед беше факт. Имахме обсъждания с множество експертни съвети, лекари и директори на болници. Мерките трябваше да бъдат изпипани в детайл", каза той.

Министърът е на мнение, че мерките не са закъснели и подчерта, че никой политик не се е опитвал да му повлияе при вземането на решение.

"Влияят ми професионалистите и от първия ден, в който съм седнал в стола на здравния министър, съм казал, че хората, които аз слушам, са доказалите се професионалисти", допълни проф. Ангелов.

Ресорният министър заяви, че карантината е валидна за всички български граждани и нейната продължителност е десет дни след контакта с инфектиран. Относно вдигнатата карантина на президента, Ангелов обяви, че това е грешка.

"Ако в последните 10 дни президентът е имал контакт с положителен, той трябва да е под карантина. Подчертавам, че министърът на здравеопазването дава рамката. Органите на РЗИ са тези, които я поставят и вдигат със съответните предписания. Не мога да кажа дали Радев е под карантина", заяви още той.

Относно оставката на директора на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, проф. Ангелов обясни, че тя подадена по лични причини и няма общо с вдигнатата карантината на политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
10
 
! Отговори
Проблем преди 3 години
на здравеопазването не са толкова парите или липсата им, а превръщането на болниците в търговски дружества. Навремето Христос изгони търговците от храма, сега дали ще се намери нов Христос да ги изгони от болниците? Когато става дума за спасение - търговията е опасно нещо.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избягаха кадърните лекари професор Кунчев, търси ги някъде на Запад.
46
0
 
18
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Така наречените полеви болници не могат да бъдат оборудвани с необходимата апататура за по-тежки случаи. А ако си лек случай, вместо да лежиш на някой стадион, по-добре си лежи в къщи. И в двата случая никой няма да ти обърне внимание!
45
6
 
2
 
! Отговори
китайски примат преди 3 години
Що трябва да има крнтина.Щото трябва да огаждаме на китайските подхора.
44
2
 
21
 
! Отговори
Браво на министрите преди 3 години
5 милиарда за изтребители... А пари за здравеопазване и заплати на лекари и сестри? Тая държавица лети към дъното с бясна скорост. Няма честни и кадърни хора в парламента, няма читава работна ръка, няма инвестиции, няма съд, няма достатъчна раждаемост, скоро няма да има и здравеопазване. А в същото време народа простее и гледа "реалитита" по телевизията вместо да об..еси 240 го..***.
43
2
 
15
 
! Отговори
не може да е истина преди 3 години
Полева болница от арена Армеец ? Вие в ред ли сте ? Там и здав прав човек да затворите ще го утрепате от СТУД и въздушни течения. Имахте повече от половин година да намерите подходящи сгради и кво стана: ВЕЛИКО чоплене на носната лигавица и чесане на обръснати глави. Ако направите тея "полеви" болници имате пълния шанс да ви съдят за геноцид
42
6
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
Вчера италиянска лекарка е направила тест на неизползван тампон, познайте, оказал се позитивен. Танзанийския президент още май месец обяви, че позитивни са излезнали тестове на овца, папая и тем подобни. Оттогава насам в тая държава няма случаи, а имаха по 200-300 на ден. Питам аз, защо никой не ги коментира тея неща? Каква е целта? Защо държат да изкарват здрави хора болни, защото 80% от позитивните са точно такива?Защо журналистите в бг не задават тея въпрози по брифингите?
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фърчилата са абсолютно нужни даже бая закъснели.С тях ще бомбим азиатските питеци идващи от руско-китайско-монголските степи.
40
3
 
8
 
! Отговори
Това лекарите преди 3 години
са хора с много изчанчено съзнание. Защо ти е за лекуваш някой дето се е докарал с малоу-мие-то си да е болен. Па в случая и ти да се заразиш, че дажи и може да умреш? Защо си го причиняваш? Сложи една будка пред болницата и който е болен с ковид - пращаш го да си ходи и да се справя както намери за добре. А така сума хора лекари и сестри - учили дето се вика от деца, загрижени за живота и способни за спасят много други свестни хора стават жертва на разни последователи на Мънгаров.
39
2
 
5
 
! Отговори
Доктор Ох Боли 3 преди 3 години
..... 9. Абсолютно цялата ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ , Начело с Министерствата да минат на режим 50 процента от работещите там да ходят на работната си позиция ! Примерно - на 10 дни ! ... 10 дни - едните 50 процента , следващите 10 дни - другите 50 процента ! ... Така се намалява движението в Градския транспорт и метрото и то доста ! ... Същото да се направи и в частния сектор ! ..... ТРЯБВА ДА ИМА КРУТИ И БЕЗКОМПРОМИСНИ МЕРКИ - КАТО В ЧЕХИЯ , БЕЛГИЯ , ФРАНЦИЯ ... ИНАЧЕ КАКТО НЯМАМЕ ЛЕКАРИ ... :( !
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"дойде време да лекувате и местата в болниците свършиха"Ами време е да послушат Мангъров, че ковид не се лекува, а болния сам оздравява, следователно няма нужда да се занимават с болните от ковид, особено сухите съчки измежду тях.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 млрд са само от бюджета, а доплащането от болните май беше поне още 2, това е кажа без дъно, която в подобни критични моменти става ясна. Но мерки никакви, направо сме първенци. Най-вече в смъртността и мизерията. С капачки се купува необходимо обурудване, събират се средства за лечение с Смс. А директори на болници с хиляди заплати, редовите лекари, сестри даже без, за да се попълват дефицитите на болниците. Това е безобразието и АГО моята на здравната система. Нищо човешко в нея
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другарят Кунчев да запрята ръкави и да почва да лекува. Стига е давал акъл от екран. Ясно е че сестри няма да има, за такива жалки заплати, кой иска да си рискува живота? И вместо да дрънкат глупости и да увеличават заплати на пожарникари, полицаи и пр., да бяха им завишили 2-3 пъти заплатите, както направиха в някои западни страни. Иначе наистина няма да име персонал.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 21To хиляда лева нищо не са - два пъти да те прегледа Мангъров, ако го глобяват, че е без маска.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема на медиците в България инженерите и тн е че нямат един семестър Икономика.Да им се набие в главата че всичко е пари включая и медицината а не да ми рецитират Хипократ накрая.С неработеща икономика една държава нито ще може да им плати заплатите нито медикаментите и оборудването на доставчиците нито предпазното облекло.А карантината води до икономически крах.
33
2
 
5
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
В КУВЕЙТ ОБОСОБИХА НЯКОЛКО ХОТЕЛА ОТ КУРОРТЕН КОМПЛЕКС КРАЙ МОРЕТО И ТАМ НАСТАНИХА КОВИД БОЛНИТЕ...СЪСРЕДОТОЧИХА АПАРАТУРА И ЛЕКАРСКИ ЕКИПИ НА ЕДНО МЕСТО.ТАКА И ПО ЛЕСНО СЕ ДЕЗИНФЕКЦИРА И ЩЕ СА ИЗОЛИРАНИ В СРАВНИТЕЛЕН КОМФОРТ.ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО.ПРИ НАС УЖАСА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ...ПОВСЕМЕСТНО...НИКАКАКВА АМА НИКАКВА ОРГАНИЗАЦИЯ...
32
4
 
4
 
! Отговори
Доктор Ох Боли 2 преди 3 години
..... 3. ЗАТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ МЕХАНИ И РЕСТОРАНТИ , 4. КАФЕНЕТАТА ДА РАБОТЯТ МАКСИМУМ ДО 21 - 21,30 ! , 5. СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА НОСЕНЕТО НА МАСКИ В ЗАТВОРЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ , ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И МЕТРО ! И ЗДРАВИ БЕЗКОМПРОМИСНИ ГЛОБИ ! 6. ЗАТВАРЯНЕ НА МОЛ - ОВЕ , КИНА И ТЕАТРИ ИЗЦЯЛО ! 7. СПОРТНИ СЪБИТИЯ - БЕЗ ПУБЛИКА- КАТО В ЗАПАДНА ЕВРОПА! , 8. АКО НЯКОЙ ТВОЙ БЛИЗЪК ИМА СИМПТОМИ И СЕ ПОЧУВСТВА ЗЛЕ - ДА ИМАШ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО ЗАКАРАШ С ЛИЧЕН ТРАНСПОРТ И ДА ГО ПРИЕМАТ - А НЕ ДА ЧАКАШ ЛИНЕЙКА 6 ЧАСА !!!
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашия блок има много як ремонт но съобщение няма за това, може би собствениците ще платят на майсторите на ръка а те от своя страна няма да платят нито данъци нито осигуровки, ми едни кожодери са това освен че са гербери щом не ги притеснява абсолютно нищо.
30
0
 
6
 
! Отговори
До Доктор Ох Боли преди 3 години
Забрави най-важното 3. ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ НА ВСИЧКИ ПОЗВОЛИЛИ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЯТА СИ ДА НЯМАМЕ БРОЯ ЛЕКАРИ И БАЗА НА БЕЛАРУС ЗА ЛЕЧЕНИЕ. - като почнем от управлявалите последните 10-15 години.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябвало училищста да купят собствен транспорт трябвало това трябвало онова.А от де пари бе ***.Купи ги ти като си ербап.Дбили!