Родители протестираха в Плевен срещу дистанционното обучението

Нищо не научиха през март и април, обявиха те
Обновена: 1 ное 2020 21:03 | 1 ное 2020 20:45, Красимир Ангелов
160
Родители протестираха в Плевен срещу дистанционното обучението
Снимка: БГНЕС

В Плевен млади родители протестираха тази вечер срещу онлайн обучението на децата им. Повече от двадесет майки и бащи се събраха чрез социалните мрежи пред Областната администрация за протеста, съобщава БТА.

Детелина Богданова, майка на деветокласник и второкласник, заяви, че от предишното обучение онлайн малкото й дете "нищо не е научило". Според нея това е и резултат "на изгубен социален контакт на децата с учителите и с техните връстници".

Още по темата
Децата най-малко заболяват от коронавирус, а са потърпевши, защото остават неграмотни, смята тя.

Доля Апостолова, майка на две деца в 10-ти и 2-ри клас заяви, че малкото й дете не може да чете, защото март и април е имало "пародия на онлайн обучение". "Няма да го пускам в онлайн платформи. Ние като родители сме на работа, няма който да го напътства, за да ползва платформите", заяви тя.

Протестиращите издигнаха лозунги "Мястото на децата ни е в училище!", "В чест на будителите ни и заради нашите деца - нека се събудим!", "В този ден със сърце и страст да не позволим да отнемат свободата на децата ни!", "Не лишавайте децата ни от образование!".

Протестиращите в Плевен заявиха, че ако не бъдат чути ще отидат в дворовете на училищата с децата си и ще останат там докато учениците не започнат присъствено обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето че и този министър усвои правилния стил: Симулации (на афект, на загриженост -- пози според котировките на деня)Рекет (притиска се най-слабият първо, после и останалите)Публични екзекуции (ненашите горят)
64
14
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Ами както писах одеве, някои са си сбъркали професията. Като те е страх от мечки не ставай ловджия.
63
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварянето на училищата в момента не решава, а създава проблем на болници и на цялото общество. Най-авторитетния медицински алманах "Лансет" излезе преди две седмици с научна статия, че отварянето на училищата предизвиква най-малко 30%. При това изследванията са направени в страни, където маските са абсолютно задължителни за всички деца и навсякъде. В крайна сметка образование се възстановява, някои и на 50 години учат, но човешки живот никога!
62
3
 
0
 
! Отговори
Гого до 69 преди 3 години
Личи си че не знаеш колко струва хубава крава. Ама нищо нали си внесъл 50000 лева и не си похарчил и лев. Сега стая лукс, орални и вербални ласки от млади мед сестри и елитни учители от Харвард, Оксфорд и Йеил за малките ти гении. ***! Какво са 50000 за цял живот бе човек? Бедни сме и това получаваме за беднотията си, още повече и богатите не внасят достатъчно данъци. Помогни си сам за да ти помогне Господ.
61
4
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Докторе, преди девет години съм ходил при личния, за един бронхит. Даже не го знам дали е жив, човека. Първо ме питай какво ползвам от, не какво плащам на здравеопазването.
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С положителен тест те лекуват по телефона, докато не стане крайно зле положението. После не се чудете защо има толкова хоспитализирани и на интензивни грижи! Ей такъв абсурд сътвориха от март до октомври!Това не може да продължава и ден! Знаете ли колко от случаите на хора, които просто покашлят малко и имат 37,4 всъщност са вече с пневмония? Аз знам за доста.
59
1
 
5
 
! Отговори
Robinzon преди 3 години
До ГогоТе и 100-200 лева не плащат.Най-се оплакват тези който нищо не плащат.
58
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези май са вампирясали. В крайна сметка заложници ще станат семействата на децата, защото младите рядко се разболяват, но разпространяват вируса. Този народ върви към самоубийство, както по необясними причини китовете излизат на брега, остават без кислород и умират.
57
13
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Учителите и лекарите са много застрашени от К19 значи... Ами полицаите като се срещат със всякакви хора на работа, да минат и те на дистанционно патрулиране? Представяте ли си? Или надзирателите в затворите да пуснат пандизчиите на домашно излежаване? Кондукторите във влаковете?
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слаФчоЧалгата ще подкрепи ли метежчето?
55
9
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Комунизма го помня смътно, малък бях. А от тебе очаквам да си вършиш работата, защото плащам данъци всеки месец за да си получаваш заплатата. На доктор гледам да не ходя, Господ ми е дал добро здраве, но и здравните си плащам
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форумните ЕнтелегентЕ додо, слаФянина, актифиста, факт UP....започнаха да сменят никовете.......някой от тях се прероди в бачкатор.
53
14
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Хубаво е човек да има достойнство. Хубаво е да гледаш живота право в очите. Като дойде денят и смъртта да погледнеш в очите. Жалко и позорно е да трепереш от страх всеки Божи ден дали от вирус, дали от нещо друго. Всеки ден си изживяваш смъртта. Живот ли е това вашето вечно шубе?
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАЧКАТОР, продължавай да слагаш плочки......за образованието има кои да мислят :)
51
7
 
22
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Много са ми интересни хора които внасят осигуровки в порядъка на 100-200 лв на месец, т.е. под 2000 лв на година и очакват в болницата най-новите медицински достижения, в училище млади девойки с Макинтош да обучават доценти и професори. Хора, една крава струва повече от 2000 лв. В БЪЛГАРИЯ ОБУЧЕНИЕТО И ЗДРАВЕТО СА БЕЗПЛАТНИ! Какво очаквате? Радвайте се на малкото и не обвинявайте държавата за собствения си мързел и немарливост а се грижете за децата си!
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умрелите ще ви казват, че са 30 на ден.Като станат 200, ще ви казват 50.Много сте прос-ти.
49
20
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Поздравявам всички плевенчани за смелостта им
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До моляКакве глупости бръщолевиш? Дали Митев ше позволи това, а?
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В чест на будителите ни и заради нашите деца - нека се събудим!".....Плевенчани спяхте ли до сега?
46
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевенско е с ендемичен кре-те-низъм.Като влязат децата на тази в грипна епидемия с висок вирусен товар и с коронавирус, ще я питам къде са децата и.