Родители протестираха в Плевен срещу дистанционното обучението

Нищо не научиха през март и април, обявиха те
Обновена: 1 ное 2020 21:03 | 1 ное 2020 20:45, Красимир Ангелов
160
Родители протестираха в Плевен срещу дистанционното обучението
Снимка: БГНЕС

В Плевен млади родители протестираха тази вечер срещу онлайн обучението на децата им. Повече от двадесет майки и бащи се събраха чрез социалните мрежи пред Областната администрация за протеста, съобщава БТА.

Детелина Богданова, майка на деветокласник и второкласник, заяви, че от предишното обучение онлайн малкото й дете "нищо не е научило". Според нея това е и резултат "на изгубен социален контакт на децата с учителите и с техните връстници".

Още по темата
Децата най-малко заболяват от коронавирус, а са потърпевши, защото остават неграмотни, смята тя.

Доля Апостолова, майка на две деца в 10-ти и 2-ри клас заяви, че малкото й дете не може да чете, защото март и април е имало "пародия на онлайн обучение". "Няма да го пускам в онлайн платформи. Ние като родители сме на работа, няма който да го напътства, за да ползва платформите", заяви тя.

Протестиращите издигнаха лозунги "Мястото на децата ни е в училище!", "В чест на будителите ни и заради нашите деца - нека се събудим!", "В този ден със сърце и страст да не позволим да отнемат свободата на децата ни!", "Не лишавайте децата ни от образование!".

Протестиращите в Плевен заявиха, че ако не бъдат чути ще отидат в дворовете на училищата с децата си и ще останат там докато учениците не започнат присъствено обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
45
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Учител съм в софийско училище. От петък насам с температура, адско главоболие и мускулни болки. Днес ми излезе позитивен тест и ме хоспитализираха. Сега съм в болница, температурата не пада, а през главата ми все едно постоянно преминава трион. Страхувам се за себе си, притеснявам се за близкте си. Не съм имал контакти за около 2 седмици извън работното ми място, което означава, че съм се заразил там. Казах го на директорката, а тя никакви мерки не взима. Решил съм да я съдя!
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пропуснах училище! И какво? Нищо не ми стана!
3
8
 
31
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Даже и да се "преборят" да няма дистанционно обучение, учителите ще напуснат. Никой не иска да си рискува живота за 5лв.
2
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е средната възраст на учителите? Колко щроцента от тях са с придружаващи заболявания? Тези "активни" майки защо не протестираха против ниските заплати на учителите? Протестират, че децата им трябва да носят маски, а елементарна съпричастност няма!!!
1
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
nikvo uchiliste...tam gi uchat da pikaiat po grobove i pametnici... da hvarliat telata...