Ученици пиха водка в час, уволниха учителя им

За инцидента разказа самият преподавател
31 окт 2020 15:42, Нели Христова
76
Ученици пиха водка в час, уволниха учителя им

Учителят от средно училище „Св. Патриарх Евтимий” в Пловдив Иван Куцаров бе освободен тихомълком, след като в социалните мрежи бяха публикувани клипове как деветокласници пият водка под чина в час по история.

Куцаров сам даде гласност на скандала в своя фейсбук профил, цитиран от "24 часа".

Срамният инцидент станал тази сряда по време на последния му час с 9 „г” клас.

„Около средата на часа направих забележка на няколко от учениците, че нарушават дисциплината в час. Те ми обясниха, че на едно от момичетата от класа ѝ е лошо. Казах на момичето, че е свободно да си тръгне и да си почива вкъщи, без да ѝ пиша отсъствие.

Тя отказа и часът завърши без повече проблеми“, посочва преподавателят, който бил назначен временно в началото на ноември по заместване.

След края на работния ден той се натъкнал в социалните мрежи на видеоклипове, на които се вижда как въпросното момиче се е навело под чина и пие от стъклена бутилка за водка. „Клиповете бяха качени от нейни съученици. На тях се вижда всичко – стаята, учениците, аз.

Реших, че няма как да не взема мерки“, допълва Иван Куцаров.

На следващия ден той се свързва със заместник-директора Милена Цветанова и класния ръководител на класа Дарина Николова.

„Обясних всичко и показах клиповете. Те ме разбраха и казаха, че нещата няма да останат така. Един час по-късно с мен се свърза заместник-директорът и ми каза, че на телефона е директорът – госпожа Валентина Стоенчева. Разказах всичко и на нея, а тя завърши със следните думи - „Утре Ви чакам в училище, за да подпишете документа, с който Ви освобождаваме. Титулярната госпожа се завръща”, свидетелства учителят.

На срещата директорката му показала видеоклип от камерата за видеонаблюдение в стаята и заявила, че той е виновен за случилото се. По време на инцидента той пишел плана на урока на дъската, а трябвало постоянно да следи какво правят 26-те души в стаята.

„Тя не ми благодари, не ми обясни защо ме махат, не ми каза къде са били грешките ми и какви са нещата, които са им харесали или не са им харесали“, отбелязва Куцаров.

Директорката Валентина Стоенчева го разкритикувала, че в неговите часове няма дисциплина. „Преди десетина дни в мой час в IX „а” клас влязоха директорът и заместник-директорът за проверка на униформи. Всички бяха с униформи. Дисциплината беше нормална, както винаги.

Това е най-тихият и безпроблемен клас (от тези, на които преподавам). Днес тя излъга брутално, че дисциплината в онзи ден била потресаваща. Каза, че още в коридора била чула. Долна и гнусна лъжа. ЛЪЖА!“, гневи се освободеният учител.

Той се опасява, че срещу него ще бъдат използвани всякакви методи и ще бъде дискредитиран по всякакви начини. „Ще бъда обвинен във всякакви неща, които не са мое дело.

Ще бъдат използвани неща от личния ми живот. Това не ме притеснява. В момента ми е изключително болно и тъжно“, заключава Куцаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните държави тези ученици се изпращат на определени места, като се изключват от училището!Директорката и заместничката се уволняват незабавно, а не учителя!
64
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
И това до колкото се разбира е в така наречената ЕЛИТНА връзкарска гимназия Патриарх Евтимий. Тази гимназия беше наистина една от най-добрите, но това беше много отдавна.Има доста по-добри училища в Пловдив от нея вече. Нека да не забравяме, че учителите не са звероукротители и не са в училище да преподават възпитание, това трябва да се прави от родителите. За съжаление народната мисъл, че децата са огледало на родителите е много актуално в днешно време.
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После чакайте млади учители....
62
1
 
22
 
! Отговори
У преди 3 години
Абе никой ли не забелязва, че най-вероятно са НЕПЪЛНОЛЕТНИ и е забранено да пият даже в къщи преди да станат 18годишни? Какви са наказанията за самите ученици? Нали трябва да ги глобят с пари най-малко?
61
2
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Тези ученици от скъпата боя ли са?
60
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заслужил си го е, защо тормози децата, били пили водка голяма работа, какво друго да правят в училище???
59
2
 
24
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 3 години
Директорката е за уволнение, хора с такова извратеняшко мислене не са за тази длъжност.
58
0
 
12
 
! Отговори
Lora преди 3 години
Титулярът връзкар се връщал бил. Намерили друг връзкар за мястото на човека. Вместо да преподава пъдар трябвало да бъде.
57
0
 
30
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 3 години
Страхотен пример - ако искате да уволнят ваш учител, просто пийте водка в час.. Е това ни е държавата..
56
5
 
4
 
! Отговори
179 преди 3 години
Как няма да я боли глава като са купили най-гнусната спиртна напитка Савой-Завой (на това водка не мога да му кажа) Ама така е в България плащаш един половин милион и можеш да си произвеждаш спиртна напитка от краставици и домати. Поставяш етикет с име ракия и си готов за бг Пазара. Колко хора се натровиха от тая гад където се произвежда тук не е истина. БЪЛГАРСКО КАЧЕСТВО ДОКАЗАНО !!!
55
4
 
13
 
! Отговори
179 преди 3 години
Аз на нашето образование му викам отчитане на дейност.
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им беше нарязал мезе!
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв.беше Вълчев или Велчев що не изключихте учениците ,къде спиш
52
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас е така! Уволняват го, не защото учениците пият в неговия час, което не винаги можеш да забележиш, а защото е неудобен и е повдигнал въпроса. Опитва се да промени нещо, вместо да си кюти и спи сладко като останалите. Ще стане скандал и в министерството ще разберат! Жалка работа.
51
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тая "директорска логика" директорът трябва да следи за дисциплината и действиятана учителите, т.е. сега трябва да бъде уволнен и директорът!
50
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За учителя, не мога да коментирам дали е виновен. Има камери, разследване, свидетели, компетентни органи и т.н. Факт е друго, директорите са безсмъртни!!! Един директор в училище може да прави каквото си иска с персонала, без никакви последствия.
49
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ядосвай брат,места за учители -много.Ама за друг път да знаеш,затваряй си устата и хич да не ти дреме за малките тъпyngeri.И като минат две,три години на тази твоя директорка и припали врата в някой вход.
48
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си беше замълчал нямаше да го освободят .Директор на училище не се става лесно ,освободен е защото тя се страхува за мястото си ,проверка за дисциплина -нека тя да обясни как е внесен алкохола.
47
3
 
17
 
! Отговори
моля? преди 3 години
Моят син тази година завърши 190 клас в една Професионална гимназия по ...Сега също учи, но в .... в един общински град.И така, по време на час момичета навиват цигари от треволяци, пушат, палят огън (!..), а едно от момичета онодват, т.е. прави минует своят приятел на последния чин.Смятам, че трябва да де премахне един даскал да преподава по-повече от един предмет, а не както на някои места по три-четири, но даже и по пет предмета.А нивото на образованието ... смея да питам?
46
5
 
35
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Нашето общество гони дъното, скоро ще се удавим във фекалии. Продължавайте да не уважавате учителите, не като такива, а като хора. Никой млад човек няма да стане учител за 1500 лв., в гетото България. Това не са училища, няма нужда да хабим ресурс за да се образоват. Държавата да открие академия за ***, крадци и дилъри, така ще ни излиза по евтино.