Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница

Хоспитализация може и без тест, без "чисти болници", заяви проф. Ангелов
Обновена: 31 окт 2020 18:45 | 31 окт 2020 18:44, Петя Славова
107
Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница
Снимка: БГНЕС


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина в дома си заради контакт с премиера, който е с положителен тест за коронавирус,  написа гневен статус след репортаж на националната телевиция, в който столична болница отказва да приеме пациент с доказан COVID-19, който е докаран от линейка пред входа.

Още по темата

"Изгледах няколко пъти материала на БНТ "Как минава едно дежурство по време на COVID-19". Министерството е казало още в началото на пандемията “тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!",  пише в профила си в социалната мрежа проф. Костадин Ангелов.

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на лечебното заведение, заявява още проф. Ангелов.

“За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница", но без публично финансиране", заявява още здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
9
 
! Отговори
WTF преди 3 години
Какви хора има в тези коментари! Човека се мъчи да накара неработещи болници да се вземат в ръце и да помогна, а някакви хорица тук само пишат, как можел да си позволи да иска оставка! ТОВА МУ Е РАБОТАТА!!! Като види, че не работи част от системата, да се помъчи поне малко да тръгне. Ей все нещо не ви е наред!!!
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министърът наистина ли е гадже на Владо Карамазов?
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Линейката що не е закарала пациента в Правителствена, нали здравето е за всеки - каквото за премиера, такова и за останалите?Или не е вярно?
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25И каква подготовка очакваш. Няма лекари и няма откъде да ги вземат за 8 месеца пък дори и за 5 г напред. Лесно ще намерят една сграда,ще я напълнят с легла и апаратура и дотам. Ама кой да ги лекува тия хора.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в тази болница здрав да влезеш - болен ще излезеш, ходят на работа, толкова да кажат, че ходят. След шефа да почва и с началниците отделения
28
2
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Не ядосвайте човеко,бе !!! Сериозно болен е...
27
1
 
9
 
! Отговори
Училищата преди 3 години
Кога???
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се задължат всички частни болници да открият ковид отделения! Не е много далеч от акъла, а ще реши всички проблеми...Другото което спешно трябва да се направи, е да се свалят цените на PCR - тестовете до 20 лева, за да не се редят върволици от болни хора в претъпканите коридори на поликлиниките, само за да си вземат направление от джи пи то... Това е някакво безумие!
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът сериозно болен умира от короната. Иначе от централата на Бсп съобщават,че състоянието на Нинова е ДОБРО,но остава за лечение във ВМА. Алооо щом е добре,защо взима местото на сериозно болните. Нали само спешните случаи щяха да се лекуват в болниците.
24
2
 
8
 
! Отговори
След като преди 3 години
Тест за ковид не е условие за хоспитализация, народът трябва да е мазохистично лyg, за да се реди на опашка за PCR. А министърът няма писмени доказателства за това, че такава е общата практика в болниците.
23
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лекарите измряха или се изпоразболяхаздравната система гръмнана практика няма свободни места в ковид отделениятаняма линейккиболни с корона си умират вкъщи, чакайкиспешни с инфаркти умират защот няма линейкиболни с рак ще умрат защото спряха плановите операциинооо... за всичко е виновен този ***, директорът на четвърта градска...сега като го уволнят, ще цъфнем и ще вържем
22
7
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Дамммм.....8 месеца "подготовка на здравната система"Досега ни агитираха да пазим здравната система, защото нямало да издържи....ТАЗИ СИСТЕМА ЛИ ДА ПАЗИМ??? ОГЪН ДА Я ГОРИ!
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно съм ЗА! Не може всички да точат касата, а някои болници да приеамат пациенти избирателно!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 10 легла на 100 000 души, как да има легла?
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом тест за коронавирус не е доказатлелство, вие не можете да докажете, че има пандемия А когато не можете да докажете че има пандемия и обявавете извънредно положение при което фалирате държавата вие сте назионални ботоксови полуграмотни престъпници, по известни като калинки.
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо за ВМА и Курнелка? Там оставки, нещо?
17
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната система прегрява понеже Лойко я съсипва от 11 години първата му работа беше да закрие окръжните болници.
16
2
 
11
 
! Отговори
от 15 преди 3 години
А така, п- а- л -я- ч -о било цензурирана дума. Да живее свободата на словото! На 100 и кое място бяхме?!
15
4
 
9
 
! Отговори
Миле преди 3 години
До 12 това вашето е като Заинатено магаре на мост- човека прави нещо смислено но вие отново си знаете вашата мантра- оставки мутри и т.н Ами ще чакате до март месец Видно е поне като дойдат избори гласувайте
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такиви *** като тоя здравния министър съсипаха здравеопазването.