Стара Загора почете Методий Кусев в Деня на будителите

Днес се навършват 98 години от смъртта на първия митрополит на града
1
Стара Загора почете Методий Кусев в Деня на будителите
Снимка: Община Стара Загора

Десетки родолюбиви старозагорци се събраха пред паметника на митрополит Методий Кусев, за да изразят почитта и преклонението си пред делото на първия старозагорски митрополит, застанал на епископската катедра през 1894 година.

Паметникът е издигнат в началото на едноименния парк, известен в града като Аязмото, който е най-големия църковен проект по време на Третата българска държава.

На церемонията по полагане на венци и цветя присъстваха областният управител на Стара Загора Гергана Микова и зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, народни представители, общински съветници, членовете на Младежки общински съвет, представители на обществени организации и сдружения, граждани. Тук бяха и свещеници от Старозагорската митрополия начело с протосингела архимандрит Богослов.

По-рано в храм "Св. Теодор Тирон" бе отслужена заупокойна панахида в памет на митрополит Методий Кусев, който си отива от този свят на 1 ноември 1922 г. и остава като един от най-обичаните жители на Стара Загора в историята на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
6 преди 3 години
Тези "десетки " откъде ги извадиха ? Да не би да са учили матеметика дистанционно ? А на беседата за будителите на Стара Загора имаше само един слушател !? Хората са отлично запознати със своите будители , пък и коронота ...