Нападнаха църква в Ница, трима души са убити

Една жена е обезглавена, има и ранени
Обновена: 29 окт 2020 12:25 | 29 окт 2020 11:22, Елка Василева
421

Снимка: БГНЕС

Неизвестен нападна с нож хората, намиращи се в църквата Норт Дам във френския град Ница, съобщи тв каналът BFMTV.

Инцидентът е станал около 9 ч. местно време.

По предварителна информация трима души са убити, няколко души са ранени.

Кметът на Ница съобщи, че нападателят е задържан. Той е ранен. Задържането му е станало 10 минути след нападението.

По първоначална информация нападателят е започнал да намушква хората с нож, били се чули и изстрели.

Още по темата

Според някои медии възрастен човек е бил обезглавен. Френските медии съобщават, че при нападението е убита и жена. Ройтерс предаде, че една жена е обезглавена.

Някои информации сочат, че в нападението са участвали двама души, като единият е избягал.

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен свика кризисна среща в министерството.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

Атаката става на фона на антифренски протести в мюсюлмански страни, след като Париж защити правото си да показва карикатури на пророка Мохамед.

Нападението беше извършено малко след убийството на френския учител Самуел Пати. Той беше убит, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.

След убийството на Пати френските власти, подкрепени от много обикновени граждани, бяха категорични, че карикатурите могат да бъдат показвани. Те бяха препечатани в повечето френски медии, което предизвика гняв в мюсюлманския свят. Това доведе до обвинения срещу френския президент Еманюел Макрон, че преследва антиислямистка цел.

Все още не е ясно дали атаката в Ница е свързана по някакъв начин с Пати, но френските власти от дни предупреждават, че е вероятно да има нови терористични нападения.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
10
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
Б.Борисов е ВИНОВЕН с неговите АРАБСКИ маски... Ако го утре.пят, ще ОЗДРАВЕЯТ всички болни от корона-вируси, щото ще ИЗГОНИМ арабитем, не.гри.те и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ и искат да ЗАВЗЕМАТ БЪлгария и да ни ОТКРАДНАТ Бизнеса, Работата и Парите..
240
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е хубаво да се говори така, но Франция докато не прогони радикалните мюсулмани от територията си все така ще бъде. И те го знаят и всеки го знае но не е Европейско да се мисли така. Е, тогава ще ги колят.
239
0
 
13
 
! Отговори
2 преди 3 години
Със турци, араби, иранци и сирийци- Ислямисти трябва да сте толкова ТОЛЕРАНТНИ както те са били спрямо хората живели в ВИзантия( християните) и Персия( вярвали в някаква религия- зороастризъм).. Ислямските змии са изяли и изт.реб.или всички други там и затова сега в Иран и Турция има САМО Ислямски змии..
238
1
 
29
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
ИСЛЯМА Е АНТИПОД НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТАЕВРОПЕЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА ГО ИЗРИНЕМ
237
2
 
23
 
! Отговори
3 преди 3 години
Затуй и ние трябва да правим с тях както е правил Влашкия цар- Дракула. Оня набучвал на колове Ислямистите. Кола влизал през гъ.за и излизал през устата на Ислямската змия.. Така когато за ВТОРИ пореден път Ислямистите нападат Влашко( Румъния през 15 век), Ислямистите видяли цяла гора от набучени на колове Ислямски змии и избягали обратно.
236
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 240Когато си много мек ти стъпват на главата, за всички човешки същества се отнася :) Разбира се съм за цивилизация, както и добро отношение, но няма как да го получиш, когато отсреща не ти отговарят по същия начин :)
235
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква карикатура ще пуснат французите? Ще спрат ли свободата да се подиграват на ислямските си приятели, които пращат да се бият срещу православните руснаци?Французите са направили Вартоломеевата нощ преди 500 години. Католиците са унищожили протестантите в Париж.Това за тях е френска история, а не терор.
234
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още има шанс за Франция, но трябва незабавна екстрадация на всички мохамедани и да почнат да се взривяват джамии. За около 5 години ще се изчистят от ислямската зараза. Но това е буквално последния влак за Франция и французите трябва да започнат веднага. Изтърват ли и този влак, край с Франция
233
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно, сега ако Франция и Гърция обявят война на Ердоганя, ще стане ба..си цирка. Много бурзо ще ми свият сърмите и ше се разходят из Анадола с танкове. Ако бях на Макроня, обещавам на кюрдите независимост и го почваме от 2 страни. Според мен ше го ориключат за не повече от седмица...освен ако не се намеси Володя да го спаси :)))
232
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мохамеданите са векове назад в еволюцията. Тия никога не могат да се интегрират в цивилизацията.
231
0
 
12
 
! Отговори
Иван Тодоров-Доктора преди 3 години
До Аз-ЪтЕй . Спичай си акъла ако имаш такъв изобщо. На каратист и малките деца се правят онлайн, но на живо ще ти окапят зъбаците. Тази държава и този народ ще бъдат тук и в бъдеще, много след като жалки твари като теб са вече шест метра под земята. Аз лично ще мина покрай твоя гроб да се изтропам, за да те държи злобата към нас и в следващия свят.
230
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Французите проявяват пълна недалновидност и лекомислие. Първо допуснаха да се напълнят с подозрителни пришълци че. Второ, демонстрират своето разбиране за демокрация и либерални ценности на гърба на хора с напълно различна култура и религия и твърде примитивни . Те са друга цивилизация.И трето, франсетата не знаят ли, че иронията и сарказмът са достъпни само на интелигентните и високо цивилизовани хора?! В друг случай е пагубно.
229
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Католическа държава срещу Ислямска държава.Католическите фундаменталисти срещу Ислямските фундаменталисти.В Полша Католическа държава ограничава светските права на поляците и поляците протестират срещу католическа държава.
228
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми ще дойдат на власт фашистите и тогава ще видят тя Алах , Малах , на куция *** и тем подобни. както нямат технологии , както са и куци коне в червата си , такъв ще ядът че всички ще станат членове на BLM и пак няма да се спасят. европееца разви света до сегашното му ниво и другите съществуват единствено заради милостта му. истинският бог е европееца , той даде знанието , медицината и науката. Другите могат само да му дишат прахоляка и ще го разберат по трудния начин.
227
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ът 239Кеф ти Турция отивай, много ли сме те комплексирали *** ? Има гадни българи, има и не толкова гадни, това се отнася за всяка националност, не е нужно да ни обиждаш, няма смисъл :)
226
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътХората си имат мнение. Все още има свобода на словото. Българина е толерантен човек,и се е научил на толерантност по кофти начин в мултиетническата османска империя. Той не разбира как си пълниш държавата с ***,после ги обиждаш,и когато получиш отговор почваш да ревеш. Макарона в БГ няма да има подкрепа защото е ***,тук такива не се обичат.
225
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мохамеданите животът на християните няма стойност. Затова съм фен на Израел. Учете се от евреите. Навсякъде заобиколени от Ислям, но мачкат яко шалварите и камиларите. Така се действа срещу исляма. Брутално го мачкаш. За един убит евреин, убиваш 10000 ислямиста.
224
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се натискат да завладяват Европа, като без християнската цивилизация, Европа ще е същата, като техните държави. Европа не са свещени земи за тях. Мохамед не се е подвизавал по тукашните земи, че да си ги искат за тях.
223
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция е един балон, Франция може да ги смаже военно за няколко часа, но се иска решимост и смелост, а това го няма в Гейропа затова нека ги колят още
222
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те турците скачат заради лирата,че се обезценява и ги избива на Аллах нещо...