РИОСВ спря централата за биогаз в село Труд

Екоинспекцията в Пловдив установи, че не се изпълнява заповедта
31 окт 2020 21:21, Петя Славова
11
РИОСВ спря централата за биогаз в село Труд
Снимка: БГНЕС

Пловдивската екоинспекция установи, че не се изпълнява заповедта за принудителното спиране на биоцентралата в село Труд, съобщава БНР. След получен сигнал на "зеления телефон" за поредно обгазяване на района и продължаващо зареждане на ферментаторите със суровина, инспектори от РИОСВ и представители на всички институции, имащи отношение към работата на биоцентралата, са извършили незабавна проверка.

Проверяващите са открили, че единият от боксовете на централата е бил пълен с брикети от слама, течността в перколатната вана е била с по-голям обем в сравнение с този  отпреди два дни. Забелязан е и товарен камион, движещ се към съоръжението.

Освен това дебитът на производствения биогаз не е спаднал въобще за повече от 48 часа и продължава да е около 80 % . Екоинспекторите са поставили 7 оловни пломби на всички входове на инсталацията, от които е възможно внасянето на суровина за работата ѝ, като са  пломбирани също входовете към ферментаторите и крановете.

На оператора е  връчена и покана за получаване на пореден акт за установяване на административно нарушение. От РИОСВ - Пловдив са категорични , че стриктният  контрол ще продължи до окончателното спиране на мощностите. Заповедта за това е от 12 октомври.

При установяването на последващи нарушения ще бъдат наложени и още по-тежки санкции на предприятието.


11
Още от Страната
Военни обезвредиха невзривен боеприпас край Смолян
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Марин преди 3 седмици
Отвратителна *** е тая централа, и вътре и вън. Сърди на гомна, отовиха хората, отовиха почвата, отовиха водата. Собственика е за затвор не за глоба. А сега какво, пишат глобичка, а централата си работи. Голяма работа че го глобили, и без това няма да се плаща глобата. Ама тя и държавата ни е такава-каубойска, и понеже е каубой ска трябва на *** да мирише.
8
10
 
4
 
! Отговори
Инж. преди 3 седмици
Понеже съм влизал в централата, смея да твърдя, че е направена с много мисъл, и с най-новите технологии. Подобни има НАВСЯКЪДЕ, в западна Европа. Миризмата е не по силна от тази, в който и да е сeлски двор. Вредните емисии са несравними с горенето на печки. Та така, УМНО и БУДНО "общество". Нация от малки, завистливи хора.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Труд е голямо село с много хора.
Баш пък там ли са намерили да правят биоцентрала.
Има толкова села без кьорав човек.
6
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Можело значи,ама пустата "екология"иска и тя да ла.П.а.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тия спряха да плащат и веднага им намериха проблемите, преди четяхме бисери, че в централата имала малко обгазяване, а в селото ухаело на рози, те не намирили над нормите
4
0
 
17
 
! Отговори
АРЕСТИ ТРЯБВАТ преди 3 седмици
САМО АРЕСТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ, МОЖЕ ДА СПРЕ ОБГАЗЯВАНЕТО НА ТРУД
3
14
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 3 седмици
Правилно. Следва да се затворят свинекомплекси, крваварвници, птицекланници. Миришат. Хората даядат само пасти и ще пускат и приятно миришещи ***.
2
0
 
18
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 седмици
Каква е целта на тази Биоцентрала ?
Какво произвежда ?
Явно има Депутат в Народното Събрание на Заплата , а Българите плащаме цялата *ромска* история на организирана престъпна група .
Поздравления за Една Българска Организация проявила Смелост в тези Мутренски Времена - РИОСВ Пловдив .Поклон за смелостта .
1
1
 
26
 
! Отговори
НЯМА ДА СЕ ПРИМИРИМ! преди 3 седмици
Камионите, които зареждат с *** тази бутафория, наречена благо от Яков Джаров биоцентрала, изобщо не са спирали. Само днес сутринта видяхме две огромни цистерни и то минаващи през главната улица на Труд. Лайнарникът продължава да работи, което показва, че престъпникът Джаров си има солиден гръб на най-високо ниво.