Ученици пиха водка в час, уволниха учителя им

За инцидента разказа самият преподавател
31 окт 2020 15:42, Нели Христова
76
Ученици пиха водка в час, уволниха учителя им

Учителят от средно училище „Св. Патриарх Евтимий” в Пловдив Иван Куцаров бе освободен тихомълком, след като в социалните мрежи бяха публикувани клипове как деветокласници пият водка под чина в час по история.

Куцаров сам даде гласност на скандала в своя фейсбук профил, цитиран от "24 часа".

Срамният инцидент станал тази сряда по време на последния му час с 9 „г” клас.

„Около средата на часа направих забележка на няколко от учениците, че нарушават дисциплината в час. Те ми обясниха, че на едно от момичетата от класа ѝ е лошо. Казах на момичето, че е свободно да си тръгне и да си почива вкъщи, без да ѝ пиша отсъствие.

Тя отказа и часът завърши без повече проблеми“, посочва преподавателят, който бил назначен временно в началото на ноември по заместване.

След края на работния ден той се натъкнал в социалните мрежи на видеоклипове, на които се вижда как въпросното момиче се е навело под чина и пие от стъклена бутилка за водка. „Клиповете бяха качени от нейни съученици. На тях се вижда всичко – стаята, учениците, аз.

Реших, че няма как да не взема мерки“, допълва Иван Куцаров.

На следващия ден той се свързва със заместник-директора Милена Цветанова и класния ръководител на класа Дарина Николова.

„Обясних всичко и показах клиповете. Те ме разбраха и казаха, че нещата няма да останат така. Един час по-късно с мен се свърза заместник-директорът и ми каза, че на телефона е директорът – госпожа Валентина Стоенчева. Разказах всичко и на нея, а тя завърши със следните думи - „Утре Ви чакам в училище, за да подпишете документа, с който Ви освобождаваме. Титулярната госпожа се завръща”, свидетелства учителят.

На срещата директорката му показала видеоклип от камерата за видеонаблюдение в стаята и заявила, че той е виновен за случилото се. По време на инцидента той пишел плана на урока на дъската, а трябвало постоянно да следи какво правят 26-те души в стаята.

„Тя не ми благодари, не ми обясни защо ме махат, не ми каза къде са били грешките ми и какви са нещата, които са им харесали или не са им харесали“, отбелязва Куцаров.

Директорката Валентина Стоенчева го разкритикувала, че в неговите часове няма дисциплина. „Преди десетина дни в мой час в IX „а” клас влязоха директорът и заместник-директорът за проверка на униформи. Всички бяха с униформи. Дисциплината беше нормална, както винаги.

Това е най-тихият и безпроблемен клас (от тези, на които преподавам). Днес тя излъга брутално, че дисциплината в онзи ден била потресаваща. Каза, че още в коридора била чула. Долна и гнусна лъжа. ЛЪЖА!“, гневи се освободеният учител.

Той се опасява, че срещу него ще бъдат използвани всякакви методи и ще бъде дискредитиран по всякакви начини. „Ще бъда обвинен във всякакви неща, които не са мое дело.

Ще бъдат използвани неща от личния ми живот. Това не ме притеснява. В момента ми е изключително болно и тъжно“, заключава Куцаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорката носи отговорност за внесената в сградата на училището водка. Трябва да бъде уволнена незабавно.
44
3
 
46
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
А как са вкарали водката в класната стая? Да не би учителя да им е вкарал . Директорката да се уволни а лекенцата в некое селско СОУ ..
43
3
 
24
 
! Отговори
от 45 преди 3 години
А идеята да се търси виновник е много глупава защото това е образователна система и трябва да работи като такава а не като правораздавателна система.Факт е , че има държави с 100 % -ва грамотност, т.е. няма тип ученик или модел на поведение които да е невъзможно да бъде образован , е ние България сме далеч от 100 процентовата грамотност, а и очевидно това не е цел вече.
42
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отървали са се от него,защото е дал гласност на случилото се и така е уронил престижа на училището,нищо че въпросният престиж е кух.А безобразното поведение на "учениците" ще продължава, защото,те не само си остават ненаказани,но заради наглостта им е наказан невиновният.Как точно мошеш да пишеш на дъска и да следиш какво се случва в помещение 26 индивиди. Учителите са нормални хора,нямат очи на гърба си.И 2000 евро да направят уч. заплати,образование пак няма да има.Кучето скача според тоягата,
41
12
 
11
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Никой не обвинява учителя, иронията тука е че ученик в нарушение е класика още от Аристотел и въпреки всичко 2000 години след това има хора които не знаят как да се справят с ситуацията, учителското обвинение е просто демо на неумението да се справят с ситуацията.Професионалисти които не знаят как се действа професионално, забавно е.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момичето се объркало мислело , че е часът по химия .
39
0
 
51
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Вижте, сега всички, ама всички ще обвиняват учителя, да наистина ако ги е видял и не е предприел нищо носи вина, но да ви кажа какво би се случило с родителите на тези ученици в нормална държава(което съм го виждал многократно с очите си), биват глобен автоматично от800 до 1500 Евро с последно предупреждение за ученика. А тук умират от страх родителите да стачкуват срещу управата. Така че продължавайте да обвиняват учителя.
38
1
 
12
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 3 години
Ами ... българи(яcтpe6oви) сър, образоват се!
37
4
 
11
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 3 години
Ами ... българи сър, образоват се!
36
10
 
22
 
! Отговори
възроден българин преди 3 години
До Анонимен 32Прав си - за всичките неволи на българина турчинът е виновен. И за буренясалата му нива, и за празната му люлка, и за празната му копаня, и за кафивите петна отзаде на гащите му ... все турците са виновни!
35
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не учителите превърнаха учениците в и.з,р.оди.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ще пият и вИ против какво протестират? Против вродената им тъ--по-ти..я? Против липсата на елементарно възпитание и минимум обща култура?Питам!
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БЪЛГАРИЯ МАТЕМАТИКАТА СЕ УЧИ КОЛКОТО ДА НАПДИСВАШ СМЕТКИ, А ХИМИЯТА КОЛКОТО ДА ВАРИШ РАКИЯ... ПОВЕЧЕ СЕ СЧИТА ЗА НЕНУЖНО, ИЗЛИШНО И ЗАТОРМОЗИТЕЛНО...
32
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе, дезинфекцирали са се децата вътрешно срещу ковид! Епидемия има, навсякъде казват "Ползвайте дезинфектанти!" и те ползват, спазват мерките, стараят се! Кво толкова.
31
1
 
44
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
Тези ученици се подготвят за живота на своите родители - пияници по градинките, магистрални жрици и т.н...
30
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пловдив е ромско село
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турци сър!!!
28
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А УЧЕНИЦИТЕ КАК ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ?
27
1
 
13
 
! Отговори
Ще пият и в преди 3 години
часовете на титулярката, това е форма на протест
26
9
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Нормално нещо е за юношеската възраст е че вече не са деца и трябва да проверят защо възрастните са поставили разни забрани , какъв е ефекта от тяхната нарушение, има хора които никога не смеят да проверят и си остават деца и на зряла възраст но .Общи линии е нормално ние да забравяме ,че сме добри в днешни дни в професията и в личния живот именно на опита от грешки които сме натрупали а не от това че мама ми каза само така трябва да се постъпва и не е ясно какво е другото.Но за педагози да заб