Електронното направление - готово до края на другата седмица

Спешна помощ ще прави бързи тестове още в линейката
30 окт 2020 15:33, Петя Славова
10
Електронното направление - готово до края на другата седмица
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Електронното направление ще бъде готово в края на другата седмица. В същият период ще бъдат отпуснати и пари на всички Спешни центрове в страната, за да бъдат осигурени бързи антигенни тестове. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването Проф. Костадин Ангелов.

Още по темата

Министърът коментира и случая на семейство, останало дни наред без болнична помощ, като заяви, че личните лекари сами преценят кои случаи са спешни.

"Системата е претоварена, предупреждавахме, че това ще е се случи, ресурсът на системата не е неизчерпаем. Всеки може да звънне на личния си лекар, той ще го насочи към органите на РЗИ - те извършват PCR тест ", каза той.

Той добави, че PCR тестът е достъпен и абсолютно безплатен за хора със симптоми. Проф. Ангелов коментира и координацията между лечебните заведения в страната.

"Вече съществува координация между лечебните заведения в страната. Такъв денонощен координационен център, който докладва за свободните места има в София. Той работи чрез електронна система. Има такъв център и във Варна", коментира той.

Личният лекар може да приотизира кой пациент е спешен и кой не, заяви още Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
За протокола преди 3 години
Вече сме другата седмица и няма електронни направления. Поредната лъжа!
8
0
 
0
 
! Отговори
Открийте разликите преди 3 години
Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак... И тука трябвало като в Швеция. Да, НО 1) там PCR-a е безплатен и всеки които има нужда отива и за 20 мин е тестван. 2) Ако си носител в Швеция си седиш в къщи с болничен или се лекуваш в болница ако има нужда. В БГ: 1) теста е 120лв и чакаш цял ден за него. 2) Ако си заразен си ходиш на работа или си седиш в къщи за твоя сметка и се лекуваш с чай (е ако си Нинова е друго)...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога щесе пълнят с пачки лаболатории,с тоя вирус яко забогатяха ,100 лв.,защо е толкова скъпо,мой познат се върна от Германия преди седмица,показани касов бон ,18 евро,оказа че за диабетици,ракови бъбречна недостачност и хипертония 2 степен са безплати
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е толкова голяма, че имаме два координационни центъра - един в София, един във Варна, а скоро вероятно и в други градове, хахахах. Браво на Шматангелов, децентрализирай, разкоординирай, баламосвай! Трите основи на хаоса.
5
0
 
1
 
! Отговори
ILIAN преди 3 години
BARZI KRAGBI OCHTE OT LINEIKITE !!!
4
0
 
10
 
! Отговори
Що за министър? преди 3 години
Пролетта беше пълно затваряне, за да се подготви системата, 6 месеца по-късно няма още дори електронни направления. Няма места в болниците, няма координация и за капак на всичко министъра ни се кара, че ни е предупредил, че така ще стане. Що за управник, що за наглец?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев какво казва за електронното правителство, за което троши 1-2 млрд народна пара?
2
0
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Това ще го повярвам като го видя
1
1
 
6
 
! Отговори
Да ви приотизира преди 3 години
Оная с косата.