Директор на болница стана доброволец в COVID-отделение

Лечебните заведения се нуждаят от медици
4 ное 2020 15:00, Ния Христова
4
Директор на болница стана доброволец в COVID-отделение
Снимка: БГНЕС
Управителят на болницата "Свети Мина" в Пловдив стана доброволец в COVID-отделението. Причината е липсата на медици, които се грижат за пациентите. Лечебни заведения от цялата страна призоваха доброволци да се включат в работата. Такъв апел отправи в социалните мрежи и шефът на лечебното заведение в Пловдив - Петър Петров.
 
"До кризата се стигна, тъй като в национален мащаб има дефицит на медици. Благодарение на апела вече имаме обаждания от студенти. Те ще започнат работа като доброволци при нас. Координацията в отделението трябва да бъде на ниво, а управителят да следи нещата. За щастие, до момента сме връщали само пациенти, които не се нуждаят от хоспитализиране", каза пред Нова ТВ Петров.
 
"В момента в клиниката има 16 пациента. Имаме нужда поне от още двама лекари и още две медицински сестри. Някои от медиците работят твърде много часове", поясни  дежурният лекар д-р Александра Иванова.
 
За последното денонощие новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив са 337.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Това е майтап?!? Директорът не трябва ли да влиза във всички отделения на болвицата???
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса е-Кога ще видим"светилата"в частното здравеопазване,Гаровци, Начевци,Петровци и Сие,на първа линия? Отговор-НИКОГА!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Не, но можеш да го приемеш и като пример за обратното относно изказванията / позицията на един кмет и на един директор на друга болница...
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се дава за пример като нещо изключително ли? По принцип не трябва да влизаш в ковид сектора, ако си директор ли? Само "обикновените" доктори ли трябва да лекуват ковид болни?