Природозащитници на протест в защита на Рупите

Те са против строителство в защитената територия
31 окт 2020 17:45, Петя Славова
27

Природозащитници излизат на протест, за да запазят местността Рупите. Те са против строителството в защитената територия и настояват района да остане девствен, съобщава Bulgaria ON AIR.

Десетки жители на Петрич и района се събраха край минералните извори на Рупите. Това е пореден протест на хората от групата "Спаси Рупите", които са против строителството в района.

Днешното недоволство е провокирано от възобновената работа на строителни работници и техника в Рупите, където ще се строят къщи за гости. Според инвеститора обаче няма нищо незаконно в действията му, дори напротив - къщите ще бъдат в полза на хората и всички разрешителни за строеж са на лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Калинов преди 3 години
Доколкото познавам родните природозащитници всичко е за пари, а протестите са за прикритие.
20
0
 
2
 
! Отговори
Васил преди 3 години
Тези уж природазащитници у нас протестират само ако им е платено и обикновено е за да правят мръсно на някого.
19
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 3 години
Сетили се кога да протестират! Къде бяха досега тези "природозащитници"? Еко-рекетьори такива!
18
0
 
0
 
! Отговори
Петрич преди 3 години
Как може строителството да е от полза на хората? От безплатно, всичко ще стане с пари. А природата? Тия Парапунови не се наядоха. А и завлякоха държавата. Явно бая рушвет са бутнали, както винаги. Нали не плащат с техни пари?!
17
0
 
10
 
! Отговори
И там преди 3 години
ли искате да ак-ате бе мутри. Искате пари да копате от хорицата марш.
16
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ДАЙТЕ ИМЕНАТА НА ФИРМАТА-ДА ГИ РАСКАРАМЕ ОТ ТАМ-ОБЕЩАНО ОТ SHEFA.-ТАМ РАБОТА НЕМАТ. НИКАКВО НАСИЛИЕ НЯМА ДА СЕ ИСПОЛЗВА.-ОБЕЩАВАМ-САМО ДАННИТЕ НА ФИРМАТА.- ИМЕНА-ПЕКОРИ.
15
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-НА ТОЗИ С БАГЕРА ЩЕ МУ СЕ РАЗТРЕПЕРЯТ РЪЦЕТЕ-НА НАЧАЛНИКА МУ ГО ЧАКАТ МНОГО ГОЛЕМИ ЗАГУБИ-ВЕРВАМ ВЪВ ВАНГА-БИЛ СЪМ ПРИ НЕЯ БЕЗ НИКОЙ ДА ЗНАЕ-С ДРУГО ИМЕ И ТЯ МЕ ИЗВИКА ПО ИМЕТО НО ВЪТРЕ МИ КАЗА ЧЕ ИМЕТО НЕ СЕ КРИЕЕЕЕЕЕ-А ДЕ!-И ЗАТОВА И ВЕРВАМ.-СЛЕДЕТЕ БАГЕРИСТА ДАЛИ ЩЕ МУ СЕ РАЗТРЕПЕРЯТ РЪЦЕТЕ-И ПИШЕТЕ ПАК СТАТИЯ-ДНЕС-БГ.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за бантускота няма нищо свято. Най-доброто за него е заличаването. Добре че иде скоро
13
0
 
3
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
До лицето под 13Господине, явно Вие сте брали срам от майка си за това, че имате сериозен проблем с унуй работа дете е гащите.Ако майка Ви и баща Ви не бяха се онодили, то и Вас нямаше да Ви има.Когато има чувства, срам.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не остана нищо не застроено ве, оставки и съд на всички подписали документа. Гешев да не стои под карантина, да отива на място и да ги почва
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1997 година бях там, няколко дни се въргалях като диво прасе из локвите и всички проблеми които бяха в моят организъм, в моята изчезнаха.И аз бях там 2009г., но никаква полза и като за капак цяла вечер в съседната стая на бунгалото пъшкаха, а аз бях с майка като придружител. Такъв срам брах, че повече и пари да ми дават няма да стъпя там.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А подпорна стена ще има ли?
9
0
 
11
 
! Отговори
Сандански преди 3 години
Преди 30 г. това място беше уникално. Тишина, мистерия, чистота. Чуваше се някое звънче на пасящи животни, които допълват усещането за нещо различно. Скърцането на затваряща се врата и тропането на посуда в къщата на баба Ванга също беше нещо приятно. Сега е бетон, сергии, скари, ***.....
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката на Гроб не си играе!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат ли край тези безобразия? И нали мярката за къщаи за гости е спряна? Какво става? Унищожете всичко. Горите сечете като бесни, е.хте м.ата на черноморието, сега плъзнахте като кърлежи из цялата страна. Гробокопачи на прекрасната българска природа.
6
1
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-И ЗА КУРСК КАЗА ЧЕ ЩЕ ПОТЪНЕ ПОДВОДА 5-6 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА.-НИКОЙ НЕ ПОВЕРВА АМА СТАНА.
5
0
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТАМ КОЙ ПИПНЕ АЙР НЕМА ДА ВИДИ.-ДО РОД ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.МАШКО ДЕТЕ НЕМА ДА ИМА.-НЕ ПИПАЙТЕ-КАЗА ВИ ВАНГА.
4
0
 
12
 
! Отговори
ех ..! преди 3 години
Родом съм от района на Дунава, но Рупите ми харесват.1997 година бях там, няколко дни се въргалях като диво прасе из локвите и всички проблеми които бяха в моят организъм, в моята изчезнаха.До кога ще строи по подобни защитени местности?Ей, хора, вразумете се, нека поне нещо в природата да остане и диво.Като искате толкова да си влагате парите със строежи, идете в София, там населението набъбва.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Те са против строителство в защитената територия"Мисля, че всеки нормален човек трябва да е против. Това не е въпрос на гражданска позиция, а на законодателство.
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Църквата на баба Гущерова как е?Рупите е заредено със тъмна енергия!