Разкриха ново COVID отделение в Университетската болница в Плевен

Неврологичното отделение на болницата в Ловеч е затворено за 48 часа
Обновена: 28 окт 2020 16:54 | 28 окт 2020 16:32, Ния Христова
1
Разкриха ново COVID отделение в Университетската болница в Плевен
Снимка: БГНЕС
Ново отделение на настаняване на пациенти с коронавирус откриха в Университетската болница "Д-р Георги Странски" в клиниката по вътрешни болести, съобщи БНР.
 
Медицински сестри са изпратени да помагат на екипите в Инфекциозната клиника. Говорителят на болницата Момчил Цветков посочи:
 
"Клиниката по инфекциозни болести се напълни. В нея има и други лежащо болни, с други инфекциозни заболявания, и се наложи да се отвори ново отделение за новите болни от COVID, които постъпват".
 
Междувременно Неврологичното отделение на болницата в Ловеч се наложи да затвори за 48 часа заради двама лекари и две медицински сестри, които са дали положителни проби за COVID-19.
 
Единият лекар и медицинските сестри работят в отделението, а другият лекар, също от болницата, е бил настанен там за лечение.
 
Целият персонал от неврологията ще бъде изследван за коронавирус. Пациентите там се пренасочват към Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен.
 
Заразените в Ловеч също продължават да се увеличават. През последното денонощие там са регистрирани 13 нови случая от общо 16 в областта.
 
Увеличава се и броят на хоспитализираните. 85-годишна жена от Ловешкото село Малиново е починала в белодробната болница в Троян. Тя е била приета за лечение без да има придружаващи заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
ау преди 3 години
Съгласно източници пожелали да бъдат анонимни, в сградата на ОАПС (ул. Васил Левски 1) бълва с хора със симптоми със covid-19.Временно не посещавайте тази сграда, не се знае ...На Кооперативния пазар също има вероятност да лепнете нещо ...Там също не ходете ...Ние с бабата никъде не ходим, слушаме македонски песни и гледаме TV Bucuresti и сме доволни от живота ...... по цял ден пием греяна сливова ракийка, пичока яко бумти и въртим каналите на телевизора.