Питбул без намордник окървави центъра на Варна

Агресивното куче захапало пудел и едва не го разкъсало
2 ное 2020 22:05,
110
Питбул без намордник окървави центъра на Варна
Снимка: БГНЕС

Питбул на свобода без намордник окървави центъра на Варна пред очите на деца и минувачи.

За случката алармира стопанинът на жертвата на агресивното куче. По думите му, питбулът бил пуснат свободно, без повод и намордник.

Случаят е от неделя, около 16 часа, когато семейство разхожда  кучето си по централния площад "Независимост" във Варна. По същото време там са пуснати напълно свободно две големи кучета - ротвайлер и питбул. В един момент питбулът връхлита пуделчето Софи, захапва я със здравите си челюсти за врата и се опитва да я убие.

"Само наличието на нашийник я е спасило от фатален край още в този момент", разказва собственика на пострадалото куче, цитиран от varna24. Кървавият инцидент се разиграва пред очите на деца и родители, които в този момент са на площада. Докато паникьосани хора се опитват да помогнат, собственикът на агресивното куче не се намесва.

Благодарение на съобразителността на една жена, която залива агресивното куче с вода, питбулът разхлабва захапката си и пуска пудела. Собственикът му обаче невъзмутимо си заминава с него, без да прояви ни най-малка съпричастност към станалото. Имало и хора, които снимали инцидента. Собствениците ги призовават да предоставят кадрите в полицията, където е подадена жалба.

"Надяваме се органите на реда да изискат и записите от камерите на близките търговски обекти и банков офис, за да се установи стопанина на питбула и той да бъде призован, за да му се потърси отговорност за оставения без надзор "любимец",споделят още стопаните на нараненото куче. Според коментари в социалната мрежа, собственикът на питбула редовно го пуска без намордник.

"Сигурен съм, че ако това продължи безнаказано, скоро ще пропищи още някой и може да не говорим за куче, а за човешки живот в опасност. Не смятам, че на безотговорни хора, които пускат бойни породи кучета без контрол на публични места, трябва да им се размине. Сега ранената Софи е с шина на врата, има огромна рана, която е зашита, не се храни, накуцва и се молим да оцелее", споделя още стопанинът.

Варненци припомнят, че това не е първият подобен случай, при който на публично място питбул напада по-малко куче. При подобна ситуация около площадка за разходка на кучета в близост до детска градина, питбул преодоля оградата и разкъса пинчер. При друг случай питбул нападна и нахапа хъски, като пострада и  стопанката му.

По този повод от общината припомниха, че глобата за куче без повод и намордник е 100 лева. Само тази година са санкционирани около 15 стопани, пуснали кучетата си да се разхождат свободно на обществени места. "Според мен, проблемът е в отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни", коментира зам.-кметът на Варна, Тодор Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пудела имал ли е намордник?Какво значи намордник за бойните породи,а за другите?Това е дискриминация,аз имам питбулка,но не е нападала нито животни,нито хора ,живее с котка и декоративно зайче и никога, ама НИКОГА НЯМА ДА И СЛОЖА НАМОРДНИК!И интересно,че ме е хапал пинчер,също лабрадор като бях дете,но Питбул никога,винаги им се радвам,невероятни са!
86
1
 
11
 
! Отговори
eri преди 3 години
До АнонименЩе те нахапе защото сигурно си го бил. Куче не се бие, възпитава се . Същото важи и за децата !
85
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър ден ас имах дого Аржентино грижих се за него и ме нахапа щеше да ме разкъса това са боини кучета където нямат акъл и не се дресират ако не ме бяха спряли щях да го убия сега е в приют и ме питат какво да го правят казах им да го трепкат
84
7
 
7
 
! Отговори
Ййййййй преди 3 години
Ами стопаните,които оставят любимците да скат по треви и тротоари и не почистват,както е по наредба?Ами тези,оставящи псетата си да лаят по цял ден, особенно по тераси и дворове?Най-*** е,че не можеш да направиш нищо.Няма кой да ти обърне внимание.А не дай Боже да отровиш куче.....просто си късаш нервите и мълчиш.Нищо против животинките,сами по себе си.
83
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пуделът имал ли е наморник? Аз съм бил свидетел на ситуация, където питбул на повод беше нападнат от малко куче без повод и наморник и собственика само викаше, докато питбула беше нахапан от малкия пес, защото той беше с повод... Аз съм против наморниците. В Германия всяко куче отива на училище и бива обучавано, но тук в Бълагрия, каквито са собствениците, такива и домашните любимци..
82
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля си какво ли щеше да стане при положение, че някой беше застрелял питбула...???
81
3
 
28
 
! Отговори
Boris преди 3 години
Кучето не е виновно! Не зависи породата (говоря за кучета пазачи) зависи от това как стопанина го възпитава! Също 100 лева нищо не е. То ще промени нещата няколко дни и после... Същата песен на нов глас!
80
15
 
17
 
! Отговори
jojo преди 3 години
Кои са тези "агресивни и опасни" породи ? Искам някой да ми ги изброи. Само за сведение на тук много разбиращите, класацията за най-много ухапани хора от куче оглавява чихуахуа.
79
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път е захапало пудел за врата, но ако беше нападнало дете, а не куче, кой ще е виновен? Агресивните породи животни да се забранят за отглеждане в населени места. Това е правилното, всичко друго е компромис с престъпното поведение на някои хора в обществото.
78
4
 
27
 
! Отговори
БЕЗХАБЕРИЕТО преди 3 години
на държавата позволява да се случват такива безобразия. Никакъв контрол, няма осъдени, няам глобени. Всеки може да си отглежда опасна порода куче и се чувства над закона каквото и да става. Да не говорим че НИКОЙ НЕ ЧИСТИ след песа си!!!
77
3
 
21
 
! Отговори
Питбулите са душички преди 3 години
Писна ми от некадърни стопани, които си взимат куче и после не му отделят нужното време за възпитание. Кучето не е виновно, че стопанинът му е неадекватен 😑 Породата няма значение, познавам човек нападан от болонка(уж спокойна порода), защото собственика ѝ я беше озлобил.
76
19
 
16
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Дааа,няма нищо по-освежаващо от това да гледам как хора, които никога не са отглеждали кучета, да се правят на големите философи, етиолози с изказванията от рода на 'тези ЗВЕРОВЕ', 'агресивна порода', 'трябва да се забранят такива породи'. Мили мои съграждани, ще ви дам един съвет, по-добре седнете и прочетете малко за поведението на кучетата, отколкото тези крайно преувеличени статии в Интернет. Изглеждате смешно като започнете да коментирате за нещо, в което грам не сте образовани.
75
0
 
25
 
! Отговори
jojo преди 3 години
Виновен е стопанина! Да възпиташ питбул и хъски е истинско майсторство и не е за всеки. Животното не е виновно за безхаберието на стопанина си. Възпитанието е отговорност ,както при хората така и при животните а да си разхождаш кучето без повод и намордник е безотговорно и глупаво. Не само питбулите нападат хора и други животни. Всички породи го правят,едни повече други по-малко . Аз съм стопанин на сахалин ( рядък вид хъски) и никога не съм си позволил да го разхождам без намордник и повод
74
7
 
26
 
! Отговори
Чичко Сталин преди 3 години
Всеки *** нар..ман вече има питбул. Мислят си че като има опасно куче това го прави голям мъж. А реалността е че всичките до един са комплексарчета без възпитание. Време е в България някой породи кучета да се забранят, и всички кучета задължително да се разхождат с наморник. Наказанията за кучета без наморник, за непочистване след кучето и за нападения трябва да са БРУТАЛНИ!!! Трябва да има затвор, поправителен труд, и глоби по няколко хиляди лева. Българите не разбират от добро.
73
2
 
17
 
! Отговори
джоджо преди 3 години
Виновен е стопанина! Да възпиташ питбул и хъски е истинско майсторство и не е за всеки. Животното не е виновно за безхаберието на стопанина си. Възпитанието е отговорност ,както при хората така и при животните а да си разхождаш кучето без повод и намордник е безотговорно и глупаво. Не само питбулите нападат хора и други животни. Всички породи го правят,едни повече други по-малко . Аз съм стопанин на сахалин ( рядък вид хъски) и никога не съм си позволил да го разхождам без намордник и повод
72
4
 
11
 
! Отговори
ХОСЕ преди 3 години
ТОВА Е ДЪРЖВАТА НА *** И КУЧЕТАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОВЕЧЕ СЕ УВАЖАВАТ ОТ ХОРАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!
71
5
 
26
 
! Отговори
антикучкар преди 3 години
Кучкарите да бъдат съдени като за предумишлено убийство в такива случаи. Само така могат да бъде превъзпитана простотията им.
70
1
 
20
 
! Отговори
Хазната спи преди 3 години
Не съм убеден , че таксите за притежаване на кучета се плащат от собствениците им - като гледам колко кучета се разхождат по улиците това са много , ама много пари - и да въведат диференцирани такси - за куче - малка порода - една такса , за по-големи - таксите да се повишават , който иска голямо куче да плаща солено. А за неспазване на правила - глоби , глоби , глоби - да се научат
69
1
 
19
 
! Отговори
Патилан преди 3 години
Ами и на нас ни писна - ежедневните кучешки разходки около блока представляват свободно пуснати кучета които си бягат необезпокоявано насам - натам докато стопаните им си гледат телефоните. А и друго - омръзна ми да чистя кучешки л..на, настъпани по невнимание от децата и вкарани с обувките в къщи. Ами не чистят , да - собствениците не си прибират изтропаното от кучетата им при разходките и навсякъде е направо минирано с миризливи л..на.
68
9
 
28
 
! Отговори
Две прилики преди 3 години
Питбулите са забранени в целият цивилизационен свят.Тук явно още не е дошла цивилизацията.