Възрастна жена с опасност за живота след инцидент с газови бутилки

Тя е пострадала при палене на огън, настанена е в "Пирогов"
Обновена: 2 ное 2020 21:10 | 2 ное 2020 21:09, Красимир Ангелов
2
Възрастна жена с опасност за живота след инцидент с газови бутилки
Снимка: БГНЕС

79-годишна жена пострада при пожар в дома си в плевенско село, като е настанена с опасност за живота в "Пирогов", съобщават от Областната дирекция на МВР в Плевен.

При произшествието, станало в неделя в дома й в плевенското село Гостиля, тя е получила обгаряния по цялото цяло и има около 30 на сто изгаряния.

Сигналът е подаден около 13.00 ч. Изпратени са екипи на Противопожарната служба, Спешна помощ и полицията в Кнежа. Пожарът е потушен. Установена е самоличността на пострадалата и е транспортирана в Спешна помощ - Плевен, от където е изпратена в Клиниката по изгаряния към "Пирогов" в София.

Установено е, че инцидентът е настъпил следствие на неправилно боравене с открит огън.

При възникналия пожар в помещение на къщата й, което се използвало за кухня, се е нагряла отоплителна газова печка и газова бутилка с вместимост 27 литра и е започнало изпускане на газ. В същото помещение е открита втора газова бутилка със същата вместимост, която също изпуснала газ.

Последвал взрив, от който е разрушена една стена и част от покривната конструкция на къщата. Помещението и тавана са напълно обгорели. Газовите бутилки са изнесени и обезопасени.

По случая е образувано досъдебно производство.

От Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Плевен апелираха битови бутилки с газ да се ползват особено внимателно, тъй като през този сезон и зимата подобни инциденти зачестяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Добре че не са и искали PCR тест преди да я приемат.Дано се оправи жената!