Създават единна система за свободни легла от коронавирус в България

Идеята на директор на болница, върнал за един ден 4 линейки с пациенти
30 окт 2020 15:25, Петя Славова
11
Създават единна система за свободни легла от коронавирус в България
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бургаски собственик на болница и медицински центрове е готов да плати за създаването на единна информационна система, която да оповестява свободните легла в COVID-отделенията на болниците в цялата страна. По думите му тя трябва да бъде готова до 10 дни.

До решението се стигнало, след като само в един ден върнали 4 линейки, които търсели свободни места, за пациенти.

Още по темата

"Става дума за една обща система между болниците в страната. Така пациентите няма да си губят времето в обиколки, а лесно и адекватно ще получат нужната информация. Паниката е толкова голяма, че и самото обикаляне води до влошаване на състоянието на пациентите. Те остават с много лошо усещане за липса на организация", казва собственикът на УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас д-р Семир Абумелих.

Той добавя, че само за няколко минути вчера всички собственици на болници са направили група в интернет, в която си съобщават капацитета и нуждите.

"Създаването на такъв сайт е елементарно. Може да се направи от всеки, има много специалисти. Всяка болница влиза там и обявява местата си. Може да се сложи и карта, за да видиш какво е състоянието в района. Ние не се натискаме да вземем нещо от някого, но паниката е толкова голяма, колкото самата болест", добавя д-р Абумелих.

Той отправи и призив към излекуваните пациенти да се върнат в отделенията и да помогнат с каквото могат. Според него те са защитени от вируса, защото вече имат антитела, а същевременно са запознати и с начина на работа в отделенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Нинова като се оправи ще ходи доброволец. Нали е социалистка. (Що ли не ми се вярва)?
9
0
 
0
 
! Отговори
До До 1 преди 3 години
Добър въпрос!Като се позамислих, се сещам за поне 2-***. Извън домашните. Платил съм някоя сметка, пазарувал от време на време, не е кой знае какво. Каквото ми е било възможно, направил съм го. Ако се наложи - пак ще го направя.Колкото до мърморенето, не знам защо ли се сещам за онази среща на IT сектора с властта от края на март, когато специалистите обещаха хиляди часове безплатна помощ на държавата за е-здравеопазването. Нещо да си чул по въпроса, някакво продължение?!! За 1 приятел питам..
8
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
От март досега и ти можеше да предложиш поне една добра идея.На колко хора в беда самият ти помогна.Ние сме съвременници.Виждаме ,че с общи усилия ще излезем от кризата.Хората ще гласуват само за такива хора, а не за заинатени мърморковци
7
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Кой студент ще им го направи безплатно.....Времето е на всеотдайните хора.Ценят се идеите.Парите са само средство.Не са самоцел.,,Ко-вче- гът ремарке няма,, както се казва.А злобата Ви намалява имунитета Ви.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столична община набира доброволци за разнасяне на храна и лекарства по домовете на хората.Десетки се отзоваха.Благодаря Ви, достойни хора.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво.Богоугодно дело.Чудесна новина.Още една илюстрация,че мюсюлманин не става терорист и от терорист не става мюсюлманин.
4
1
 
1
 
! Отговори
Нали ни затвориха преди 3 години
Да се подготвят, какво се оказа сега?Че изобщо никой не му дреме, гадовее.Ще гниете в адааа.До сега трябваше всичко да сте направили, система, подготовка.Скапан крадлив *** ***.Ще гориш в адддааа.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да попитат кой студент по информатика ще им го направи безплатно, вместо да обябяват обществена поръчка за една камара пари. Със сигурност ще има много желаещи.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можело значи!
1
1
 
3
 
! Отговори
Тъп, та вдлъбнат! преди 3 години
Що закъде сме се разбързали? Я колко си ни е добре като караме всяка една работа яваш-яваш, без много напъни и зор... Дет' сА вика: отвсекъде фрии енд изи на душата!===Сега сериозно. Първият регистриран случай у нас беше в началото на март. Преди почти 8 месеца. За това време хората по света разработиха всякакви електронни и мобилни приложения за болестта, контактните лица, пробите и т.н. Ние още не сме го докарали до обмислянето на идеята да обвържем свободните легла за прием в регистър!!!