По-малко пожари в страната през 2020 г. в сравнение с 2019-та

В края на пожароопасния сезон са спасени 50 000 дка гори
4 ное 2020 18:40, Ния Христова
1
По-малко пожари в страната през 2020 г. в сравнение с 2019-та
Снимка: БГНЕС
От началото на годината общо 488 пожара са възникнали в горските територии из страната. Това е с 1/3 по-малко от броя им през миналата година, съобщи bTV.
 
Пожарите са засегнали горска площ от близо 53 000 дка, 50 000 от тях са спасени от върхово разрастване, а гората там ще бъде възстановена бързо.
 
"Като цяло площите, засегнати от върхови пожари, намаляват, което се дължи в най-голяма степен на добрата превенция, която върви ръка за ръка с готовността и бързат ареакция на горските служители и структурите на пожарната. В отделни райони, при необходимост в гасенето на горски пожар умастват почти всички служители на регионалните горски структури", обясни инж. Мурад Шакиров, който е експерт "Горски пожари" в Изпълнителна агенция по горите.
 
Тази година най-големите пожари са били регистрирани на територията на ДГС-Елхово, ДГС-Маджарово, ДЛС-Тополовград, ДГС-Свиленград. В статистиката влиза и възникналият горски пожар този месец на територията на ДГС-Стара Загора. Той се разпространи и на територията на ДЛС-тополвград.
 
"В някои области на страната пожароопасният сезон продължавадо края на месеца, но превдив понижените температури и падналите валежи се надяваме да нямаме сериозни проблеми", допълни още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 години
Нека да съм единственият който сй представя Гола бабичка със факелБългария мърсй Европа Срам ме е че съм господин-Милен Илиев Минков Трайков Минков Кръстев Петков Гръмодолски родФашистки-внук.....