Проф. Ангелов: Не изключвам възможността за полеви болници, но лекари?

Прогнози за коронавируса са трудни, обясни той
Обновена: 28 окт 2020 10:43 | 28 окт 2020 10:33, Петя Славова
149
Проф. Ангелов: Не изключвам възможността за полеви болници, но лекари?
Снимка: БГНЕС

"Прогнозите около коронавируса са много трудни за правене, защото все още има много неизвестни. Към момента разполагаме с достатъчно легла. Не изключваме възможността за създаване на полеви болници. За тези места обаче трябва да намерим лекари, сестри и санитари. Те обаче в момента са недостатъчно". Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред Нова тв.

Проф. Ангелов посочи, че вниманието и усилията сега са насочени към лечебните заведения и в тяхното преструктуриране.

"Издадохме заповеди за спиране на плановия прием и операции. Нека кажа, че това не е самоцел на министъра. Изказаха се твърдения, че спираме лечението на българските граждани. Категорично държа да подчертая, че не спираме нито едно лечение. Няма да има човек, който да не се лекува навреме. Спешните състояния могат да получат помощ", каза здравният министър.

Още по темата

Проф. Костадин Ангелов коментира последните въведени мерки и дали те са достатъчни.

"В момента, в който главният държавен здравен инспектор входира мерките в Министерството на здравеопазването, същия ден моята заповед беше факт. Имахме обсъждания с множество експертни съвети, лекари и директори на болници. Мерките трябваше да бъдат изпипани в детайл", каза той.

Министърът е на мнение, че мерките не са закъснели и подчерта, че никой политик не се е опитвал да му повлияе при вземането на решение.

"Влияят ми професионалистите и от първия ден, в който съм седнал в стола на здравния министър, съм казал, че хората, които аз слушам, са доказалите се професионалисти", допълни проф. Ангелов.

Ресорният министър заяви, че карантината е валидна за всички български граждани и нейната продължителност е десет дни след контакта с инфектиран. Относно вдигнатата карантина на президента, Ангелов обяви, че това е грешка.

"Ако в последните 10 дни президентът е имал контакт с положителен, той трябва да е под карантина. Подчертавам, че министърът на здравеопазването дава рамката. Органите на РЗИ са тези, които я поставят и вдигат със съответните предписания. Не мога да кажа дали Радев е под карантина", заяви още той.

Относно оставката на директора на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, проф. Ангелов обясни, че тя подадена по лични причини и няма общо с вдигнатата карантината на политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
Тенисфен преди 3 години
До АнонименВай,вай!! Щом" Арената" става болница, нашият Гришо ПАКПАДНАЛОВ къде ще играе,за да се изложи? Ха ха ха!!
127
0
 
4
 
! Отговори
Лекар от ВМА преди 3 години
Полева болница в мирно и зимно време?? Ами лекари и сестри откъде?? " Генералът" Муфтаджийски ще мобилизира армията си,ама такава- НЯМА!! Ха ха ха!!
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шест месеца по-късно отново разпъваме шатрата на цирк Ковид. Коронният номер отново ще бъде баланс на карантина от квинтет НОЩ. Този път ще го изпълняват без предпазни мрежи. Очакват се големи сакатлъци. Не пропускайте, приканваме публиката да участва активно!
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя мушмурок може много лесно да си реши проблема с липсата на персонал ама нали е свикнал само той да ***, даже не се сеща за един *** капиталистически принцип - "всяко нещо си има цена". Пусни им 10 бона заплата на сестрите и 20 на докторите дето се занимават с ковид и даже ше ти хартисат кандидатите. Щом за крадливите шефчета на болници може заплатка от 100 бона, защо да не дадат нормални пари на тия дето уж си рискуват живота?
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни некадърници начело с тулупа.
123
0
 
5
 
! Отговори
arsenalfc преди 3 години
Разграбихте всичко последните 30г и сега плачете като довица за ху*! Няма здравеопазване,няма лекари, медици. Геноцита на изтрепване на българския народ продължава!
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Силно си неграмотен, мой човек. Ограмоти се малко, пък и прочети малко повече от този фейк за Танзания и не прави генерални изводи, базирани на глупостите, с които е пълен Фейсбук. Заразени тампони, казваш? Така си идват от фабриката, а? Ти знаеш ли как се обеззаразяват медицински материали от производителите им ? С твърда радиация. Нищо не издържа на такива дози.
121
0
 
2
 
! Отговори
ЛекаР-БЕЕНВИСТ преди 3 години
Те скоро ще свършат наличните доктори и ще трябва да вдигнете сериозно сумата
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110,Хайде стига с тоя Тръмп. Ще спечели казваш, ще махне с пръчката и вируса ще се изнесе на към Луната от страх. Какви бръмбари имаш в главата?
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полеви болници - като Арена Армеец? Може! И в тях с предимство да се настаняват управляващите!
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще го осьдят - за умишленно заразяване на хиляди бьлгари
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121Двама току що завършили - отлични лекари... Нещо като дървено желязо, а? Поне чети какви ги ръсиш.
116
2
 
4
 
! Отговори
да зи параван на преди 3 години
2-LUP не е лесна работа ,да се чудиш какво да говориш ,с две думи насаден на ход пачи яйца ,а и хода с учениците и дискотеките е бил с предизвестен край и те няма начин да не са го знаели още от лятото се говореше за затваряне Ноември ,ама въпреки всичко отслабиха контрола и оставиха дискотеките отворени --чакай от добре ,,развеселените,, дистанция и дисциплина или от децата в училищата да се пазят ! Това е ход за запазване на властта ,и разфокусиране ,разпадане на протеста.....
115
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите са на запад, защото вие ги прогонихте. Давайте в същия дух!
114
1
 
4
 
! Отговори
Съгласен съм ! преди 3 години
Първо в тях да се лекуват управляващите , много богатите и пазещата ги полиция и армейски шевове като по--корави и наш пример ! Да живей правовия ред !
113
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затрихте инфекциозните болнице в страна сега ревете
112
1
 
6
 
! Отговори
Болниците преди 3 години
ги обърнахте на ковид хотели, лекарите изнемогват а дунудуркат разни заразни, дето не ги искат в къщи, че им нарушават спокойствието, а хотелиерите реват, че няма, кой да се настани в хотелите. Оправете си организацията това е. Иначе верно ще мрем ама яко.
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе разправят, че доста са се изпразнили болниците заради ковито, та питам що не се ползват празните легла и свободните лекари
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, познавах двама отлични лекари, които след завършването си с пълно отличие веднага емигрираха в Германия, Берлин, докато шефа ти с двете мозъчни гънки режеше ленти на 5 километрови асфалтови отсечки и обясняваше каква просперираща държава сме.Епидемията разкри реалното положение, така че не ме питай мене откъде ще намериш лекари, а питай Тулупа.
109
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кервана върви кучетата лаят. Голям праз. Живота има естествен цикъл завършващ на гробищата. Просто последните години хипстери, чайлдфри, *** и други *** решиха че ще стават безсмъртни и човешкото естество не ги касае. Няма како да искаш жени да раждат на 40 и всички да живеем до 90. Минеш ли 50 живота отива към затихване и не оставиш ли поколение си просто аут. Не коронавирус а ефтаназия е истината. Дарвин никой не го е отменял!