Село на бунт заради уволнени ромски учители

Родители и деца подкрепят учителите, доволни са от работата им
5 ное 2020 12:53,
39
Село на бунт заради уволнени ромски учители
Снимка: БГНЕС

Созополското село Росен се вдигна на бунт заради двама уволнени учители от ромски произход. Родители и деца се събраха в двора на школото в четвъртък и поискаха оставката на директорката Антония Лазова,тъй като според тях неправомерно е освободила преподавателите.

"Учителите са г-жа Сияна Иванова и г-н Бойчо Бойчев. Те познават добре децата ни и сме доволни от тях. Г-жа Иванова е израснала в селото ни, всички я познаваме", споделиха пред "Труд" родителите, които също са предимно роми. Те обвиняват директорката в расизъм.

Недоволните вече са събрали над 300 подписа в подкрепа на любимите си учители. Началникът на РУО в Бургас инж. Виолета Илиева не бе открита за коментар по случая.

"Протестът не е заради двамата учители. Протестът е много по- голям, защото директорката въобще не знае какво прави. Да, вярно аз съм назначила въпросните двама учители. Единият е с образование НСА, а учителката е пълна отличничка трети курс в БСУ. Това са местни хора, всички ги познават. Учителката работи прекрасно. И двамата са роми, но какво от това?", коментира бившата директорка на училището Фани Черноглазова.

Тя се оплака още, че са заключили пред нея училището и не са я допуснали вътре, при положение че е работила 20 години в него като директор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и още:-НАДАРЕНИТЕ "роми" се ДИСКВАЛИФИЦИРАТ,а безкнижните им събратя,ровещи по кофите,се..СТИМУЛИРАТ...знаете как....Но,това е България-Територията,в която всичко е ОГЛЕДАЛНО..
12
1
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
оставам с убеждението че образованието служи на ромите да правят по съвършени престъпления например имотни измами а не да се издигат духовно и моралнои да се трудят почтено
11
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименимам едно съседче-момиче,което израстна заедно с моето.Сега и то е ..в трети курс май на некакъв университет в София,не съм любопитствал,но разбрах,че заради немския език,който тя владее перфектно,е била поканена да го преподава в началните класове.Дали се е съгласила не знам..Аз избягвам да си вра носа в хорските работи....Та:-Това,че въпросната учителка е била все още студентка, НЕ е причина да бъде уволнена!!!!ПО ЦЯЛ СВЯТ талантливи студенти се включват в обучението на уч
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пооправиха заплатите на учителите и изведнъж стана бой на връзки, зъби, лакти за позиция. Транспортни, болнични, отпуски....
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами просто политика образовани роми , генерират още образовани роми просто дават пример от ползата на образованието а това пречи на диференциацията на малцинствата а това пречи на контрола над тях, интеграцията просто трябва да се симулира че става а не реално да се прави, интегрирането не е желан резултат затова при демокрацията се прави диференциация на ромите, но и прекалено отделяне също защото създават престъпни групи и се търси баланс ,така че да има контрол над тях.
8
0
 
17
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Да появил се е сигурно кандидат, подходящият кандидат. Апропо моят учител по физика беше инженер, а не педагог, и директорът на Математическата гимназия имаше проблеми с бюрократите заради което, но този човек направи така, че физиката стана по-любим предмет, от който и да е друг, защото най-накрая взехме да разбираме какво се случва , как и защо. Не тройкаджии завършили педагогика, каквито са много от учителите.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Черноглазова дали само глазата са й такива или и душичката й е такава. Учителите вероятно не са писали отсъствие на никой, еле пък на по-възрастните третокласници, затова си я обичат, че иначе ще спрат соцяла.
6
5
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Лъжеш. Нито си живял с тях, нито са били култивирани.
5
0
 
12
 
! Отговори
Една преди 3 години
Учителят с НСА само физкултура ли преподава? Той няма квалификация за друго!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ДА ВИДИМ, ЗНАЧИ ГОСПОЖАТА Е СТУДЕНТКА В 3-ТИ КУРС, Т.Е. НЕ Е ПРАВОСПОСОБЕН УЧИТЕЛ, МОЖЕ ДА СЕ Е ПОЯВИЛ КАНДИДАТ С ДИПЛОМА. тОВА РАСИЗЪМ ЛИ Е? нещо МНОГО УДОБНО СЕ УПОТРЕУБЯВА ТАЗИ ДУМИЧКА, А?
3
1
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Че то други има ли?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-вероятно директорката е поредния парашутист на поста .
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинката е завзела позицията на хубава заплата, нищо че децата се броят на пръсти и коли и беси вече. Позната картинка? Похвално е, че има новообразовани роми , които са учители, колкото повече са като тях, по-добре за България. Успех им желая!