От Helpbook: Отнесох ругатни от ватман, спрял трамвая си на пешеходна пътека

В платформата получихме два сигнала и за безотговорно пуснати кучета
Обновена: 6 ное 2020 19:17 | 6 ное 2020 19:16, Анисия Иванова
40
От Helpbook: Отнесох ругатни от ватман, спрял трамвая си на пешеходна пътека
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за неправилно спряно превозно средство върху пехедна пътека. Този път това е трамвай, а от изпратените снимки се вижда, че изцяло е блокирал зеления пешеходен светофар на ключово кръстовище пред "Пирогов“.

Ето какво още пише в сигнала: "При опит да пресека булевард "Цар Борис" по посока "Пирогов" при зелен пешеходен светофар беше невъзможно преминаването по пешеходната пътека, тъй като ватманът беше спрял изцяло върху пешеходната пътека. При зададен въпрос от мен защо пешеходната пътека е блокирана, получих множество ругатни от въпросния господин“.

Сред постъпилите сигнали в платформата се открояват няколко, касаещи нехайното и безотговорно отношение към домашни любимци, които тормозят съседи и преминаващи.

В общинско жилище в град Варна огромно куче живее с незрящата си стопанка от години. Животното бива пускано да търчи между етажите, като задоволява физиологичните си нужди, където свари. Пускани са многобройни жалби, но до момента резултат няма. Проблемът има две страни - собственичката е със специални нужди, но живее във вход без асансьор до апартамента си и разчита на домашния си любимец, който се оказва, че не е куче-водач. От друга страна, всички комшии са пропищели от мизерията, която оставя животното, а на всичкото отгоре проявява и агресия. Молбата е отговорните органи да вземат решение нещата да се развият благоприятно за всички засегнати страни.

В друг сигнал към нас възмутен потребител ни разказва как всяка сутрин отива със страх на работа, тъй като редовно се засича с огромен ротвайлер до метростанция. Животното необезпокоявано тича сред минувачите, лаейки, а собственикът му намира това за съвсем нормално.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Rm преди 3 години
А може ли просто да си водите кучетата по-далеч, а не всеки тротоар да е ***.Не ти е работа на теб да определяш кой от какво се страхува.Не е нормално 20 000 човека в квартал да се съобразяват с 200 помияра.Хората са по-важни, но за кучкарите това не е така.Те и децата си не гледат така както се грижат за "кучето".
32
1
 
1
 
! Отговори
джави преди 3 години
Женчовци,кви сигнали,кви пет лева-ликвидирам го ротвайлера точно за 3 секунди.
31
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Чак пък ругатни! - Това са били ватмански, технически термини, неотклонно съпътстващи управлението на трамваите...
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КойчоМного искам на този ватман да се сложи образа му на златното кюлче до боко тикватаа да ти заврат умната глава в гз не щеш ли?
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При зададен въпрос от мен защо пешеходната пътека е блокирана, получих множество ругатни от въпросния господин.сигурно си от пpocтаците на бабикян щом си тръгнал да се правиш на умен. Що не му поиска оставката бе или те достраша да не те опpаска :)
28
5
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Много искам на този ватман да се сложи образа му на златното кюлче до боко тиквата
27
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При кучетата проблемът е, че има хора, които панически се страхуват като видят куче. Тези хора би трябвало да се излекуват от болестта си, което реално е много лесно.
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТимЯ пак прочети правилника.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък, проблеми с кучета?Включваш една пищялка в диапазона дето човека не го чува и го оставяш така да си жужи жужалката с модулация на честотата, да им е по-терсене. Кучетата във входа ни врътнаха и взеха да получават факсове.За пред входа - репелент срещу песове. Минаваха като ракети, само и само да се махнат.Видяха се в чудо, закара си куджовците на село.
24
5
 
9
 
! Отговори
Тим преди 3 години
По закон нямаш право да спираш върху пешеходна пътека би трябвало тук кат да го е друснал с един хубав акт
23
7
 
4
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Това наистина ли е централна новина?
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този какво пищи толкова бе ?Случило се е светофара да засече трамвая и този иска да даде на задна скорост ли !?
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близо 90% от водачите на превозни средства на градския транспорт са прoсти селяндyри и така си е от край време.
20
5
 
5
 
! Отговори
Тим преди 3 години
По принцип тази компания е един от най големите нарушители на закона по пътищата и транспортното министерство и дай трябва да се замислят да ли не би било редно да им се отнеме лиценза за превоз на пътници
19
4
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Не знаеш основни положения от Закона за движение по пътищата. В случая не знаеш три основни положения, вкл. и това за което се опитваш да пишеш.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ротвайлера си носи лютив спрей.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оплачете се на Бабикяните.Та са по блокирането на кръстовища и то напълно "законно" !
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръстословица.Генерален мениджър на трамвай с 6 букви...
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сезирайте отец Агоп Нигохосян.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама Андрешковците станаха много чувствителни за правата си бе !А за задълженията им не ги питай.Винаги питат колко ще им платят, но никога не петнатат какво трябва да изработят за заплатата си.