Нито един хотел в Търновско не иска да стане карантинна база

В областта има близо 117 хотели и къщи за гости
6 ное 2020 23:30, Ния Христова
21
Нито един хотел в Търновско не иска да стане карантинна база
Снимка: БГНЕС
Нито един хотел в област Велико Търново не е заявил желание да стане карантинна база за хора болни от COVID-19. Знакови туристически обекти в архитектурния резерват Арбанаси се затварят до пролетта.
Още по темата
В област Велико Търново има 117 хотели и къщи за гости, които разполагат с близо 5000 легла. Нито един хотелиер в региона няма желание да преотстъпи на държавата базата си за болни с COVID-19 или за настаняване на карантинирани. Това каза Петър Стефанов, председател на областната организация на БХРА и уточни още, че при крайна необходимост ще бъдат осигурени стотина хотелски легла.
 
Констанцалиевата къща в Арбанаси и църквата музей "Рождество Христово", която е национален паметник с уникалните си стенописи от 16-17-и век, се затварят до 20 март за туристи. Музейните обекти ще приемат индивидуални посетители само след предварителна заявка.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 години
Eлате в Испания да видите как такива хотелчета се подготвят, но хората са по добри, по състрадателни и въпреки всичко не се делят на леви, десни или ,,патриоти".Въпрос на възпитание....вяра в доброто. Още дъъълги години има да се учим...
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отворят хотела на Илия Павлов , гледам от 2 години стои заключен.
17
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Не съм виждал сградите, но как си представяш сграда, която не функционира от 30 години да се пригоди за ползване от болни за 1 седмица и то в зимния период? Много е вероятно отоплението, Ел. Системата, ВИК и т.н. да са заминали отдавна - откраднати, или амортизирани. Добави и проблеми с покрива, предполагам липса на асансьори и общи санитарни помещения.
16
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Това са пълни глупости.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е ддс за хотели и ресторанти да бьде намалено ощеКриза е
14
0
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Хотел Калифорния защо не попитахте?
13
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
А,трябва!
12
0
 
23
 
! Отговори
Оставкааааа преди 3 години
Боце закри камара болници, сега хотелите на болници ще правим!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има стотици почивни бази и летни, и зимни , и на море, и на планина, създадени за отрудените държавни хрантутници да пъpдят две седмици почти безплатно, защото са се преуморили, от това да се драпат цяла година. Като пощите и корумпетата имат най-голям брой. Там да ги настаняват ковидясалите. Защото не виждам кой нормален човек в последствие ще отседне в хотел, който е бил инфекциозно отделение.
10
3
 
16
 
! Отговори
А бе хора мислете... преди 3 години
Пълен абсурд, хотели, приемни за К19 ?!? Как и кой ще ги почиства, дезинфекцира и обслужва медицински?!? Ако е да се раздадат едни пари на наши хора, по - добре да се раздават без опасни експерименти. Смешно е, а дали хотелът след този "хуманитарен" жест ще си направи основен ремонт и смяна на обзавеждането?
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В хотелите няма кой да ги лекува. В болниците няма лекари-те в хотели тръгнали да откриват ковид отделения!Киро Брейка ще ги лекува с разкази за Бай Тошото и неговото велико царуване и пик на космическа българска култура по негово време.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да отказват и това се дължи на психологическа бариера.Също така отказваха шофьорите на хладилни камиони в Америка. Дължи се на психологически задръжки. Хората не са готови да приемат етикет Covid19. В хотелите няма кой да ги лекува. В болниците няма лекари-те в хотели тръгнали да откриват ковид отделения!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименами няма девиж на Мон Дьо нищо му нямасамо страха му останада не го подмине вируса
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите безплатно да работят, докато го бият, заразяват се и какво ли още не, ама тия не искали да си дадат хотела.... Логично!
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Киро Брейка викаше че няма вирус?!Много шубеливи тези червени ганнюве беше!:))))))
4
1
 
5
 
! Отговори
геерал майтапчийски преди 3 години
ами то заразените са здрави прави хораКиро Брейка ще ги приеме в залата и с малко тичане по пътеката ще ги излекува
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А военното училище Васил Левски е пусто, сградите са изоставени от 90-те. Защо не направят нещо там ?
2
7
 
40
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
До началото на 2022 година не се очертава добър туризъм...Надявам се и тия кьопеци да фалират качествено до тогава... Държавата не им дължи нито лев... Нали частното беше на мода...
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубави и разбрани хора българите. А като свличаха пари от фондовете за туризъм,да и мина през ума,че тези пари от данъкоплатци идват? В крайна сметка вирусът умира след няколко дни, не им заразява хотела ,че да го горят...